Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Facelift zadní světla asia verzia é39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Black-Light
Klubové ID: 1356

#1 Příspěvek od Black-Light »

Ahoj,
právě mi došla zadní světla až z Hovňo Kongu a nutno říct, že teď už je na nich parádní jen ta cena, za kterou byla.. :(
Jednak na nich chybí taková izolační pěna co dosedá ke karoserii u origo provedení, ale tu bych oželel, horší je, že když na ně připevním tu patici, ve které jsou žárovky, nesedí tam dobře a kýve se.. důvod? Origo světlo má všude různé plasové výběžky, které pomáhají patici se žárovkami opřít se a nehýbat se, kdežto tento asijský šmejd je nemá a patice tak nesedí zcela dobře... ale nicméně nelze všechnu vinu házet na asijské konstruktéry, jelikož tahle světla mají oproti originálu jednu "vychytávku", a to, že "díry" na žárovky jsou opatřeny "závitem" (no prostě takovy ty výřezy, kam se vloží žárovka s paticí a pootočí se o 90st. a ona drží.. nicméně tohle mé auto nemá, to má všechny žárovky v jedné velké patici, která se tam pak přidělá celá.., na tohle řešení by bylo potřeba, aby každá žárovka měla vlastní patici a tím se tam každá připevnila jednotlivě... (to u origo světel nejde! :!: :lol: )... a má otázka tedy je, jestli někdo už něco podobného řešil? Popřípadě ví o nějakých takových žárovkách s paticemi? Či má jiný nápad, jak to vyřešit...

Tak dík za nějaky nápady, jak z toho ven! :)
Ještě teď úprava, našek jsem foto toho, co zřejmě potřebuji: http://www.optionracing.com/images/eBay ... /E39TL.jpg
tj přesně tohle zapojení... má to někdo nebo ví jak to vyrobit či kde to sehnat?
Pekys

#2 Příspěvek od Pekys »

Kdyby šlo odlepit/odříznout to plexi, tak bych vyměnil jenom kryty a nalepil to na originál. Nevím jestli to u zadních lamp jde.
Horys
Klubové ID: 1540
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Horys »

Je to s toho obrázku špatně vidět ale takový patic s káblama mají japonci(mazda) ale určitě drobná úprava by musela být.
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fazeey »

hoď foto, já bych je za ty prachy vzal kdyby se mi něco stalo s těma co mam na autě (vypadaj uplně stejně jako na tom obrazku cos hodil)
Black-Light

#5 Příspěvek od Black-Light »

Pekys píše:Kdyby šlo odlepit/odříznout to plexi, tak bych vyměnil jenom kryty a nalepil to na originál. Nevím jestli to u zadních lamp jde.
No taková úprava by teoreticky možná byla, ale zase zničit originál... to se mi moc nechce.. to už by bylo lepší tam tu patici nějakým silikonem přilepit nebo co já vím :D

To někdo kdo je chce koupit: Ok, během víkendu snad vyfotím.
Počkám ještě chvíli s tím prodejem, jestli neseženu ty patice nebo nenajdu nějaky řešení, ale jinak sou tvy..
fix
Klubové ID: 1145
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od fix »

co jim to vyfotit a zkusit napsat ať pošlou zbytek (no né že bych si od toho něco sliboval...)
Black-Light

#7 Příspěvek od Black-Light »

mno oni mi nemají co poslat, zřejmě to takle bylo míněno.. mě ani osobně nenapadlo, že se to prodává i v téhle verzi, kdy se žárovky umístí na spešl patice a montují do světel... Normálně má E39 takovy plato se žárovkama, ktery se na to připne... což tady samozřejmě jde taky, ale k již zmíněné absenci všelijakých plastových držáčků se tam to plato kýve a nedrží jak orig :(
Pekys

#8 Příspěvek od Pekys »

