Ahoj všichni. Tak mam první problémek s E39 523i. Začalo mi něco chrastit na podvozku tak sem myslel že mi někde drnčí vejfuk ale když jsem to zvedl tak jsem zjistil že ty zvuky jsou z katalyzátoru. Zní to jako kdyby vejfuk o něco klepal a hrozně mě to znervózňuje. Jde s tim Katem něco udělat nebo mě čeká koupě novýho????? origo v Kelly 7340,- Kč a to semi nechce,jsem trošku škudlil .Vím že jde dát úplně pryč a dát tam trubku ale to nechci.Nebo koupit univerzální kat,ty sou za slušnou cenu. Co myslíte??? Máte někdo zkušenost. Díky.
no nic jineho nez trubka, nebo vymena ti nepomuze. Pokud zatim jenom chrasti tak to jeste de... dalsi stadium je ze se ucpe a pak to nepojede, coz pripadne komplikuje odvoz auta na vymenu. Mel sem to taky v tomto stadiu na e30 a na e38 se mi to rovnou ucpalo, kdyz se ta keramika sesypala.
btw: kdyz jinej kat tak bych doporucoval nejakej s keramikou, pak je takovej levnejsi typ s kovovou vyplni a tech mi bylo receno ze je to zalezitost na chvili (napr. Bosal). Osobni zkusenost s tim nemam, mam misto katu rezonator a az na plechovejsi zvuk a po resetu adaptacnich hodnot spokojenost.
Tak v MJauto chtěj za unikat Bosal 2140,- Kč což jde ale co průměr roury? Kolik má origo vejfuk u E39 523i průměr trubky,viíte někdo? Ten kat má průměr 52 mm.
mari píše:Tak v MJauto chtěj za unikat Bosal 2140,- Kč což jde ale co průměr roury? Kolik má origo vejfuk u E39 523i průměr trubky,viíte někdo? Ten kat má průměr 52 mm.
to jsou ale nápady......vždyt použitej katalizator nebude tak drahej a budeš mít origo BMW kat a nebudeš znečišťovat ovzduší a navíc projdeš bez úplatku emisema a nebude tě ležet v žaludku že tam máš cosi co tam být nemá. Nějakej rezonátor nebo roura je na prd. Bude ti auto hnusně dunět hlavně vevnitř a natož nějakej unikat....to bych už vůbec nekoulil. Buh ví co to neni zase za podvod Pak jen budeš nasranej že se ti zvedla spotřeba a jede to jinak než má atd....... nebud blázen a sezen od někoho tady použitej