Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

výměna spojky, na co si dát pozor?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jumbo

#1 Příspěvek od jumbo »

Mám naplánovanou výměnu spojky (sadu) a chtěl bych se zeptat, jakým způsobem se dá dostat a hlavně povolit torxní šrouby nahoře na předovce co spojují převodovku s motorem. Zatím jsem se jen s hrůzou díval na to, kde jsou umístěný a jaký je k nim přístup. Spíše nepřístup. Nějak to ale musí jít, že? Pročítal jsem nějaká témata, knižku mám nějakou taky, kde je napsaný zde povolte, ale jak se k nim dostanu už nepíšou.
Dále nějaký špeky co mě budou čekat a neminou a na co si dát pozor aby se něco neposr...

díky za odpovědi

525i 24v, M50, rv 94
fafejta

#2 Příspěvek od fafejta »

Tak ty šrouby se povolují,až když se povolí držák převodovky(příčka) a pomalu se to spustí až se motor opře o motorovou stěnu.Samozřejmě po povolení výfuku a dalších věcí.
Horys
Klubové ID: 1540
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Horys »

čau není to tak hrozny jak to vypadá na ty horní torxi se dostaneš až budeš mít všechno okolo rozdělaný a popuštěnou převodovku tak dvě dlouhý prodloužení a seš tam.dneska sem to dělal na své e39 a za tři hodiny vrčela.Dej bacha na zpětnou montáž jak dáš lamelu(tím středovým unašečem delší stranou k motoru)jinak je to pohodička. 8)
Odpovědět