Když vezmeš, že obyč starý světla s oranžovým blinkrem stojej asi 500 kus, tak bych je klidně obětoval :o))
Když to přilepíš, tak při každý prasklý žárovce budeš nadávat jak špaček :D
Black-Light

#9 Příspěvek od Black-Light »

Pekys píše:Když vezmeš, že obyč starý světla s oranžovým blinkrem stojej asi 500 kus, tak bych je klidně obětoval :o))
Když to přilepíš, tak při každý prasklý žárovce budeš nadávat jak špaček :D
Heh, to je nápad, co stojí za zvážení, koupit stary hnusny... jde jen o tu patici.. Akorát to pak chce něčím dobře zatmelovat.. nevím co tam cpou za tmely, ale je to takovy černy lepkavy :).
Pekys

#10 Příspěvek od Pekys »

tušim že černej silikon. drží a těsní jako kráva. Lepěj se s tim akvárka.

jo, a rozdělat to určitě půjde. Udělat malou dirku v tom těsnění který to plexi drží, protáhnout drát skrz a tahem za drát to krásně čistě oddělíš (odřízneš) od sebe. Začal bych asi u těch krytů, kdyby se něco posralo, aby tě to tolik nemrzelo, a když to na obou natrénuješ, vrhnul bych se na originály a pak už jen slepit a šup s tim na auto.

Jestli to budeš dělat, nahod pak fotecky, jak se zadarilo. good luck
Black-Light

#11 Příspěvek od Black-Light »

Pekys píše:tušim že černej silikon. drží a těsní jako kráva. Lepěj se s tim akvárka.

jo, a rozdělat to určitě půjde. Udělat malou dirku v tom těsnění který to plexi drží, protáhnout drát skrz a tahem za drát to krásně čistě oddělíš (odřízneš) od sebe. Začal bych asi u těch krytů, kdyby se něco posralo, aby tě to tolik nemrzelo, a když to na obou natrénuješ, vrhnul bych se na originály a pak už jen slepit a šup s tim na auto.

Jestli to budeš dělat, nahod pak fotecky, jak se zadarilo. good luck
Heh, ty jseš profík :), to by mě nenapadlo to takle elegantně rozlepit :).
Mrknu na to a jestli nic nevymyslím, tak to asi zkusím, jak píšeš :).
Ty světla tu obě skutečně kdosi prodává za litr obě, což se dá..
Smet

#12 Příspěvek od Smet »

jo ta fotka odpovídá a na konci je orig zasuvka pasuje do té co vyndaš z originál velké patice co tam máš ted takhle jsem koupil svetla na E38 a bylo to k tomu a to těsnění jak píšeš ma byt pocelym jen má mít výřezi na ty žarovky a přez ně to drží není přilepené což nevadí po dotažení světel na kastli se vše utěsní takže odpověd je že ti ty žárovky s objímkama nedali nebo spíš ošidili a izolace tam sama nedrží takže taky v čudu
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Tento problém jsme řešili už v prosinci na Essen-Motorshow, že by to byl problém... :?
kavanda
Klubové ID: 1103

#14 Příspěvek od kavanda »

Nedávno jsem viděl Kadouse,že to dělal.Nevím jestli někomu,ale dělal to.Tak ho zkus dohnat :wink:
Black-Light

#15 Příspěvek od Black-Light »

ok, dík za rady :).
Zkusím sehnat kadouse. Ale stejně to těsnění k nim nemám, ale napadlo mě to vystřihnout z podložky od myši :)
kavanda
Klubové ID: 1103

#16 Příspěvek od kavanda »

Těsnění je materiálem shodné (je i nalepovací ) s těsněním pro usazování kuchyňských dřezů.Mám doma,tak se můžeš stavit :wink:
Black-Light

#17 Příspěvek od Black-Light »

Hej, tak to je šikovné :). Dík za super tip.
Stavil bych se, ale do Lanškrouna je to pro mě celkem štreka.. ale dík. Spíš kde se to dá koupit? Mají to v baumaxech atd?
Odpovědět