Mám E34 525TDS AUTOMAT z roku 93, ze kterého bych si chtěl časem udělat takového pěkného mazlíka, leč motor se tomu srdnatě brání.
Jenom pro úplnost: Když mám nohu na plynu, vše je ok (auto možná trochu více čoudí, ale nedokážu to dost dobře porovnat). Jakmile dojíždím na křižovatku a lechtám brzdu, lítají otáčky v malém rozsahu a auto občas na červenou téměř "docuká". Když pak stojím na místě, zařazené D a noha na brzdě, otáčky lítají v rozsahu 500-1000. Když zapnu klimu, situace se zlepší - otáčky vystřelí třeba jednou za 20 sekund. Při zahřátém motoru mu trvá startování trochu déle - žhavím cca 5 sekund, motor se natáčí nějakých 4-6 sekund.
Kdybyste mi mohli zodpovědět těchto pár dotazů, hodně by mi to pomohlo:
1) Má E34 525TDS automat čidlo / snímač otáček klikovéh hřídele a vačky?
2) Je normální, když při prudkém otočení volantu, když stojím na místě, brutálně ustřelí otáčky? Je fakt, že tam mám širší gumy, takže to možná bude tím- že to servo má fakt hodně co dělat. U staré 524TD jsem s volantem mohl dělat cokoliv a nic se nedělo.
3) Jaká je správná volnoběžná hodnota otáček u 525 TDS automatu? Momentálně ji mám někde na 700 otáčkách, což mi přijde dost málo. Kdybych to ručně zvedl třeba na 850 (posunutím čerpadla), bylo by to na škodu?
Díky moc za odpovědi. Fakt bych chtěl do auto dostat to tip-ťop stavu. Časem ho pak s klidným srdcem prodám a koupím si vysněnou 740iL