Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Ventilátory a reset počítače e34
Ahoj,pořídil sem e34 r.v.92 a ventilátor mi fouká jenom na nejvyší stupeň 4, tak nevim čim to je, resetoval sem počítač po výměně žárovky a doplnění kapalin, ale pořád mě to upozornuje. Tak nevim jestli sem to resetoval dobře, prosim o radu jak to resetnout, který čudlík a jak dlouho držet. Nevíte o nějakym manualu k tomu autu, jsou tam čudlíky a ani nevim co to dělá, u stahování oken je jeden čudlík mezi těma čtyřma a nic to nedělá, napadlo mě jestli to neni protiskluz - klouže to i když to zapnu tak že to neni ,ale asi to do takhle starých vozů ještě nedávali.
Dost jsem to tu pročítal, ale zatim sem odpověď nenašel. Navíc sem strčil cd do rádia bavaria a nejde vydat, ještě to skusim pinzetou vytáhnout.
Díky za každou radu
Dost jsem to tu pročítal, ale zatim sem odpověď nenašel. Navíc sem strčil cd do rádia bavaria a nejde vydat, ještě to skusim pinzetou vytáhnout.
Díky za každou radu
bavrak píše:Ahoj,pořídil sem e34 r.v.92 a ventilátor mi fouká jenom na nejvyší stupeň 4, tak nevim čim to je, resetoval sem počítač po výměně žárovky a doplnění kapalin, ale pořád mě to upozornuje. Tak nevim jestli sem to resetoval dobře, prosim o radu jak to resetnout, který čudlík a jak dlouho držet. Nevíte o nějakym manualu k tomu autu, jsou tam čudlíky a ani nevim co to dělá, u stahování oken je jeden čudlík mezi těma čtyřma a nic to nedělá, napadlo mě jestli to neni protiskluz - klouže to i když to zapnu tak že to neni ,ale asi to do takhle starých vozů ještě nedávali.
Díky za každou radu
Nazdar,co máš za ovládání? automatickou klimu nebo manuál?
Nic se neresetuje po doplnění kapalim popř. výměně žárovky přestaně hlášku hlásit,asi bude chyba jinde.
Ten čudlík mezi těma na ovládání oken je blokace pro zadní pasažery.t.j. když to zatlačíš tak lidi vzadu nemohou manipulovat s oknama.
s tím, že ti jede ventilátor jen na poslední polohu už tady bylo někde něco napsáno, co si vzpomínám, byl tam špatný nějaký odpor (rezistor) za pár kaček, jestli se ti to podaří tady najít, tak to bude ono, každopádně bych vymontoval to ovládání a koukl se ze zadní strany a proměřil ty kontakty na jednotlivých stupních ovladače, bude to jen nějaká prkotina uvidíš
aha tak asi ne, koukal jsem se na ty součástky a vypadá to na problém s dílem č. 5
Origo nový cca 950kč.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=20

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=20
Ne ne ,dělá to modul předřadných odporů,nový stojí kolem 1000,- ale povětšinou se dá ten starý jednoduše opravit,důlčikem znovu pronejtovat spoje toho modulu,na 4 ti to jde proto že je to přímý obvod bez odporů.tak ted kde ho najdeš:jsou dvě verze č.1-ve středovém tunelu vpodstatě v úrovni ovladačů zastrčený ze strany SPOLUJEZDCE do boxu topení,uvidíš jen vyčnívat konektor(cca 4 silnější dráty) a malou přírubičku toho modulu,toto všechno je samozřejmě přístupné po odmontování krycího polostrování u nohou spolujezdce,verze č.2 je to samé akorát ze strany řidiče,jestliže máč manuální klimu tak je to s největší pravděpodobností verze č.2,jinak nějaký resetování ti samozřejmě vůbec nepomůže,a ten čudlík mezi oknotlačítky ti vlastně taky vysvětlili tak LOVU ZDAR ještě bych zapoměl že ten modul jde samozřejmě vytáhnout a pak až opravovat 

Skvělý, díky kluci za odpovědi, dostal sem i pár rad přes PM od jednoho človíčka a dám se do práce. hadice: bude to asi verze č.2 brzo se na to vrhnu. Jste dobrý, bmw mam prvně a čekal sem, že tady budou věčina jen namachrovaný frajírci s bmw, ale jste fakt v pohodě
díky.
Ještě mi mlátí asi hardyna mrknu na kolik šroubů to je a jestli bych to zvládnul vyměnit sám.

