Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

škrábanečky na skle

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
MagicMisel
Klubové ID: 1822
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od MagicMisel »

chlapy nevíte jak se zbavit škrábanečků na skle?dneska jsem nechtene zapnul na sucho sterace a byl za nema takovej jemnej pisecek a udelal mi na skle skrabanecky!neexistuje nejakej přípravek nebo neco jak se toho zbavit?rozleštit nebo jak?poradte díky moc :cry:
AdaM5
Klubové ID: 1110
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od AdaM5 »

Tohle by se mi taky hodilo, mám už to sklo takový jetý :( .Myslim, že tu někdo psal o broušení skla, je to možný?
Eks
Klubové ID: 1372

#3 Příspěvek od Eks »

A není lepší celé přední sklo vyměnit za nové? Udělal jsem to asi před 14 dny a je to jako by tam to sklo nebylo. Viditelnost se zlepšila asi o 1 dioptrii a ty světla, ty svítěj jako blázen.
Eks
MagicMisel
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MagicMisel »

to je zase zbytecny!takovy mikro škrábanečky se urcite nejak daji vylestit!kdyby to byli poradny skrabance tak by asi nic jinyho nezbylo!ted mi nějakej borec na e30 klubu poradil nejakej pripravek tak to zkusim!
tds

#5 Příspěvek od tds »

pojistit sklo,rozflákat a dat si nový.
MagicMisel
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MagicMisel »

taky řešení! :wink: kolik to stoji na rok si pojistit sklo?
Slid
Klubové ID: 1699

#7 Příspěvek od Slid »

tady máš kalkulačku, si to spočítej od oka, ale je to nejlepší řešení je to tak 500 - 1000
https://www.on-linepojisteni.cz/ppoi/sm ... &text=true
rosi

#8 Příspěvek od rosi »

MagicMisel píše:
Eks píše:A není lepší celé přední sklo vyměnit za nové? Udělal jsem to asi před 14 dny a je to jako by tam to sklo nebylo. Viditelnost se zlepšila asi o 1 dioptrii a ty světla, ty svítěj jako blázen.
Eks
to je zase zbytecny!takovy mikro škrábanečky se urcite nejak daji vylestit!kdyby to byli poradny skrabance tak by asi nic jinyho nezbylo!ted mi nějakej borec na e30 klubu poradil nejakej pripravek tak to zkusim!
Co ten přípravek zabral? Mám také škrábance na předním skle,zkusil jsme leštěnku ,ale nepomohlo.Hledám nějaký přípravek?Poradí někdo????????????
Pekys

#9 Příspěvek od Pekys »

co třeba tohle? http://www.netpraha.cz/glass.html

Jinak pojistit (Česká poj. 500 ročně) a hurá pro nový sklo. :wink:
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od dzonnek »

jiste pripojistit sklo a nechat pak vymenit..nejake lestenky atd na sklo neni...leda to opravdu lestit lestit a mozna za rok by to bylo ciste:-)
Marten
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Marten »

Jo, nejlepší je sklo nové, ale je na to i takový přípravek (prášek) který se nanese na poškrábané místo, navlhčí vodou a tím vznikne vlastně brusná pasta. Pak se to leštícím kotoučem leští a leští až je to pěkné bez škrábance.. :idea:
Maxiczech

#12 Příspěvek od Maxiczech »

Na co pojistit čelní sklo? :roll:
Dyk ti ho kdekoli bezplatně vymění z povinýho ručení a ještě k tomu dostaneš dál. známku na celý rok nebo litr na benzin.. :D
rosi

#13 Příspěvek od rosi »

Marten píše:Jo, nejlepší je sklo nové, ale je na to i takový přípravek (prášek) který se nanese na poškrábané místo, navlhčí vodou a tím vznikne vlastně brusná pasta. Pak se to leštícím kotoučem leští a leští až je to pěkné bez škrábance.. :idea:
No a jak se ten prášek jmenuje?Dá se normálně sehnat nebo to mají jenom tam kde vyměňují skla? :?: :idea:
Marten
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Marten »

To Maxiczech: a můžeš mi prosím popsat jak to podle tebe funguje ta výměna z povinného ručení? Jen pro jistotu... :)
Jinak k tomu prášku na sklo, nevím jak se jmenuje a ani nevím kde se dá sehnat, ale můžu to v pondělí zjistit.. Sám jsem to nepotřeboval. Jen jsem byl u toho jak to kluci u konkurence leštily. Ale normálně pro zákazníky to nedělají..
AdaM5
Klubové ID: 1110
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od AdaM5 »

rosi píše:
Marten píše:Jo, nejlepší je sklo nové, ale je na to i takový přípravek (prášek) který se nanese na poškrábané místo, navlhčí vodou a tím vznikne vlastně brusná pasta. Pak se to leštícím kotoučem leští a leští až je to pěkné bez škrábance.. :idea:
No a jak se ten prášek jmenuje?Dá se normálně sehnat nebo to mají jenom tam kde vyměňují skla? :?: :idea:
To by mě zajímalo taky jak tohle funguje. Proč vlastně všechny auta u nás namaji každý rok nový sklo, když je to takle jednoduchý :roll:
MagicMisel
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od MagicMisel »

ja sem pouzil oxid ceria ktery mi prodali ve sklenářství a zkoušel rozleštit takovym kotoučkem na aku vrtačce ale moc to teda nepomohlo!
Maxiczech

#17 Příspěvek od Maxiczech »

[quote="Marten"]To Maxiczech: a můžeš mi prosím popsat jak to podle tebe funguje ta výměna z povinného ručení? Jen pro jistotu... :)
Jinak k tomu prášku na sklo, nevím jak se jmenuje a ani nevím kde se dá sehnat, ale můžu to v pondělí zjistit.. Sám jsem to nepotřeboval. Jen jsem byl u toho jak to kluci u konkurence leštily. Ale normálně pro zákazníky to nedělají..[/quote]

Moc mě nezajímá, jak to funguje, ale na Praze 9 je jeden bezva mehanic a ten to takhle řeší. Nevím přesně postup a ani mě to moc nezajímá. Důleřité je, že odjedeš s novým čelním sklem, nic za to nevytopíš a ještě dostaneš litr. To je dobrá práce, řekl bych.. :)
Ale každý musí počítat s tím, že zřejmě přijdeš o bonus z poviného ručení..
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od dzonnek »

no když máš připojištěno můžeš mít to přední sklo každy rok dá se říci. Na vitu je prdlé pořád a tranzit jak by smet. Ale jezdí se měnit až když je tam prasklina. Ale je to zadarmo takže proč ne. Jde to z toho pripojištění.
Odpovědět