Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Co to je u E34ky tds?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Caris

#21 Příspěvek od Caris »

jednoduchy. Chytni za remen co honi alternator jestli je volny nebo ne. Pokud je volny sundej plastovej kryt co je nahore nad prsama(bez nej se to dela lepsi ale jde to i s nim) a pajcrem nebo velkym sroubovakem zapac tak aby tlimic kmitu ( vypada to jako zadni tlumic z babety ale hodne malej cca 10cm dlouhej) nasponoval remen. staci jenom asi kousek pak pravdepodobne skoci a dosponuje se. Zrejme se dostal do krajni polohy kde neni ochozeny a kousnul se. Pokud to bude jak popisuji, mas dve moznosti koupit novej (ccca 1500,-) nebo ohrnout manzetu a nalejt do nej olej jako jsem to udelal ja. Zatim se rozchodil a nemam problem.
Caris

#22 Příspěvek od Caris »

to houpani motoru pri zatezi alternatoru me dela taky. alternator si vezme treba 10koni podle zateze
fafejta

#23 Příspěvek od fafejta »

To je nějaký nesmysl.Takový příkon,to by ten alternátor musel mít zadřený ložiska.Příkon se dá přeci spočítat,když máš výkon alternátoru/14V*120A/ a běžnou účinnost alternátoru cca 50%. :roll:
nevron

#24 Příspěvek od nevron »

Caris píše:to houpani motoru pri zatezi alternatoru me dela taky. alternator si vezme treba 10koni podle zateze

Taky jsem měl problém z otáčkami (kolísání) při zátěži, po repasi čerpadla je to OK.
mari

#25 Příspěvek od mari »

Měl jsem naprosto stejný problémy s TDS, šponovák mě vyšplouch dvakrát. Začla problikávat kontrolka dobíjení tak jsem mu šroubovákem pomohl a čas jsem měl pokoj až mě jednoho dne vyšplouch znova.Nejhorší je že s tim nikam nedojedeš protože to honí komplet všechno a hlavně vodní pumpu,takže bys to uvařil.Odtah a výměna řemene kterej byl už vytahanej to u mě vyřešil. Blbina ale dokáže zavařit. Bez knihy Jak na to?? bych byl v pr.....
Odpovědět