Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Vysokej odběr

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Holly Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1819

#1 Příspěvek od Holly Moderátor »

čaues, mám problém, na mé E34 524td má NĚCO strašně velkej odběr.... Ráno dojdu k autu, nasednu otočím klíčkem a nic... A přitom sem baterku den předtím nabíjel... Všechno sem to proměřil a zjistil sem že je špatnej ten okruh kde je zapojený stahování woken, šíbr, centrál a pak myslím ještě rozvěcení světel při otevření dveří a možná ještě něco navíc... Je to pod sedadlem z té čtveřice pojistek který sou blíž středu ta úplně nejdál od středu... Já vím že to je docela teoretická otázka, ale nestalo se vám to už někomu??? nevíte náhodou kde by mohl bejt zakopanej pes??? Šíbr sem vyloučil, nějak blbne centrál ale nemůžu přijít na to co tomu je... Pokud nepomůže nic jinýho tak to vidím na servis, ale tam se mi moc nehce.... Takže když poradíte budu moc rád....
elektrik
Klubové ID: 2294

#2 Příspěvek od elektrik »

neni od někud slyšet mírný vrčení třeba ze dveří?
zkusil bych postopne odpojit konektory od centrálu pak od oken a sibru....treba zjistis alespon kterej okruh to dela....... vic ti neporadim protoze jsem se s tim jeste nesetkal.
Jo a jeětě pokontroluj jestli ti nezůstvávají svítit světýlka v kufru. Jsou tam 3 zarovky a baterku by za noc kracne vybili.
Jakej velkej proud ti tam proteka?
Holly Moderátor
Moderátor

#3 Příspěvek od Holly Moderátor »

Všechno už sem zkusil, světýlka nesvítí, nic nevrčí. Měl sem tam předtím vadnej motorek centrálu, ten sem odpojil s radostí že sem našel závadu a vono prd... Před Odpojením toho okruhu protíkalo 150mA po odpojení 25mA takže rozdíl jako blázen.... A já sem z toho blázen... JEdině že by byla už i baterka za zaenitem, ale to si nemyslím, je vcelku nová... Která je řídící jednotka centrálu??? Já zkusím ještě odpojit čistě jenom centrál... :(
mike525
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mike525 »

Holly píše:Všechno už sem zkusil, světýlka nesvítí, nic nevrčí. Měl sem tam předtím vadnej motorek centrálu, ten sem odpojil s radostí že sem našel závadu a vono prd... Před Odpojením toho okruhu protíkalo 150mA po odpojení 25mA takže rozdíl jako blázen.... A já sem z toho blázen... JEdině že by byla už i baterka za zaenitem, ale to si nemyslím, je vcelku nová... Která je řídící jednotka centrálu??? Já zkusím ještě odpojit čistě jenom centrál... :(
25mA je naprosto vporadku, i tech 150mA je jeste v norme...
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Demostenes »

mike525 píše:
25 Moooozna. 150 ani omylem. To by 55Ah baterka vydrzela cca 14 dni. :lol: To je uplna kravina, auto musi vydrzet nekolik mesicu.
mike525
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mike525 »

Demostenes píše:
mike525 píše:
25 Moooozna. 150 ani omylem. To by 55Ah baterka vydrzela cca 14 dni. :lol: To je uplna kravina, auto musi vydrzet nekolik mesicu.
jo, to souhlasim, ja to psal k tomu, ze mu to vybije baterku za jeden den, coz by 150mA za jeden den baterku nevybilo...
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dzonnek »

přesně. Musí být ten odběr mnohem vyšší než těch 150mA je zanedbatelných. Je docela možné že ta baterka je hin. Ale je fakt že tenhle proud by to vybil za těch cca 14 dní. Ale to do mrtě:-) Ale zas tak velký odběr to není. Težko říci kolik ale to má klidovy odběr.
Holly Moderátor
Moderátor

#8 Příspěvek od Holly Moderátor »

A myslíte že byste někdo mohli změřit váš klidovej odběr při všem vypnutým??? Abych to měl s čím porovnat... Ale jak to tak poslouchám tak to asi bude baterkou... Bohužel... Další tři litry v pr... Já to auto musím mít ale rád :)
Shimi
Klubové ID: 1412

#9 Příspěvek od Shimi »

Jestli ti 150mA zdrancuje baterku za 1 den tak ji vyhod, nebo dovez na test clanku. Mimochodem jak ji nabijis ? mas nejakou rozumnou nabijecku ktera prochazi nejakejma ciklama, nebo proste nabijecku z teska, ktera tu baterku nici ? V pripade techto nabijecek posles baterku do kopru, kdyz se nabiji vetsim proudem, nez je 1/10 z Ah kapacity baterky.
elektrik
Klubové ID: 2294

