Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E34 píská turbo
"Turbo musí být slyšet a to, že zabírá až od 3 tis. to je naprosto v pořádku."Maxiczech píše:Turbo musí být slyšet a to, že zabírá až od 3 tis. to je naprosto v pořádku. To, že je v interiéru slyšet více, než u jiných modelů bych řešil hlavně odhlučnění motoru do interiéru. Bych řešil více to, že turbo slyšet není. Potom nedává tlak nebo je na pítfu.
Me turbo nepiska vubec, proste neni slyset ani trochu, ale je citit ze zabira.
Je to chyba, melo by byt slyset?
-
- Klubové ID: 1612
U TDS turbo skoro slyšet není,já ho zaslechnu třeba jen když jedu mezi barákama a šlapu na to,tak se trošku ozve...Je to normal,žádný TDS nemá mít zvuk jak od koncernu (vysavač
)...
Pokud slyšíš u kámoše pískání,může být třeba děravá hadice nebo interkoler,to může vydávat takovej zvuk...Jak bylo řečeno,pokud je turbo mechanicky OK,tak bude asi chyba jinde...

Pokud slyšíš u kámoše pískání,může být třeba děravá hadice nebo interkoler,to může vydávat takovej zvuk...Jak bylo řečeno,pokud je turbo mechanicky OK,tak bude asi chyba jinde...
Jednou jsem toto řešil a bylo to tím,že byla škráblá jedna lopatka na dmychadlovém kole,zřejmě tam něco přes ní prošlo a podepsalo se to tam.Turbodmychadlo je totiž zařízení velice náročný na přesnost a vyvážení,ale jestli dobře tlačí luft a né olej tak bych to drahou repasí neřešil a zkusil bych si na to asi zvyknout. 

Tak jinak.. 
Vrchní třídu, jakousi klientelu BMW asi pískání Turba vůbec nezajímá, ale tady to řešíme..
Pokud otevřeš kryt motoru, víko motoru, haubnu nebo kdo tomu jak nadáváte..
tak musíš slyšet, kdy turbo sepne..
Pokud to neslyšíš, tak seš buď hluchej nebo vydlabanej, nebo je turbo v prdeli..
Nelze řešit po netu to, komu píská víc nebo míň a komu je slyšet i v ineriéru. To jsou další věci závislé vesměs na stavu vozidla. Pokud budu hodně chtít, uslyším ho sepnout a zárověň pocítím na výkonu vozidla..
Turbo vyzkoušíš jednoduše...
Dej si ručku, zařaď za 1 a dej mu napít... Uslyšíš turbo naprosto dokonale.. Ale bacha, asi ti zasmrdí spojka..
Jel jsem ve 530D r.v. 2002 a turbo spínalo kolem 3 tis. a slyšet bylo..
Tedy pokud jsi srdcař a jedeš si to užít, tak to turbo prostě slyšíš..

Vrchní třídu, jakousi klientelu BMW asi pískání Turba vůbec nezajímá, ale tady to řešíme..

Pokud otevřeš kryt motoru, víko motoru, haubnu nebo kdo tomu jak nadáváte..

Pokud to neslyšíš, tak seš buď hluchej nebo vydlabanej, nebo je turbo v prdeli..

Nelze řešit po netu to, komu píská víc nebo míň a komu je slyšet i v ineriéru. To jsou další věci závislé vesměs na stavu vozidla. Pokud budu hodně chtít, uslyším ho sepnout a zárověň pocítím na výkonu vozidla..
Dej si ručku, zařaď za 1 a dej mu napít... Uslyšíš turbo naprosto dokonale.. Ale bacha, asi ti zasmrdí spojka..

Maxiczech píše:Tak jinak..
Vrchní třídu, jakousi klientelu BMW asi pískání Turba vůbec nezajímá, ale tady to řešíme..![]()
Pokud otevřeš kryt motoru, víko motoru, haubnu nebo kdo tomu jak nadáváte..tak musíš slyšet, kdy turbo sepne..
![]()
Pokud to neslyšíš, tak seš buď hluchej nebo vydlabanej, nebo je turbo v prdeli..![]()
Turbo nespíná,to se točí už za volnoběhu a tlačí už solidně v nějakých 1900ot/min. u obtokovýho turba ,a u turba s VTG(530d) bych řek že daleko dřív.No a myslím k tvé radě ´´zkouška turba přes ručku´´ tak to bych u veterána E34 určitě nedělal,aby ti pak frajer nepoděkoval,že udělal setrvák.

-
- Klubové ID: 1612
fafejta píše:Maxiczech píše:Tak jinak..
Vrchní třídu, jakousi klientelu BMW asi pískání Turba vůbec nezajímá, ale tady to řešíme..![]()
Pokud otevřeš kryt motoru, víko motoru, haubnu nebo kdo tomu jak nadáváte..tak musíš slyšet, kdy turbo sepne..
![]()
Pokud to neslyšíš, tak seš buď hluchej nebo vydlabanej, nebo je turbo v prdeli..![]()
Turbo nespíná,to se točí už za volnoběhu a tlačí už solidně v nějakých 1900ot/min. u obtokovýho turba ,a u turba s VTG(530d) bych řek že daleko dřív.No a myslím k tvé radě ´´zkouška turba přes ručku´´ tak to bych u veterána E34 určitě nedělal,aby ti pak frajer nepoděkoval,že udělal setrvák.
Přesně tak,Maxiczechu nepiš hovadiny když o tom nic nevíš,mimochodem u 530D je to zase o něco jiný než u TDS,u TDS opravdu turbo moc slyšet není.Samozřejmně že já ho slyším,ale kdo se o to nezajímá tak ho opravdu slyšet nemusí,hvízdá minimálně...A ta zkouška

-
- Klubové ID: 2294
kluci já teda naftaka nikdy nemel,ale u benzina v turbu me to piskalo a slo to do tahu az ve vysokych otackach. Taky vsichni radili buh vi co a nakonec byla dirka v intercooleru. Takže prohlídni těsnost jestli ten tlak někde neuchází. Ona totiš taková malá diryčka dokáže dělat pěknej rambajz a o poklasu tlaku ani nemluvě:)