Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

asi elektrika - klima E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kelim
Klubové ID: 595
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Kelim »

Nejela mě klima, tudíž jsem si nechal v klima servise udělat test klimy dusíkem - tlak držel, tak se dala náplň. Klima začla fungovat super akorát se prostě vždycky tak za 1minutu vypne a hotovo a když nastartuju znova tak zase třeba okolo minuty frčí..někdy se jen tak zapne zas..dokonce mě přišlo, že když zapnu moc spotřebičů tak se vypne(jak kdy - asi náhoda..). Kde hledat chybu ?
Mám manual klimu E34 r.v.8/1994.
dík
dexter

#2 Příspěvek od dexter »

vypne se i ventilator pro klimu? Jestli jo,tak nejspiš bude za a) v čudu snímač tlaku (ten vypína a zapína klímu v závislosti od tlaku) , za b) vysokej tlak v okruhu a za c) nízkej. Mě dělalo něco hodně podobnýho,ale netrvalo to minutu. Ale jestli ti vypne jenom kompresor,tak může být v háji i elektromagnetická spojka co je na něm.
:roll:
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Chladí? Je ohřátý kondenzátor (=chladič)?
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Fugo

#4 Příspěvek od Fugo »

napojit na měřák a zkontrolovat tlaky jak na nízkotlaku tak vysokotlaku a teprve potom hledat v elektrice, případně pokud je po ruce jinej moduln IHKA tak zkusit vyměnit (stejné číslo podmínkou)
Kelim
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kelim »

super dík, takže. Kde najdu čidlo tlaku a IHKA. ? (je normální, že pokud se nerozjede klima, nefunguje ani čudl cirkulace?).
dexter

#6 Příspěvek od dexter »

tak to normální není.Cirkulace by měla fachat i bez klimi.
Kelim
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kelim »

mě prostě jak se rozjede klima tak funguje i ta cirkulace závisle na sebe..pojistky jsou ok..to má nějaký relátko někde? nebo to může být tím IHK?
mike525
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mike525 »

dexter píše:tak to normální není.Cirkulace by měla fachat i bez klimi.
Nevim jestli to brat jako normalni, nicmene pokud je nejaky problem s klimou elektrickeho razu tak cirkulace nefunguje.. prolez vsechny draty a konektory.. tj u ventilatoru, na chladici, kompresoru a taky hlavne na kondenzatoru - pod nadobkou kapaliny ostrikovacu.. tipuju to na nejaky uhnily drat
Fugo

#9 Příspěvek od Fugo »

IHKA je ve středovém tunelu uplně vpředu, z každé strany má 2 konektory.

Cirkulace jde vždy s klimou, ale nevím zda cirkulace jde když je klima ko.
mike525
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od mike525 »

Fugo píše:IHKA je ve středovém tunelu uplně vpředu, z každé strany má 2 konektory.

Cirkulace jde vždy s klimou, ale nevím zda cirkulace jde když je klima ko.
Klima muze byt klidne vypustena a cirkulace musi fungovat. Prestane jen tehdy, kdyz je nejaky okruh rozpojeny. tj. mohlo odejit nejake cidlo(lze promerenim zjistit) nebo je nekde uhnily drat. Nebo v tom horsim pripade odesla IHKA.. nevim jak u automaticke klimy ale u manualni ma myslim 2 konektory a pouze od strany spolujezdce
Player1
Klubové ID: 754
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Player1 »

Cirkulace nejde bez klimy, takže to s tím souvisí.

Edit: Když jsem měl klimu bez náplně, tak mi nešla zapnout cirkulace. Když jsem ji naplnil, tak zase šla a jiná chyba ani problém v okruhu klimy nebyl. A když klima fungovala a zapl jsem jen cirkulaci, tak se automaticky zapla i klima, ale kontrolka klimy na tlačítku nesvítila.
mike525
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od mike525 »

Player1 píše:Cirkulace nejde bez klimy, takže to s tím souvisí.

Edit: Když jsem měl klimu bez náplně, tak mi nešla zapnout cirkulace. Když jsem ji naplnil, tak zase šla a jiná chyba ani problém v okruhu klimy nebyl. A když klima fungovala a zapl jsem jen cirkulaci, tak se automaticky zapla i klima, ale kontrolka klimy na tlačítku nesvítila.
ja napln nemel a cirkulace fungovala.. nefungovala jen pri odpojenych dratech.. takze jeden z nas mel jeste nejakou zavadu :D v pripade ze ty jsi zadny jiny problem nemel tak to zbyva na me :wink:
Player1
Klubové ID: 754
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Player1 »

:lol: No, tak teď teda taky nevím :lol: Možná tam bylo něco špatně, ale když jsem naplnil, tak bylo vše ok :wink:
Odpovědět