#10 Příspěvek od elektrik »

150 mA by bylo na na dobrou baterku málo aby ji to vybylo za noc do mrtě. Ted tam máš odběr 25 mA a stejně se ti vybíje. TAkže bud už je opravdu vadná a docházá tam k samovybíjení nebo je taky možný že ti to málo dobíjí. Změř dobíjecí napětí a dej vědět. To je ještě poslední věc kterou bych zkusil a pak už mazal rovnou pro novou baterku:) Neni tak drahá a vydrží několik let. Nebo si zkus od někoho baterku půjčit na pár dní a uvidíš no
Elektro

#11 Příspěvek od Elektro »

dzonnek píše:přesně. Musí být ten odběr mnohem vyšší než těch 150mA je zanedbatelných. Je docela možné že ta baterka je hin. Ale je fakt že tenhle proud by to vybil za těch cca 14 dní. Ale to do mrtě:-) Ale zas tak velký odběr to není. Težko říci kolik ale to má klidovy odběr.
Vůbec nevíš o čem mluvíš ! ! ! 150 mA je odběr jako prase. Správný odběr by měl být max. kolem těch 20 mA. Mam E39 a odběr 19 mA.Ale pozor auto se přepne do klidového režimu po 15 minutách od uzavření všech dveří.U automatů to jde údajně poznat podle zhasnutí osvětlení řadičky.Doporučuji ti připojit ampérmetr a vyndavat jednotlivé pojistky dokud ti ten odběr nespadne.Tím by jsi měl zjistit která větev má problém.A potom dohledat.Začal bych tím odběrem nad 150.Jestli jsi našel větev kde to je,tak hledat.Dost tady kluci psali o problému s větrákem topení.Ale u E-34 to může častěji způsobovat něco jiného. 8)
Holly Moderátor
Moderátor

#12 Příspěvek od Holly Moderátor »

Tak sem byl za mechánikem z BMW... Poté co mi spravil a převložkoval zámek ve kterým se dle jeho slov "vrtal nějakej odborník" a zkouknul centrál, tak zjistil že je něco špatně.. Řekl mi že klidovej odběr toho auta je maximálně 30mA,ale taky mi řekl že sme měřil špatně... že když chci měřit klidovej odběr tak musím mít všechny dveře zavřený, protože každý čidlo dveří dělá přibližně 30-50 mA, takže sem si myslel že je baterka v háji... Ale, 3 dny už to auto startuje bez problémů a baterka se nevybila, nicméně dle slov mechanika mu to mám po jeho dovolené stejně přivézt, protože nefunguje správně centrál a akdyž ho zamknu tak to hned vyskočí a musím ho zamknout znova... Takže mi poradil rozbrat kufr a kouknout na drátky, že je tam pravděpodbně nějakej zlomenej a spojenej s kostrou a když se mi podaří blbě zavřít kufr tak se to spojí a vybije baterku... Nebo tak nějak... Já elektrice nerozumím, bohužel, jinak sem si na autě schopnej udělat cokoliv ale když selže tohle tak sem nahranej... Tak uvidíme co na to za týden chlap řekne... Btw nabíječku nemám z Tesca ani z hypernovy, ale dobíjecí proud je cca 5-6 mA, takže nabíječka ok :wink:
Holly Moderátor
Moderátor

#13 Příspěvek od Holly Moderátor »

Ještě abch nezapomněl, jak sem psal na začátku, ampérmetr sem zapojil, vím která je to větev, ale vzhledem k tobu že kabeláž je po celým autě tak sem se ještě nějak nedostal k jádru pudla... zítra zkusím ten kufr... Přeměřil sem to i se zavřenýma dveřma jak říkal mechanik... Jo a baterku si asi stejně pudu koupit, nemám na to nervy obávat se jestli nastartuju nebo ne 8) Mám doma sice náhradní,ale je to 55 a jak sem zjistil, holka nemá chudák výdrž aby pořád dokola startovala dvouapůllitr... ještě ke všemu s nějakým vedlejším odběrem...
Elektro

#14 Příspěvek od Elektro »

Jak jsem říkal ten odběr by měl být kolem těch 20 mA.S baterkou bych počkal,protože opravením této závady ti může vydržet třeba ještě půl roku.Ale je to na tobě :wink:
Holly Moderátor
Moderátor

#15 Příspěvek od Holly Moderátor »

To já počkám, ne že bych měl po kapsách pořád zbytečný 3000 abych se nerozmýšlel co koupim :? Ale když to nepomůže tak stejně nic nenadělám a budu muset jít a kouit baterku a odpustit si hromadu mnohem hezčích věcí, jako třeba podsvětlenou řadičku, ta mi chybí, ten vergl co tam je teď mě rozčiluje :evil:
Odpovědět