Nevíte někdo, jak si mohu zvýšit váhu na tažné zařízení? Mám 525TDS e34 combi. Zatím tažné nemám, ale v TP je už předvyplněno povolená váha 1600kg. Dá se to nějak zvýšit?? Nebo jen přes známé....
legálně nelze, a nelegálně nic neřeší, při důkladnější kontrole a případném vážení přívěsu se v cizině nebere až tak údaj v tp ale o co pro daný model povolil výrobce auta. I když takto riskují snad všichni co tahají auta, převážně za oktávkama.
Fugo píše:legálně nelze, a nelegálně nic neřeší, při důkladnější kontrole a případném vážení přívěsu se v cizině nebere až tak údaj v tp ale o co pro daný model povolil výrobce auta. I když takto riskují snad všichni co tahají auta, převážně za oktávkama.
To záleží na roku výroby a naštítku co máš na autě na podběhu, pokud máš 94- nebo ti to vychází podle štítku. Já mám 92 combi a i podle štítko mi to vychází na 1600 kg.
Měl jsem taky E34 525TDS touring 93´s origo tažnym z fabriky. Dovoz na přestavbu.Potřeboval jsem tahat velkej vlek tak sem vše zjišťoval. V TP by mělo být u všech 1600 Kg bez rozdílu roku. Je možné to zvednout max. na 1800Kg a to na zastoupení v Autecu a to pouze pod podmínkou že má auto klimatizaci což si tam lehce zjistí dle VINU. Jinak ti na to razítko nedaj. 1800Kg je legálně abs. max. Více pouze podvodem.
Přesně tak, kvůli chlazení. Takhle jsem tam před zhruba dvěma lety byl takže to vím na sto pro.Ptal jsem se jestli by nešly 2t. a neexistuje.To si na triko prostě nikdo nevezme.
mari píše:Měl jsem taky E34 525TDS touring 93´s origo tažnym z fabriky. Dovoz na přestavbu.Potřeboval jsem tahat velkej vlek tak sem vše zjišťoval. V TP by mělo být u všech 1600 Kg bez rozdílu roku. Je možné to zvednout max. na 1800Kg a to na zastoupení v Autecu a to pouze pod podmínkou že má auto klimatizaci což si tam lehce zjistí dle VINU. Jinak ti na to razítko nedaj. 1800Kg je legálně abs. max. Více pouze podvodem.