Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Čidlo vačkového hřídele
jsem vyucenej mechanik tak opravy a vymeny zvladam a podle toho co jsem si tu o problemech s timto cidlem u techhle motoru cetl jsi sem skoro jisty na 99%
jen jsem chtel vedet kde to mam hledat abych zbytecne neprolejzal cely auto a jestli budu potrebovat diagnostiku aby mi rozchodila to nove cidlo... koupil bych ho u BMW ale nejblizsi seris tady mam 50 km a casu je malo bohuzel...

V pohode to vymeníš aj sám, len budeš musieť zhodiť solenoid, čo zapína a vypína VANOS, je to asi 32 kľúč...
Diagnostiku netreba, chyba sa odstráni sama, teda ak to s HELLA bude fungovať. Radšej (z vlastných skúseností) by som riešil len origo. Rozdiel v cene bude zanedbateľný (možno +/- 200peňazí).
LuCKy
Diagnostiku netreba, chyba sa odstráni sama, teda ak to s HELLA bude fungovať. Radšej (z vlastných skúseností) by som riešil len origo. Rozdiel v cene bude zanedbateľný (možno +/- 200peňazí).

LuCKy
Pozeral som Ti ten snímač v Slovenskom Elite a majú ho. Značka SIEMENS.
http://www.elitecat.sk/ArticleDetail.as ... eId=100754
Tento som bral cez kamoša aj ja na moju E39 528i.
Predtým som skúšal od výrobcu Febi-Bilstein a nefungovalo to, tak som reklamoval a kúpil origo Siemens z Elit-u. Cena bola cca o 100SK nižšia ako ten neorigo!
LuCKy
http://www.elitecat.sk/ArticleDetail.as ... eId=100754
Tento som bral cez kamoša aj ja na moju E39 528i.
Predtým som skúšal od výrobcu Febi-Bilstein a nefungovalo to, tak som reklamoval a kúpil origo Siemens z Elit-u. Cena bola cca o 100SK nižšia ako ten neorigo!
LuCKy
fafejta píše:A víc asi zřejmě nevíš, jako proč či k čemu by tento údaj řj zrovna potřebovala znát?
To chceš frajeriť alebo pomáhať!? Človek tu chce radu ohľadne výmeny čidla a ty takto...? No ale dobre.
To čidlo sníma polohu vačky, či je pootočená alebo nie. Podľa toho RJ zopína VANOS cez solenoid. Spokojný? Máš dlhšie brko?

Ked bude Tomas chcieť vedieť ako VANOS funguje tak je toho plný net alebo sa opýta!
Nechápem takýchto ľudí...
LuCKy
LuCKy69 píše:fafejta píše:A víc asi zřejmě nevíš, jako proč či k čemu by tento údaj řj zrovna potřebovala znát?
To chceš frajeriť alebo pomáhať!? Človek tu chce radu ohľadne výmeny čidla a ty takto...? No ale dobre.
To čidlo sníma polohu vačky, či je pootočená alebo nie. Podľa toho RJ zopína VANOS cez solenoid. Spokojný? Máš dlhšie brko?

Ked bude Tomas chcieť vedieť ako VANOS funguje tak je toho plný net alebo sa opýta!
Nechápem takýchto ľudí...
No jen tak mimochodem,to čidlo mají i motory bez vanosu,takže je vidět,že tomu teda rozumíš.Ale ty ho určitě máš delší,jak jinajk.Spokojný?
to fafejta: me je jedno jak to funguje ja to nevyrabim a ani o tom nedelam seminarku, kdyz to ted vim jsem zase o kousek chytrejsi ale LuCKy69 ma pravdu ze tohle vedet nepotrebuju a podle chovani bych rekl ze jsi spis takovej eunuch =) kazdopadne dik za upresneni
to LuCKy69: jak je to s tim solenoidem ? staci ho jen vysroubovat nebo to bude nejakej jezek v kleci a az ho oddelam vypadnou mi z nej soucastky ? =) dik verim ze aspon ty poradis
to LuCKy69: jak je to s tim solenoidem ? staci ho jen vysroubovat nebo to bude nejakej jezek v kleci a az ho oddelam vypadnou mi z nej soucastky ? =) dik verim ze aspon ty poradis