Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
jak vymenit visco spojku u E39
Ne
Prosimtě, jedná so o šrouby, kterými je přišroubovaná černá plastová vrtule na viscospoku. Nemyslím ty čtyři šrouby, který držej řemenici vodní pumpy.
Hele ty šrouby nejsou moc vidět, protože na ně koukáš zezadu skrz díry, ve kterejch jsou našroubovaný. Hlavičky šroubů jsou směrem k chladiči a jsou schovaný tím velkým plastem okolo chladiče. Mrkni na obrázek viscospojky - po obvodu jsou dirky. To jsou Ony!!!

Prosimtě, jedná so o šrouby, kterými je přišroubovaná černá plastová vrtule na viscospoku. Nemyslím ty čtyři šrouby, který držej řemenici vodní pumpy.

Hele ty šrouby nejsou moc vidět, protože na ně koukáš zezadu skrz díry, ve kterejch jsou našroubovaný. Hlavičky šroubů jsou směrem k chladiči a jsou schovaný tím velkým plastem okolo chladiče. Mrkni na obrázek viscospojky - po obvodu jsou dirky. To jsou Ony!!!

vypadá takhle? http://cgi.ebay.de/BMW-Kuehler-VISCO-LU ... dZViewItem
-
- Klubové ID: 1712
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Eks"]alpineman: pokud jsi přidržoval hadicí klíč a klepal jsi na klíč a ne na hadici nasazenou na klíči tak jo. To klepnutí má být natvrdo, na železo a ne na hadici. To jen pro upřesnění. Směr klepnutí je od spolujezdce směrem k řidiči. Strany auta vždy po směru jízdy.
Eks[/quote]
netuším, jak jsi mohl vydedukovat, že jsem klepal do hadice. To by snad nikoho nenapadlo mlátit jinam nežli do klíče.
Eks[/quote]
netuším, jak jsi mohl vydedukovat, že jsem klepal do hadice. To by snad nikoho nenapadlo mlátit jinam nežli do klíče.
-
- Klubové ID: 989
Mám doma stejný udělátko (z nějaký páskoviny). Podle TIS-u je na to přesně takhle udělanej origo přípravek (díry nasadit na 2 šrouby řemenice, opřít o střed a podržet)wEnC píše:Taky mi nešla vrtule sundat, ale kladivem sem do ní mlátit nechtěl, řemen se při povolování protáčel, tak sem jsem vzal kus tlusčího plechu oměřil rozteč šroubů na kterých je přišroubována řeměnice vodní pumpy, vyvrtal dvě díry, trochu ubrousil střed, aby to sedlo, pak ten plech přišrouboval k řemenici a už se nemělo co protáčet a povolil sem to na první zabrání.
Dafsone neblázi s CLK, dej si raději do kupy E39.Taky jsem chtěl loni clk 230 Kompressor ale když sem do toho sed tak tak mě nasral interier.Vypadá to jak ve starým piánu.Prostě interiery maj Mercedesy hrozný.Nakonec sem se na to vykašlal, navíc je to nepraktický.Už takhle mě trochu štve že sem přesedlal z E34 combi na E39 sedan a ne kombi kvuli windsurfu ale co naplat.CLK je pro mladý kluky co jezděj pásky po městě.
Ja vim kluci mate pravdu ten interier neni nic moc ale pokud by tam byla kuze plna palba tak to neni tak hrozny...Myslite ze nad tim nepremyslim porad ja uz v te moji e39 mam tolik penez ze se bojim ze na ni vykrvacim i kdyz ted to vypada ze by mohl byt klid CLK je pro machyrky ale toho se nebojim zalezi jak clovek v nem jezdi a mezi machyrky si myslim nepatrim...Jasne ze to bmw nebude ale ja si chci proste privezt nejakou vonavku z deutschlandu a menit desticky olej filtry a mit klid a ne porad resit nejake cidla a veci ktere se na bmw nepovedli..
Myslíš, že je Mercedes o tolik povedenější? Tyhle auta jsou přímí konkurenti a pokud by Mercedes byl o tolik lepší a trvanlivější, určitě by tomu bylo jinak. Cca rok jsem se rozmýšlel, jestli koupim "Ečko", nebo "5ku" a o Mercedesech jsem toho přečetl hodně.
Myslím, že s Mercedesem neuděláš chybu, ale provozní a servisní náklady budou naprosto srovnatelný. Navíc nezám žádnej takhle navštěvovanej Mercedes-klub, kde by Ti dobře poradili, takže servis a servis...
Když trefíš dobrej kus, budeš spokojenej jak s Medvědem, tak s Báwem.
p.s.: jak s tou spojkou?
Myslím, že s Mercedesem neuděláš chybu, ale provozní a servisní náklady budou naprosto srovnatelný. Navíc nezám žádnej takhle navštěvovanej Mercedes-klub, kde by Ti dobře poradili, takže servis a servis...
Když trefíš dobrej kus, budeš spokojenej jak s Medvědem, tak s Báwem.
p.s.: jak s tou spojkou?
Vim vim mas pravdu ve vsem ja se bavil se servisakem co mi delal auto a ten mi rikal ze bmw je proti MB hrozne pretechnizovany a o 10 kroku napred...nejde mi o provozni naklady jde mi o to ze me tenhle kousek stal uz dost penez a nechci do nej porad sypat...Nevim ale co tady ctu na foru tak sem neslysel tolik pripadu s problemem chlazeni tak jako ma bmw a proste uz nemam duveru...i kdyz skocim ted do meho bmw tak mam hodne co delat abych si to nerozmyslel a nenechal si ho....holt je to kocar.....
Měl jsem 124 Mergla a v pohodě. Jenom to byla líná mr..a. 
200D 4 válec a ještě klasic 4 kvalt. Nic moc na tu váhu. Ale svezení na tu dobu to bylo pěkné.
Ale rozhodně bych Bawko neměnil za Mercedes. ALe je to na každém a chápu, že ten tvůj kousek tě už asi potrápil hodně.. Mužskej do toho ty prachy narwe, ale ženský, co? To je mazec..
Co se VIZCO spojky týče, tak je to práce na 15 minut. Ale doma bych to nedělal. Chce to mít ten MEGA klíč a hlavně se to povoluje obráceně, než klasický závit. Ale musí jít dolů celá vrtule a hlavně, docela dost plastů z motoru. Nebo dost.
Mě to přišlo hodně.. , než šla doleu vrtule.. 
Pak se to musí jemně dotáhnout a tak 3x až 4x kvalitně dobít kladivem..
Musí to bejt grif, musí to člověk znát, aby to nedokurwil..
Pokud jste to tady výše někdo psal, tak sry..
Nečetl jsem všechny příspěvky.. 

200D 4 válec a ještě klasic 4 kvalt. Nic moc na tu váhu. Ale svezení na tu dobu to bylo pěkné.
Ale rozhodně bych Bawko neměnil za Mercedes. ALe je to na každém a chápu, že ten tvůj kousek tě už asi potrápil hodně.. Mužskej do toho ty prachy narwe, ale ženský, co? To je mazec..

Co se VIZCO spojky týče, tak je to práce na 15 minut. Ale doma bych to nedělal. Chce to mít ten MEGA klíč a hlavně se to povoluje obráceně, než klasický závit. Ale musí jít dolů celá vrtule a hlavně, docela dost plastů z motoru. Nebo dost.

Pak se to musí jemně dotáhnout a tak 3x až 4x kvalitně dobít kladivem..

Musí to bejt grif, musí to člověk znát, aby to nedokurwil..

Pokud jste to tady výše někdo psal, tak sry..