Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E34 netahne od spodu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
cuchopes

#1 Příspěvek od cuchopes »

Zdar,
mam otazku jestli se stim uz nekdo nesetkal.Mam e34 520i touring a te potvore se vubec nechce tahnout od spodu. Ma to diry po seslapnuti plynu a kolikrat to i cukne nez to zacne reagovat na seslapnuty plyn.
Je to krasavec ale toto me fakt s... protoze si myslim ze to dokaze tahnout vic. Dalsi vec je ze se stim nemuzu dostat pod 10 lit. a to i kdyz jezdim slusne. At jedu jak jedu tak porad pres 10-13l.
pred 10 tis me menili olej filtr a svicky(champion
Ty jsem nedavno kontroloval a sice pali vsechny ale ty posledni dve nic moc.Asi to vypada ze mi to zere olej prees pistni krouzky:(

pred casem me jeste kolisali otacky na volnobehu a motor to obcas uplne zhaslo. mel jsem to v servisu a tam me rekli ze vaha vzduchu dava zpozdene signal.
Tak jsem sehnal jinou pouzitou vahu vzduchu a problem s kolisanim zmizel.Po namontovani te vahy to bylo uplne jiny auto pekne slo za plynem.Bohuzel problem s vykonem se zase objevil a porad pretrvava.
Kail
Klubové ID: 1612

#2 Příspěvek od Kail »

To by mohla dělat opět ta váha,možná svíčky,přicpanej filtr? :? ...Je to těžký ti takhle poradit,myslím že u takové závady je dobrý zkusit diagnostiku,potom budeš buď chytřejší a nebo budeš muset začít metodou pokus omyl :wink:
Holly Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1819

#3 Příspěvek od Holly Moderátor »

Ještě možná potenciometr plynu, zkus jestli to má prodlevy aji pokud to stojí, tzn že přidáš plyn na neutrálu a jak to bude stoupat... Jinak doporučuju taky tu diagnózu :wink:
cuchopes

#4 Příspěvek od cuchopes »

diky za tipy, kdyz to stoji na volnobeh tak to jde za plynem v pohode do otacek.
dneska si to odveze jeden znamej ze servisu a uvidime co najde.
A co ty svicky? jsou tam Champion RC8DMC a podle toho co vsichni pisou na forech tak tam davaji NGK. Hlavne mam s tou prodlevou kdyz je auto studeny tak je to citit nejvic coz se me zda ze to muzou byt svicky.
Tickerow
Klubové ID: 1654
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Tickerow »

Plynovy potenciometr to asi urcite nebude...nevim jak u tohodle auta ale u moji E34 525i r.v. 90 je klasicky lanko na klapku. A i tak mi nejde za plynem a netahne mi od spoda...kouknul bych na vzduchovej filtr a jestli mi to za studena nekouri kdyz seslapnu plyn....mohla by to byt moc bohata nebo chuda smes...pozna se to nejlip na stk...
Odpovědět