Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Přestavba z TD na TDS. e34 525
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim mám ted nabídku na mezichladič, řídící jednotku a sání z tds do mého td. Stačí jen tohle nebo je potřeba ještě něco jiného?? Součástí dodavky by byl i ten regulační ventil na tlak turba a to je asi jediny zádrhel zda tam není rozdíl v tlaku turba a zda ty turba jsou identicke ci je tam rozdil? Jinak auto nemá klimu tak snad by se nemusel měnit i chladič na vodu. Díky za vaše rady a připomínky:-) Čao
To ti to stoji za to tech 20 koni?dzonnek píše:Zdravim mám ted nabídku na mezichladič, řídící jednotku a sání z tds do mého td. Stačí jen tohle nebo je potřeba ještě něco jiného?? Součástí dodavky by byl i ten regulační ventil na tlak turba a to je asi jediny zádrhel zda tam není rozdíl v tlaku turba a zda ty turba jsou identicke ci je tam rozdil? Jinak auto nemá klimu tak snad by se nemusel měnit i chladič na vodu. Díky za vaše rady a připomínky:-) Čao
Nech si tu tvou TD nacipovat, a budes to mit jako TDS.
-
- Kontaktovat uživatele:
ne ne čip nechci. Kdyz to pujde tak tak to udělám. Čip z toho udělá tds již jsem se díval ale radši tam budu mít origoš jednotku než přepsaé mapy. A pokud to nebude nic složitého jako že ted se mi to tak jeví..
Parametry Td jsou 85kw a 222Nm
a Tds ma 105kw a 266Nm což si myslím že již musí být dosti znát. A je fakt že chipem to udělám taky.Škoda jen že ten krouták to má tak malý na to jaky je to obsah..
A stím chladičem oleje si nejsem jist ale myslím že by to mohlo jít i bez něj bo je tam skoro 7l oleje ale chci nejdříve vidět motor tds a zjistit v čem se lišší.
Parametry Td jsou 85kw a 222Nm
a Tds ma 105kw a 266Nm což si myslím že již musí být dosti znát. A je fakt že chipem to udělám taky.Škoda jen že ten krouták to má tak malý na to jaky je to obsah..
A stím chladičem oleje si nejsem jist ale myslím že by to mohlo jít i bez něj bo je tam skoro 7l oleje ale chci nejdříve vidět motor tds a zjistit v čem se lišší.
bejt tebou, tak bych to nechal jak to je, vím, je to lákavé, když se ti naskytly nahradní díly, ale předělávali jsme e36 325td na tds, a teda nic moc rozdíl, a navíc po čase to začlo zlobit, začal se ztrácet výkon a i špatný starty.. Jen co se pořád zvětšovalo byla spotřeba. Měl jsem tds e34, tak doslova letěla, ale jestli chceš jezdit svižně, kup si benzína a td nech jako přibližovadlo, já jsem si po tds koupil 740iLa to je rozdíl...

navic je tam jen IC, jinak sani a skoro vse z toho co jsi jmenoval potreba neni.. naopak je jinej chladic vody a oleje (ten i s trubkama).. ja ze svych zkusenosti bych sel opravdu jen do chipu.. ma to svy vyhody i nevyhody. v lete ten vykon stejne o neco klesne, ale zase ten motor jde okamzite za plynem a seriovy tds to pojede vpoho (mockrat jsem se presvedcil)..
..prekopavat seriovy td na seriovy tds je nesmysl, zmena bude minimalni a musel bys menit i turbo atd.. kdyz uz musis, tak prekopej jen tu chladicovou stenu a motormanagement res upravou ridici jednotky.. nebo pokud jeste levneji, tak nacpi IC treba z opelu astra do masky, to jsem chtel udelat na konci svyho td ja..
uzavrel bych to odkazem na Pejtu-7er... pokud chces, aby ti to fungovalo, kasli na to.. nebo chipuj..
(jo a ten prechod na 4.0.. ja ho taky absolvoval.. je to jiny, diametralne.. ale ted jsem se svezl ve sve zborce a stejne to ma svy, ta reakce odspodu atd.. chci oba)..
..prekopavat seriovy td na seriovy tds je nesmysl, zmena bude minimalni a musel bys menit i turbo atd.. kdyz uz musis, tak prekopej jen tu chladicovou stenu a motormanagement res upravou ridici jednotky.. nebo pokud jeste levneji, tak nacpi IC treba z opelu astra do masky, to jsem chtel udelat na konci svyho td ja..
uzavrel bych to odkazem na Pejtu-7er... pokud chces, aby ti to fungovalo, kasli na to.. nebo chipuj..
(jo a ten prechod na 4.0.. ja ho taky absolvoval.. je to jiny, diametralne.. ale ted jsem se svezl ve sve zborce a stejne to ma svy, ta reakce odspodu atd.. chci oba)..
-
- Kontaktovat uživatele:
díky za info. Pokud je to tedy více problematické tak tedy raději ten chip bo jde mi taky o spolehlivost a to v 1 řadě. A to že jsem si koupil diesel bylo jen proto ze kamarad tohle auto prodaval a ja vedel že je to dobré auto. Příště jdu do e39 v 3.0i a doufám že již budu spokojen. Martinezi jak jede ten 4 litr?, myslím že to je celkem pekelne ale tam mám strach již u spotřeby protože auto hodně využívám a když vidím ty ceny PHM a jaxi jsme v té evropě dá se říci na špičce...
Jestli te to zajima, tak mezi 540i a 530i je obrovsky rozdil a ve spotrebe to tolik nepoznas. Mam E34 540i 6-ti kvalt a jsem maximalne spokojeny. Najezdim tak 1200km tydne, hodne dalnice v nemecku a mam podle BC prumernou spotrebu na dalnici 10,3l , popojizdeni 6km do prace a zpet 12l a mesto 16l. Take jsem uvazoval o 530i v manualu, ale kdyz jsem se v ni svezl a pak jsem to srovnal s 540i, tak jsem mel jasno. 

Mluvil jsem o 530i E34 a 540i E34, v 530i E39 jsem nemel moznost se svezt.Helldiver píše:Trojliter v E34 a E39 je trochu rozdiel, papierovo to tak nevyzera (218 vs 231ps), ale ta mala V8 v E34 ma uplne mrtvy spodok, trojliter M54 v E39 ma ovela krajsi priebeh vykonu, takze mozno preto ten rozdiel...