Mám startovací kabely dělaný doma z kabelu 4x4CYKY, ale jsou tak hnusný, že jsem si udělal radost novými 200A kabely z nějakého Bau. S těmi novými jsme nemohli nastartovat ani benzínový motor. Vzal jsem ten starý hnusný a na první otočení motor chytil. Tak si dejte pozor při kupování startovacích kabelů. Není kabel jako kabel.
Eks
souhlasím s předešlím příspěvkem.Ale nejdřív si ověr jestli je to opravdu startér.Přecejenom u automatu to může být i problem z elektrikov pro převodovku.Nevipisuje ti nějakou závadu?A taky souhlasím s tím ,že roztahovat automata je nezmysl.
dexter píše:Přece jenom u automatu to může být i problem z elektrikov pro převodovku.
Pokud nebude aut. převodovka hlásit, že má polohu P nebo N, ovládací relé nevydá napětí na svorky starteru. Takže tam bych začal. Pokračoval bych po kabelech, jestli nejsou přerušené, např. ožrané od kuny. "Marderschutz" a ACOMA dráty (ty jim už nechutnají) se začaly dělat až od roku 2004.
Eks píše:Mám startovací kabely dělaný doma z kabelu 4x4CYKY, ale jsou tak hnusný, že jsem si udělal radost novými 200A kabely z nějakého Bau. S těmi novými jsme nemohli nastartovat ani benzínový motor. Vzal jsem ten starý hnusný a na první otočení motor chytil. Tak si dejte pozor při kupování startovacích kabelů. Není kabel jako kabel.
Eks
Taky jsem naletěl, ale ty skřipce na těch kabelech jsou slušný, tak jsem zašel do elektromontážní firmy, koupil jsem lana CYA10 2 x 5m v černé a červené, přehodil na ty skřipce a nemají chybu. Mám je taky v 6er pro strejčka příhodu.