Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

520i e39 - KAT či nekat ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Shimi

#1 Příspěvek od Shimi »

Zdravim, fsechny,
sem nerozhodny v tom ze sem mi pred casem ucpal kat a tak byl nahrazen rezonatorem. Ovsem pride mi ze auto vice zere (sice vice jede) a ma plechovej zvuk (s cimz sem pocital), tak moje otzka zni jaky mate zkusenosti s provozovanim auta bez katu a pripadne jaky kat by ste doporucili ? Muj mechanik mi nedoporucuje BOSAL protoze prej maj nejak jinak udelanej vnetrek (neni to keramicky) a je to pry zalezitost tak na rok - dokonce pry ani nevykupujou stary BOSAL katy (jakoze u normalnich je to tak 800 za 1kg vypaleny keramiky). Navic jezdim na super 100 tak nevim jestli by mu to nenalozilo uplne. Pripadne jestli mate nejaka jina reseni misto katu - optimalne aby to drzelo obdobny tlak v miste kde je Lambda (pred katem).
Diky za rady.
BAVORAK009

#2 Příspěvek od BAVORAK009 »

Ahoj ja mam E39 523i a tiez sa mi pred 2mesiacmi rozsypal katak a urobil som to ze som ho vykuchal a navaril spet.Myslim ze auto lepsie ide do otaciek a spotreba je myslim uplne rovnaka.zvuk je trosku plechovy ale mne sa paci :wink: Zatial nemam ziadne problemy vsetko je ok a neuvazujem nad katalizatorom.tak len tolko :wink:
libovka

#3 Příspěvek od libovka »

Já bych ho tam dal zpátky.Ty motory jsou na to stavěný.Já ho vyndal na několika autech a vždy jsem ho tam vrátil.Po vyndání byl vždy nějakej problém-hroznej zvuk,mělo to při akceleraci díru nebo to nejelo v e vysokejch otačkách,atd.
Shimi

#4 Příspěvek od Shimi »

Asi ho tam vratim, pac ja si rikam, ze ta lambda by s tim mohla mit problem, protoze tam ty plyny ma pod daleko mensim tlakem. Kazdopasne bez nej mi pride, ze se to lip vytaci, ale vic to zere - prave asi kuly ty lambde, pokud uz neni v cudu.
berkelay

#5 Příspěvek od berkelay »

kat bych tam nechal taky, kdyz ho vykuchas tak vyfukove potrubi nema potrebny zpetny tlak a co jsem slysel, tak ten je potreba pro dobre vyplachovani valcu. Ja jsem koupil dva univerzalni metalicke katy od Bosalu, neni v tom keramika, ale kovova mrzika s iridiem, paladiem nebo s necim takovym :) Daval jsem je tam minule leto a nedavno jsem koukal, jak na tom po te zime jsou a vypadaji OK, naprosto bez koroze, jsem zvedavy, jak dopadnu na emisich, ktere me cekaji pristi mesic.
Shimi

#6 Příspěvek od Shimi »

No o tech Bosalech mi prave ten muj technik rikal, ze se rychle ucpou. Kolik te vlasnte stal ?
Odpovědět