Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E34 - geometrie zadní nápravy

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kail
Klubové ID: 1612

#1 Příspěvek od Kail »

Ahoj klucí,připadá mi že auto trošku táhne k pravé straně,tak jsem si zkusil udělat geometrii a výsledek nic moc,zdá se,že je celá náprava šejdrem :? ,jako by byla na pravé straně naražená trošku dopředu.Nejdřív jsem se lekl toho že to bylo bourané na zadek (což bylo,o tom jsem věděl už při koupi...) a spravoval to nějakej idiot "jen tak na prodej",ale napadlo mě,jestli by to nemohl dělat ten soudečkovej silentblok co drží těhlici na kastli - kdyby byl vytrhanej tak je teoreticky možný že se náprava vychyluje ne?Došel jsem k tomu,protože mi připadá že když jedu bez plynu tak to moc nedělá a jakmile na to začnu šlapat,táhne to víc (jedna strana nápravy se při akceleraci natlačí dopředu a auto táhne ke straně...).

Myslíte že je to možný,že je to tím siláčem,nebo čím by to ještě mohlo být? :evil:
Helldiver

#2 Příspěvek od Helldiver »

Napravnica "sedi" na tej podlozke cez ktoru prechadza ta dlha sroba cez silentblok az do kasne? ma tam byt kusocek miesta a napravnica na tej podlozke nesmie sediet, inac je silac strhnuty... Mne na jednej strane napravnica "sedela", na druhej bol silac este uplne, ok, vymenil som oba silentbloky za neznicitelne powerflexy a spokojnost... Dalej, v akom stave su zadne pitmanove ramena? Su to tie male osmicky co spajaju trojuholnikove hlavne ramena s napravnicou, presne vymedzuju geometriu tych ramien a sposobuju pasivne pritacanie zadnych kolies do zakruty pri prepruzeni (specialitka E32 a E34), su to vlastne dva spojene priechodzie capy, ked su vybite, tak ramena maju neziaducu volu (dost podobne symptomy ako strhnute silace napravnice), zadok uskakuje do stran na nerovnostiach, pokial by jedno drzalo a druhe nie, tak by to mohlo sposobit to co popisujes...
Kail

#3 Příspěvek od Kail »

No ty čepy co popisuješ se zdají být celkem OK (ale nevím,ono to nejde nijak dobře vyzkoušet,tam člověk ničím nezápáčí aby je zkusil...).A ty soudečkový nevím,tam není vidět,ale když bude vytrhanej a auto nebudu mít zvednutý tak náprava asi stejně sedět na tý podložce nebude ne?Až se dostanu na rampu tak zkusím ty podložky sundat a uvídím jak jsou na tom.Člověk si říká že na tý zadní nápravě nic není a ona generálka bez tlumičů vyjde na nějakých 6 - 7000Kč :roll: ,bych se z toho zbláznil,a to bych potřeboval udělat i přední :evil: ...
Helldiver

#4 Příspěvek od Helldiver »

Ako som uz povedal, napravnica na tej podlozke nesmie sediet, musi byt trosku nad nou, dosadat ma iba ten kovovy sulec v silentbloku... Inac tie capy skontrolujes az ked ich vymontujes, aj som teraz obidva menil spolu aj so silentblokmi napravnice (silace powerflex, capy som dal lemforder), a zvonka sa zdali celkom ok, neprasknute prachovky a rukou som s nimi nepohol, ale kedze to rameno ich vlastne napina, tak to neni vobec smerodajne - ked som ich dal von, tak som hned zistil ze oba capy na nich maju volu a buchaju. Zpravidla plati zie tieto kosticky odchadzaju najskor, silentbloky napravnice vydrzia trocha dlhsie...
Kail

#5 Příspěvek od Kail »

Hm,takže lakování nárazníků asi zase odložím a koupím na nápravu jak ty siláče,tak ty kosti a bude.Na 99% jsou tam ještě origo,takže si od nich moc neslibuju :? ,a budu doufat že se ta geometrie zlepší :) .Dík moc :wink:
Helldiver

#6 Příspěvek od Helldiver »

Neni zac. A myslim ze je to dobry postup, ja to robim takisto, do exterieru auta som nedal este ani korunu (teda pomalicky zhanam m-paket, uz mi chyba len zadny naraznik, ale vsetko je to este v garazi nenalakovane), zato az na horne ulozenia prednych tlmicov a silace prevodovky (obe veci uz kupene doma, len cakaju na nahodenie) mam vymeneny komplet podvozok a silentbloky. A potom je radost s tym jazdit, po vymene tych kosticiek (tiez som ich mal este origo) a silacov v zadnej napravnici sa neprestavam divit kde vsade E34 drzi ako pribita uplne neutralnu stopu iba s lahuckyyym naznakom nedotacavosti (bud necham tak, alebo poriesim silnejsim stabikom vzadu)... A ked takto jazdi, tak si to auto potom ten celolak s M-paketom zasluzi aj samo :D .
Kail

#7 Příspěvek od Kail »

No já taky pomaličku scháním exteriér,jen jsem se nedal cestou M-packetu,na zadek mám doma origo nárazník bez výřezu na tažný (ten můj má výřez a je to hnus :) ),a na předek mám nárazník z V8,ten se mi líbí moc :wink: .Jinak mám komplet Facelift,takže prahy,zrcátka atd. nemusím řešit :D .No nedávno jsem si koupil 18" kola BBS a jednou hóódně do budoucna bych taky rád celolak :) ,ale uvidíme jak to dopadne...
Odpovědět