Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
spotreba oleja E39 530D
Hľadal som či tu táto téma už nebola, ale nepodarilo sa mi to.Mám E39 530D a zaujímalo by ma aké máte skúsenosti so spotrebou oleja, či dolievate medzi výmenami a koľko km vám asi vydrží podľa lediek.
A ešte by som chcel vedieť aký olej dávate a kde sa dá dobre kúpiť.Ja tam mám Castrol 0-30 long life a myslím, že taký je tam aj predpísaný.Vďaka za vaše skúsenosti.
A ešte by som chcel vedieť aký olej dávate a kde sa dá dobre kúpiť.Ja tam mám Castrol 0-30 long life a myslím, že taký je tam aj predpísaný.Vďaka za vaše skúsenosti.
mám stejnou zkušenost! Jezdim 530dA r.v.2001 a mezi jednotlivými výměnami není třeba dolévat olej.
Musim říct že mi to poprvé bylo až podezřelý, protože jsem jezdil jak o život a při jízdě bylo i hodně dálničních, vysokorychlostních, kilometrů a i přesto se hladina oleje prakticky nehnula.
....a jak napoprvé tak pokaždé = tim chci říct že od doby co mám BMW je stále takřka nulová spotřeba oleje

Musim říct že mi to poprvé bylo až podezřelý, protože jsem jezdil jak o život a při jízdě bylo i hodně dálničních, vysokorychlostních, kilometrů a i přesto se hladina oleje prakticky nehnula.
....a jak napoprvé tak pokaždé = tim chci říct že od doby co mám BMW je stále takřka nulová spotřeba oleje

Tie ledky zhasinaju tak ako bolo popisane vyssie - na zaklade spotrebovaneho paliva. Aspon u E39 facelift, ale myslim ze u vsetkych E39 je to tak.
Zatial som nepostrehol, zeby mi zral olej. Teraz som kontroloval hladinu nedavno a vsetko ok, do vymeny mi vsak chybaju este tri zelene ledky, co je dost... Myslim ze keby aj ten motor mal spotrebu, povedzme 1l/15000km, stale je to super. VW V6 TDI mi zral okolo litra na 15tkm, u diesela je to normalne.
Jo a olej tam v 530d mam 5w-30. Taky tam dali priamo u BMW (NL) pri poslednom servise. Pytal som sa preco tam nedali 0w-30, ale tvrdili mi, ze je to prilis riedky olej a ze mi odporucaju 5W-30.
Zatial som nepostrehol, zeby mi zral olej. Teraz som kontroloval hladinu nedavno a vsetko ok, do vymeny mi vsak chybaju este tri zelene ledky, co je dost... Myslim ze keby aj ten motor mal spotrebu, povedzme 1l/15000km, stale je to super. VW V6 TDI mi zral okolo litra na 15tkm, u diesela je to normalne.
Jo a olej tam v 530d mam 5w-30. Taky tam dali priamo u BMW (NL) pri poslednom servise. Pytal som sa preco tam nedali 0w-30, ale tvrdili mi, ze je to prilis riedky olej a ze mi odporucaju 5W-30.
taky se zeptám i když je toho tady hafo napsáno o olejích...Budu ted měnit olej v motoru u 530d 135kw a samozřejmě hledám ten nejvhodnější
ted tam je myslím 0w40 a já ted sehnal castrol edge 5w40 turbo diesel za lidovku
plní samozřejmě dle mého všechny specifikace co má plnit viz odkaz ale je opravdu vhodnej nebo mám sehnat něco jiného??Moc toho nenajezdim takže chci vědět jestli tenhle olej je OK na léto i zimu..Jinak motor má cca 250 tisíc a chci teda vybrat to nejlepší
díky za rady-tohle tam chci dát.. http://www.oleje-mpa.cz/motorove-oleje/ ... -diesel-5l

-
bibikuba píše:taky se zeptám i když je toho tady hafo napsáno o olejích...Budu ted měnit olej v motoru u 530d 135kw a samozřejmě hledám ten nejvhodnějšíted tam je myslím 0w40 a já ted sehnal castrol edge 5w40 turbo diesel za lidovku
![]()
plní samozřejmě dle mého všechny specifikace co má plnit viz odkaz ale je opravdu vhodnej nebo mám sehnat něco jiného??Moc toho nenajezdim takže chci vědět jestli tenhle olej je OK na léto i zimu..Jinak motor má cca 250 tisíc a chci teda vybrat to nejlepší
díky za rady-tohle tam chci dát.. http://www.oleje-mpa.cz/motorove-oleje/ ... -diesel-5l
nalej to tam a už to neřeš,nevím co čekáš že ti kdo napíše?protože co člověk to názor!Já mám najeto přes 100tis na starline a vůbec to na tom motoru není znát.
SlimShady píše:Že vás to takto baví, furt hľadať...Každých 15 tisíc prídem za servisákom, ten ide s techničákom do Inveltu, podľa VINka mu dajú olej a ide to vymeniť. Hotovo, žiadne googlenie, pár minút práce
To je taky možnost. Akorát zua tu cenu z Inveltu budu mít ten stejnej olej na tři výměny
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
vzpoměl jsem si na přednášku roberta kyosakiho...
ten poukazuje na fakt proč ani úspěšný člověk nemůže být milionář... je to díky špatnému řízení cash flow, kdy člověk mající například 100 tisícový měsíční příjem, což nepochybuji že tu má řada našich soukmenovců, tak sním nakládá jako když nic nepochopil... žije stejně jako kdyby měl 15 tisíc, akorát jeho rohlík s máslem je nahrazen snídaní v podniku... závodní oběd je nahrazen brunchem.... škoda je vyměněna za BMW.... nákladný životní styl s milionem zbytečně drahých položek...
a pak je tu debata o oleji, kde Vlasta má vypsány předpokládám vlastní vozový park jisté hodnoty a je mu líto nechat měnit olej za 3x vetší cenu než je zvyklí...
oproti tomu řízkovi se 14 let starou e39 je všechno jedno a čas jsou peníze...
... je to pořád stejné
ten poukazuje na fakt proč ani úspěšný člověk nemůže být milionář... je to díky špatnému řízení cash flow, kdy člověk mající například 100 tisícový měsíční příjem, což nepochybuji že tu má řada našich soukmenovců, tak sním nakládá jako když nic nepochopil... žije stejně jako kdyby měl 15 tisíc, akorát jeho rohlík s máslem je nahrazen snídaní v podniku... závodní oběd je nahrazen brunchem.... škoda je vyměněna za BMW.... nákladný životní styl s milionem zbytečně drahých položek...
a pak je tu debata o oleji, kde Vlasta má vypsány předpokládám vlastní vozový park jisté hodnoty a je mu líto nechat měnit olej za 3x vetší cenu než je zvyklí...
oproti tomu řízkovi se 14 let starou e39 je všechno jedno a čas jsou peníze...
... je to pořád stejné

-
magyar
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Pavel_Franta píše:oproti tomu řízkovi se 14 let starou e39 je všechno jedno a čas jsou peníze...
... je to pořád stejné
10 ročná, prosím nepridávať na veku a ak môžem ešte maličký detail, nie je múdre hodnotiť podľa jedinej položky, v tomto prípade podľa auta

d(- -)b
V BMW si koupím filtr , olej si nechám poslat ke kámošům do servisu. Ani čas, ani peníze nejsou problém. Ale zrovna na výměnu oleje, na kterou nejsou potřeba žádný speciální přípravky už fakt s 5 let starým autem nejezdím
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
-