Když jsem dneska sundal přední nárazník tak jsem tam oběvil záhadnou nádobu a nevim co to sakra může bejt
V pravém rohu auta je pod nádržkou na ostřikovače černá nádoba asi 15 cm vysoká a 10 cm v průměru a vede do ní asi 8 drátů......co to sakra je? Začínam propadat panice že mam v autě bombu
Je to e34
to je přesně ono co tam mam!!!! taková malá bombička......takže je to na klimatuzaci jo? a k čemu to slouží? a ty čidla tam ty asi spínají kompresor a ventilátor že jo
Přední:
-Musíš odpáčit krycí plast. lišty. Jsou vedle značky.(plochej šroubovák je ideální). Pak lištu posuneš směrem dopředu,protože má takové bezpečnostní tlapky.
-Stáhneš plastový podběhy, který jsou chycený za nárazník.
-Tam kdes sundal lišty jsou 4 šrouby(2 vlevo a 2 vpravo). Ty odšroubuješ a zatáhneš za celej nárazník směrem dopředu.
(Pokud máš mlhovky tak je musíš odpojit-já měl dráty nalevo. A jestli máš ostřikovače světel tak musíš odpojit i hadice.)
-bok nárazníku drží v takovejch plast úchytech(bočních držácích-já to měl, že vpravo stačilo nárazník povytáhnout dopředu a vlevo jsem musel cuknout abych to vycvakl. dyž ho nasazuješ zpátky tak to slouží k dolícování s kastlou.
Zadní:
-Odpáčíš prostřední lištu jako u předku
-Když bude potřeba shodíš i boční lišty(jako u předku)
-Odmontuješ 4 šrouby,...atd... - Je to stejný jako u předku.
Akorát se podívej, jestli k nárazníku není něco chycenýho. např žáruvzdornej plech u výfuku,apod...
Nedemontovat! Je to dryer (dehydrátor = vysoušeč) chladícího média klimatizace. Jsou na tom namontovaná čidla hlídající minimální a maximální tlak chladícího média.
to je jedno....já se toho bojim tak to zejtra vyšroubuju a zakopu na zahradě....... dokud se na to nepodívá pirotechnik tak s tim nechci mít nic společnýho