čau ,mám problém -dlouho se mi zahřívá motor tak cca 12km,nebo tak 10-15minut.Vysledoval jsem že se vůbec nezavírají želuzie za chladičem.Ten ventil jsem zkoušel ústně a fachčí to ,tou malou hadičkou jak jde k tomu elektroventilku podtlak taky jde ale asi je ten e.ventil v háji--prostě se to nezavírá,jo jinak termostat je skoro novej a teplotu to po zminované době drží jak má.Tak nevím jestli ty žaluzky mají právě fachčit tak že se to hned zavře pokud je to studené a nastartované nebo já už nevím prostě si myslím že je to v tom..nebo rada nad zlato zdejších odborníků
Ty žaluzie vypadají podobně jako u "oken",a ptám se nikdo je tam snad nemá nebo ho to vůbec nezajímá ,chtěl bych znát vaše zkušenosti jestli se vám to zavírá nebo to tam máte na ho..jako já ..no nic asi tady mám TDS e34 jenom já
treba u td zaluzie neni, prestoze je to stejnej motor a navic s vetsim chladicem vody.. tezko rict, zda to na tom stoji, ale podle myho dlouho se zahrivajici tds je mozna i dobre.. pokud se tomu nesnazis pomoct cihlou na plynu
Fakt je ten že už jsem pár tds e34 vokouk a některý to nemaj,ale to moje zahřívání jefakt voničem,já to právě točím studený tak max 1400-1500 a kolem mě jsou samý kopce takže tě ráno do fachy vezme kde kdo i škůdky,kámoš měl taky TDS a než zavřel za sebou garáž tak rafika stála jak mě večer a motor v nejlepší kondici bez poruch dotetka.
Po naštartovaní na studený motor okamžite, ako sa vytvorí podtlak, zatvára. Potom sa to riadi podľa teploty motora. Ale sa mi zdá, že to už vôbec nezatvorí.
Je to řízený tím elektropneumatickym ventilkem co je na podběhu a ten je korigován přes to úplně první teplotní čidlo na hlavě.Když tam není,je díra zaslepena šroubem.
které je to první čidlo na hlavě ,dneska jsem zkoušel propojit ty dvě hadičky natvrdo a hned se to zavřelo a hlavně hlavně se to ihned do 5 min krásně zahřálo ,pak jsem to rozpojil a teplotu už to drželo,zítra změřím ten el.ventil a zbytek ovládací elektriky
Pořadí čidel na hlavě/od prsou/:
1.Na žaluzie za chladičem/v etk 6/
2.ukazatel na přístrojovce/7/
3.pro řj motoru DDE/8/
4.pro spínání větráku na klimachladič/9/