Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Kolik km na jeden olej?
Zdravím,
stejně jako některé z Vás, i mě trápí poruchový display přístrojovky. Konkrétně ledky ukazující stav motorového oleje.
Takže otázka: Kolik najezdíte s podobnými motory na syntetický olej 5w-40 km?
Díky moc - auto mám chvilku a ledky nesvítěj od začátku. Jinak výměnu bych chystal tak po 12.000Km.
Jedná se o 523i
stejně jako některé z Vás, i mě trápí poruchový display přístrojovky. Konkrétně ledky ukazující stav motorového oleje.
Díky moc - auto mám chvilku a ledky nesvítěj od začátku. Jinak výměnu bych chystal tak po 12.000Km.
Jedná se o 523i
Ja na E34 TDS menim po 10.000 a davam tamSusi píše:Zdravím,
Jedná se o 523i
Castrol 10w 40 nebo Mobil 10w 40
po 12tis. km neuděláš chybuSusi píše:Zdravím,
Jedná se o 523i

fotobobo: zase nekecej jo
že jen dva druhy oleje 
Na oleje je tu spešl téma od Majore v sekci trojek. http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... pic&t=8945
Já dle ledek měním na žluté cca 14500 - 16000km

Na oleje je tu spešl téma od Majore v sekci trojek. http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... pic&t=8945
Já dle ledek měním na žluté cca 14500 - 16000km
Jasný, o tom tématu vím.
Vlastně nemám problém s olejem, ale s těma ledkama = životností oleje.
Nechci motoru ublížit, nechci ani měnit zbytečně brzy..
Proto se ptám.
Ty najezdíš 14,5 - 16tis. km na jeden olej v TDS? To se mi zdá skoro dost..
Fotobobo, dávám Total - je poměrně levnej a splňuje BMW longlife. Taky bych se neomezoval na 2 výrobce, záleží na parametrech oleje.
O značkách olejů se tu ale bavit nebudeme.
Proto se ptám.
Fotobobo, dávám Total - je poměrně levnej a splňuje BMW longlife. Taky bych se neomezoval na 2 výrobce, záleží na parametrech oleje.
Nebudeme, ale to uz tam muzes dat rovnou cokoli 10w 40 a 5w 40Susi píše:Jasný, o tom tématu vím.
Proto se ptám.
ono to totiz vsechno splnuje co ma...I paramo Kolin
Tomu samozřejmě rozumím, máš pravdu. Záleží i na počtu studených startů... Snažím se jen určit, kdy ZHRUBA olej vyměnit. Nejsem střelec, ani nejezdím "valčík", takže to vidím tak na 13-14tis. km.fafejta píše:Ono je to individuelní podle charakteru způsobu jízdy.To není vůbec od kilometrů,ale od měrné spotřeby na kilowathodinu provozu.
Kdo jezdí střelbu tak si o to motor přes ukazatel výměny řekne dříve,než frajerovi co jezdí valčík.
Nebo druhá, elegantnější varianta, nechám spravit ty ledky...

konečně slovo do pranice!akorát jsem ti to chtěl navrhnout,nech si je spravit a máš klid v duši, není to zase taková šupa za tu opravu a dnes už ji provádí docela dost lidí.Susi píše:Tomu samozřejmě rozumím, máš pravdu. Záleží i na počtu studených startů... Snažím se jen určit, kdy ZHRUBA olej vyměnit. Nejsem střelec, ani nejezdím "valčík", takže to vidím tak na 13-14tis. km.fafejta píše:Ono je to individuelní podle charakteru způsobu jízdy.To není vůbec od kilometrů,ale od měrné spotřeby na kilowathodinu provozu.
Kdo jezdí střelbu tak si o to motor přes ukazatel výměny řekne dříve,než frajerovi co jezdí valčík.
Určitě máš pravdu. Otázkou ale je, jestli tohle má vliv na životnost motoru, resp. jak velkej vliv. Osobně bych asi měnil podle ledek (malinko dřív).Mafa píše:Mě ledky na 523i fungujou, ale olej měním každých 10tis. km, ikdyž jsou tam ještě třeba dvě zelené, tak ho stejně vyměním, myslím že tomu neublížíš když to tak budeš dělat:-)
Jasně, vím o tom. Člověk (játds píše:konečně slovo do pranice!akorát jsem ti to chtěl navrhnout,nech si je spravit a máš klid v duši, není to zase taková šupa za tu opravu a dnes už ji provádí docela dost lidí.Susi píše:Tomu samozřejmě rozumím, máš pravdu. Záleží i na počtu studených startů... Snažím se jen určit, kdy ZHRUBA olej vyměnit. Nejsem střelec, ani nejezdím "valčík", takže to vidím tak na 13-14tis. km.fafejta píše:Ono je to individuelní podle charakteru způsobu jízdy.To není vůbec od kilometrů,ale od měrné spotřeby na kilowathodinu provozu.

-
- Klubové ID: 2294
13-14 tis kilometrů je na olej moc!!! to by se nechaloještě tak při dlohých jízdách lehká noha po silnicích první třídy a ne po českých silnicích a městech kde se furt jen plazíme na trojku v koloně nebo nedejbože ve nměstě. Doporučuju na normální ježdění měnit olej po 8 tis kilometrech.
10 už je maximum. Já měnim olej po 5000 km. A používám pořád stejný olej a to texako havoline 5W40 protože na něj mam velkou slevu
10 už je maximum. Já měnim olej po 5000 km. A používám pořád stejný olej a to texako havoline 5W40 protože na něj mam velkou slevu