Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
530D ve kterých otáčkách nejvíce táhne?
Ahojte,
pár týdnů mám E39 530D (135kW). Kolem 2000ot. je cítit, že zabírá turbo i když turboefekt se mi zdá dost výrazný, auto nejlépe táhne mezi 3000-4000ot. Největší krouťák by měl být ale už ve 2000 otáček, tak jsem z toho zmatený. Auto nekouří, spotřeba cca 7l/100km, ale čekal jsem větší zátah. V jakých otáčkách Vám auto nejlépe táhne?
Jo a podle diagnostiky BC mám tyto chyby v paměti:
F5 84000
3F 88000
pár týdnů mám E39 530D (135kW). Kolem 2000ot. je cítit, že zabírá turbo i když turboefekt se mi zdá dost výrazný, auto nejlépe táhne mezi 3000-4000ot. Největší krouťák by měl být ale už ve 2000 otáček, tak jsem z toho zmatený. Auto nekouří, spotřeba cca 7l/100km, ale čekal jsem větší zátah. V jakých otáčkách Vám auto nejlépe táhne?
Jo a podle diagnostiky BC mám tyto chyby v paměti:
F5 84000
3F 88000
Hehe, no na jednu stranu jsem rád, že je vše v pořádku, ale na druhou stranu jsem smutný, že v pořádku je to takhle a že to lépe nepojede.
Před pár dny jsem se projel v A4 1,9TDi 96kW, vůbec jsem nechápal jak táhne v nízkých otáčkách a od té doby pořád přemýšlím co je s mým autem
TDi ve vyšších otáčkách přestane táhnout a BMW jede celkově lépe, ale ten pocit v TDi mě vážně dostal. Turboefekt jsem v audině nějak nezaznamenal. Prostě jsem šlápnul na plyn a auto okamžitě zrychlovalo. U BMW to chvíli trvá.
Před pár dny jsem se projel v A4 1,9TDi 96kW, vůbec jsem nechápal jak táhne v nízkých otáčkách a od té doby pořád přemýšlím co je s mým autem

-
- Klubové ID: 1612
Nejspíš pořádně nevíš co je turboefekt,protože zrovna u TDI (i když má proměnlivou geometrii lopatek) je turboefekt znát docela dost
A nevím co je za výhodu že jede TDI v nízkých otáčkách,když celkově je rozmezí použitelných otáček tak 1500
,u dieselů od BMW sice chvilku trvá než začnou táhnout v těch 2000ot,ale potom je krásnej průběh až do omezovače 
A nevím co je za výhodu že jede TDI v nízkých otáčkách,když celkově je rozmezí použitelných otáček tak 1500

-
- Klubové ID: 58
- Kontaktovat uživatele:
Pocity pri rizeni asi fajn, ale dejte si sprint a zlepsi se ti naladaKail píše:Nejspíš pořádně nevíš co je turboefekt,protože zrovna u TDI (i když má proměnlivou geometrii lopatek) je turboefekt znát docela dost
A nevím co je za výhodu že jede TDI v nízkých otáčkách,když celkově je rozmezí použitelných otáček tak 1500,u dieselů od BMW sice chvilku trvá než začnou táhnout v těch 2000ot,ale potom je krásnej průběh až do omezovače

Prave ten zatah kolem 2000 co ma Tdi a pak polevi se popisuje jako turbo efekt.
-
- Kontaktovat uživatele:
turboefekt = prodleva mezi šešlápnutím plynu a zátahem motoru, než se turbo dostane do otáček a začně plnit, tedy žádnej kopanec
když jsem přešel z TDI na 3.0d tak mi taky připadalo že to auto táhne až ve vyšších otáčkách, je to tim že u TDI tam ten krouták vyskočí rychle nahoru a pak taky rychle klesá, teď po skoro 2 letech mi přijde že to samý dělá i ten 3.0d, už jsem si na to zvyk, v TDI sem dlouho nejel
když jsem přešel z TDI na 3.0d tak mi taky připadalo že to auto táhne až ve vyšších otáčkách, je to tim že u TDI tam ten krouták vyskočí rychle nahoru a pak taky rychle klesá, teď po skoro 2 letech mi přijde že to samý dělá i ten 3.0d, už jsem si na to zvyk, v TDI sem dlouho nejel
Taky si myslím, že turboefekt není ten "kopanec", ale prodleva od sešlápnutí plynu do doby, než se turbo pořádně roztočí a motor začne táhnout. Když třeba ve 3000ot. brzdím motorem a šlápnu na plyn, auto bez turba táhne hned naplno, kdežto s turbem to táhne až "za chvíli".
Pak je ještě turbo lag (turbo díra), to chápu jako otáčky ve kterých turbo moc (nebo vůbec) nezabírá. U 530D řekněme do 1800ot.
Pak je ještě turbo lag (turbo díra), to chápu jako otáčky ve kterých turbo moc (nebo vůbec) nezabírá. U 530D řekněme do 1800ot.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Dost napoví tyhle grafy :
http://www.treffseiten.de/bmw/info/leis ... _07_01.pdf
http://www.treffseiten.de/bmw/info/leis ... _07_01.pdf
Tuboefekt či turbodíra je pořád jedno a ta samá prodleva,než se turbo tzv. nafoukne a pak začne účinně plnit a je větší či menší podle velikosti turbodmychadla,větší turbo má zároven i větší prodlevu.Existuje u závodních turbomotorů tzv. ALS(anti-lag-systém),který tuto prodlevu eliminuje,ale je to jen u benzínových motorů.Turbo sice rychle odchází,ale na to se v motorsportu moc nehledí.Ten drc ,to je právě u těch výkonných závodních turbomotorů,když odejde tento systém ALS.Jinak na startu už se s ním rozjíždí,zapnutým ALS,právě aby tam ten drc nebyl tak markantní či defacto žádný.