Potřeboval bych vědět kolik vám to tlačí v zátěži, poslední dobou když dám podlahu třeba na 2ku nebo 3ku, tak mi na budíku vyletí ručička až na 2.5bar (budík je jen do 2.5) a celkem se tam drží. Auto letí pěkně, ale řek bych že 2.5bar už je na to turbo dost vysokej tlak.
Už 2 bary jsou slušnej masakr, ale nevim jak u tohohle motoru.Neznam nikoho kdo by si do 530d namontoval ukazatel tlaku turba. Bůhví jestli ti to ukazuje správně.
Samozřejmě,že také záleží v jakých jednotkách ten manometr ukazuje,myslím jako v absolutních.V motorsportu jsou ukazatele tlaku turba,které měří i výši podtlaku a pak to od určitých otáček,jak se turbo nafouká,skočí třeba na 2 bary,i když t turbo tlačí jen 1 bar.
Je to tedy ------atmosferický tlak vzduchu 1bar+hodnota plnícího tlaku=absolutní tlak
Ono to bude asi v pořáku,já si nevšiml,že to máš s čipem.Jednou jsem slyšel,že někdo takto upravoval 525tds/E34/,,dával tam větší vstřikovací trysky+program a na turbu to mělo turbotlak 2.8-3.2 baru. tam to bylo ještě seřizovaný waste-gate ventilem,u E39 to už je vše elektronicky přes variabilní naklánění.
hoši blbost
530D tlačí seriově 2.1 mbar v absolutnom tzn, relaný tlak je 1.1 mbar
když se načipuje tak se čipuje v rozmezí 2.1-2.4 možná 5 tzn, real 1.1-1.5
je tam turbo GT2256 to snese až 1.65mbar zhruba to je teda masakr
není problém ze 135kw na 180kw a motor si bude broukat
V spickach tlaci okolo1.3, cize 2.3 (max 2.5) absolutny tlak ... uz pri seriovych tlakoch praskaju sacie potrubia, moc neverim osobne zeby si tlacil 3.5... OBD hlasi kolko?
dist01 píše:hoši blbost 530D tlačí seriově 2.1 mbar v absolutnom tzn, relaný tlak je 1.1 mbar když se načipuje tak se čipuje v rozmezí 2.1-2.4 možná 5 tzn, real 1.1-1.5 je tam turbo GT2256 to snese až 1.65mbar zhruba to je teda masakr není problém ze 135kw na 180kw a motor si bude broukat
A nevíš kolik má tlačit 525d?Případně v jakejch otáčkách?