Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Co to je u E34ky tds?
jednoduchy. Chytni za remen co honi alternator jestli je volny nebo ne. Pokud je volny sundej plastovej kryt co je nahore nad prsama(bez nej se to dela lepsi ale jde to i s nim) a pajcrem nebo velkym sroubovakem zapac tak aby tlimic kmitu ( vypada to jako zadni tlumic z babety ale hodne malej cca 10cm dlouhej) nasponoval remen. staci jenom asi kousek pak pravdepodobne skoci a dosponuje se. Zrejme se dostal do krajni polohy kde neni ochozeny a kousnul se. Pokud to bude jak popisuji, mas dve moznosti koupit novej (ccca 1500,-) nebo ohrnout manzetu a nalejt do nej olej jako jsem to udelal ja. Zatim se rozchodil a nemam problem.
Měl jsem naprosto stejný problémy s TDS, šponovák mě vyšplouch dvakrát. Začla problikávat kontrolka dobíjení tak jsem mu šroubovákem pomohl a čas jsem měl pokoj až mě jednoho dne vyšplouch znova.Nejhorší je že s tim nikam nedojedeš protože to honí komplet všechno a hlavně vodní pumpu,takže bys to uvařil.Odtah a výměna řemene kterej byl už vytahanej to u mě vyřešil. Blbina ale dokáže zavařit. Bez knihy Jak na to?? bych byl v pr.....