Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Vyřešení problému s rádiem na E39 bez zničení interiéru!!!

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Whizkyn
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Whizkyn »

Ahoj, dlouho jsem spekuloval jak vyřešit výměnu rádia v e39 aníž pokazit interiér a už jsme na to přišli. Je to jednoduchý, stačí vyndat starý cd, jen cd co je pod odklápěcí lištou a dát tam autorádio bez vyklápěcího panelu a zastrčit troškou hloubš než obvykle, je tam na to místo. Tím pádem funguje odklápěcí lišta, takže není vidět neorigo rádio a vše funguje jak má. A nejlěpší na tom je že při prodeji auta jednoduše vezmeš starý origo cd a dáš ho zpátky a nikdo nepozná že tam bylo vrtáno. Je super že i multifunkční panel pod cd zůstává a je plně funkční+redukce za 1500 a je to ovladatelný z volantu. Prostě paráda. Tak to je vše Ahoj.
BMWX5power
Klubové ID: 1795

#2 Příspěvek od BMWX5power »

dobré řešení
BMW e66 745Li
BMW e53 X5 3.0D
Susi

#3 Příspěvek od Susi »

Chceš mi říct, že máš neorigo rádio + funkční spodní ovládácí panel?
Tohle teď dost řeším a budu rád za bližší info, takže jestli k tomu máš i nějakou fotku, jak to vypadá, budu vítat... (sli2sli3@seznam.cz)

Díky
Whizkyn
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Whizkyn »

Susi píše:Chceš mi říct, že máš neorigo rádio + funkční spodní ovládácí panel?
Tohle teď dost řeším a budu rád za bližší info, takže jestli k tomu máš i nějakou fotku, jak to vypadá, budu vítat... (sli2sli3@seznam.cz)

Díky
Jo jo jo. Normálně funguje spodní panel kde je nastavení spotřeby, hodin, dojezdu, průměrný rychlosti atd atd... Vše valí jak má. Fotku nemám, ale zkusím to nafotit a kdyžtak to pošlu.
ACDC
Klubové ID: 2156

#5 Příspěvek od ACDC »

O tomhle jsem taky uvažoval,vím že lze ovládat z volantu ale jak to prosím tě zobrazuje MID? To je včetně předvoleb,frekvence RDS atd?Napiš prosím tě ,coje to za radio,kde sehnat redukci.A jaký je to prosím rok?Tohle bude určitě zajímat víc lidí,hlavně kvůli MP3.Dík
Susi

#6 Příspěvek od Susi »

Please, to foto...
Susi

#7 Příspěvek od Susi »

Ty seš ale..... :evil:
Aspoň řekni, jak máš dělanej středovej panel. Jako já asi ne, viď? (mrkni támhle na foto) Já mám pod CD panel ovládání rádia - žádnej multifunkční. :?
Whizkyn
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Whizkyn »

Hele sorry ale fotky ještě namám a odjíždím pryč, takže až se vrátím tak to sem hodím. Jinak pod cd já mám rádio a ovládání na radio a na nastavení spotřeby, průměrný rychlosti, dojezdu atd.. To tam celý zůstává. Tak já pak dám vědět. Zdarec.
Susi

#9 Příspěvek od Susi »

dobředobře :!: :wink:
kupca
Klubové ID: 941

#10 Příspěvek od kupca »

Když jsem to hledal naposledy, našel jsem různé adaptéry na ovládání z volantu pro různá autorádia v cenách od 1500 výš. Ale to je jen ovládání z volantu, nezobrazuje nic na MID displej.

Pak jsem našel i Dension Gateway 300:
http://www.dension.com/icelinkgateway300.php
http://www.dension.com/oem2.php?car_id=78
a přišlo mi to jako krásné řešení, ale za vysokou cenu. tenhle model umí IPOD ale i AUX a USB (MP3, disk...) cena kolem 200 eur, ale na ebay jsem to našel i za 100 eur.

EDIT:
Dotaz na http://www.doronel.cz
dodání do 14-ti pracovních dnů a cena 5720,- Kč....
Patrikkk

#11 Příspěvek od Patrikkk »

Ahoj máte,někdo další info ohledně toho rádia? Nejdou přehrávat MP3,tak nevim co s tim...jak jste si poradili? díky :wink:
Susi

#12 Příspěvek od Susi »

Whiskyn na nás krapet zapomněl... :)
PavelP

#13 Příspěvek od PavelP »

Zdravím,
dělal jsem zapojení mp3ky do své 540ky s NAVI místo kazeťáku.Podmínka je : Musí být funkční TAPE,protože tam musí být zastrčená kazeta a musí být přepnuto na TAPE.Vzadu jsem přestřihl čtyři dráty a mp3ku jsem na ně napojil přez předzesilovač,to aby když se zpět přepne na rádio aby byla hlasitost stejná.Protože samotná mp3ka zesilovač nevybudí.
Výhody :
- ovládání z volantu a z panelu,mute telefon,hlášení dopravního vysílání - vše funguje
Nevýhody :
- Když je pauza mezi muzikou,je mírně slyšet mechanika kazeťáku.
- Na displeji místo MP 3 svítí TAPE
Návod jsem našel na netu adresu teď momentálně nevím - Zapojení ipod pro E38smu,a trochu jsem ho zdokonalil a doladil.
Znovu zdůrazňuji - Toto zapojení mám vyzkoušeno pouze u rádia s NAVI.
Ještě bych chtěl zapojit cd mechaniku s tím,že by byla schovaná třeba v kastlíku spolujezdce,ale nevím jestli to vůbec jde.Poradí někdo?
PavelP
Odpovědět