Ještě mi mlátí asi hardyna mrknu na kolik šroubů to je a jestli bych to zvládnul vyměnit sám.
hadice: Tak že sem to našel, je to ta varianta že to mam ze strany spolujezdce a vedou do toho 3 konektory bílej modrej a černej, ty sem odpojil a vytahl sem takovou podlouhlou černou plastovou krabičku, tu sem otevřel a byl tam plocháč zalakovanej vcelku čistej a nedotčenej, trochu sem to ještě očistil, napojil zpátky a pořád jdou ventilátory jen na stupeň 4. Na straně řidiče neni nic co by se dalo vytáhnout.
pls o radu. díky
pls o radu. díky
tak výborně je to verze č.2 tzn. je to "nad plynovím pedálem" ta kazeta je nějaká pomocná řídící jednotka topení a klimatizace,ten modul odporů je skutečně ze strany řidiče a je potřeba se zkroutit na podlahu a dívat se jako zespodu nad ten plynový pedál.Celková oprava mě vyšla na 0 kč a 20min proměřování.jo jěště někdy ten modul jde jako ztěžka vytáhnout a navíc jsou na něm dva zobáčky co ho jistí..Mám pocit že barva té přírubičky modulu je modrá a jdou do něho jak jsem uváděl asi 4dráty (o něco více solnější než k té černé kazetě, ČUS a napiš sedím ted celej večer u PC
Tak sem se na to byl mrknout a natočil sem ti video , protože sem nad plynovym pedalem nic nenašel a je tam jeden modrej konektor nezapojenej a pak sem tam našel ještě jeden bílej nezapojenej, kurnik kdo se v tom hrabal nebo co, ale když sem to kupoval tak všechno šlo.
Čau,neztrácej hlavu ten modul tam totiž je a já se ti omlouvám že jsem ti to nedokonale popsal,tak že:na tom videu jsi držel ten krycí tápoš s tím plastovím potrubím na ofuk nohou,ten celej dekl musí jít prič,a pak ten modul je skutečně nad plynovým pedálem ale je zastrčenej do bedny nebo jak bych to nazval topení .To pro tebe znamená prohrabat se tím vším až narazíš na tu bednu,samozřejmě zboku.Ta barva toho modulu sedí jak jsem ti psal včera,ten odpojený konektor neníto co ty hledáš jinak byti to nešlo vůbec 

čus tak ted mě docela přestalo zajimat proč to nefouká, měl sem to v servisu abych zjistil co tam v zadu bouchá a je to celá zadní náprava.
Byl sem v bmw díly by vyšly asi na 8-10 tis a ptal sem se jinde na práci, protože u nich by to bylo hodně drahý a
řekly, že to je na dlouho a hodně práce tak min. 10 chtěj taky.
No tak to musim nechat udělat nebo odejde jestě něco dalšího.
až budu mít čas třeba zítra pozítří tak se mrknu zase po tom odporu. díky
Byl sem v bmw díly by vyšly asi na 8-10 tis a ptal sem se jinde na práci, protože u nich by to bylo hodně drahý a
řekly, že to je na dlouho a hodně práce tak min. 10 chtěj taky.
No tak to musim nechat udělat nebo odejde jestě něco dalšího.
až budu mít čas třeba zítra pozítří tak se mrknu zase po tom odporu. díky
ahoj tak s tim zadkem jsem už objednanej do sevisu bmw a bude to skvely
jako nový
. Ted se zase štouram v těch ventilátorech.
natočil sem video když sem sundal ten tapoš s tim ofukem, tak se mrkni a jestli to uvidíš tak mi napiš v který vteřině si to viděl a jestli vůbec to tam bylo
díkys

natočil sem video když sem sundal ten tapoš s tim ofukem, tak se mrkni a jestli to uvidíš tak mi napiš v který vteřině si to viděl a jestli vůbec to tam bylo

no tak video spustit nejde,nicméně opravdu to najdeš jak jsem ti naposled psal,je potřeba se zamyslet a říct si že tě to velice otravuje a přitom je to opravené do půl hodky i s pokecáním se sousedem,
sranda
ty uvádíš že jsi si dal opravit zadní nápravu do BMW určitě bych chtěl vědět jaká bude pak cena a co všechno dělali,to né jako ze škodolibosti ale taky se mě to tam vzadu trošičku ozývá a nemám na tovůbec čas 

to video už by mělo běžet tady ještě to zkus diky
jinak sem tam volal a vyjde to i s jejich dílama a prací 15t . co myslíš můžu si sehnat vlastní díly na tu nápravu, hlavně ty velky silentbloky, ale nejsou moc drahý kolem 900 za ks a je tam spousta malejch gum. uvidíme[/url]