Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 - táhne ke straně

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Susi

#1 Příspěvek od Susi »

Chlapi, poraďte mi, please.
Při jízdě, když je motor v záběru, trochu mě to táhne do prava. To samé při brždění.
Pokud se rozjedu a vyřadím, jede rovně.

Kde byste začali? Na geometrii??

Díky moc...
Kail
Klubové ID: 1612

#2 Příspěvek od Kail »

Určitě začni geometrií,bude to na zadní nápravě...A e39 má výhodu v tom že se dá na zadní nápravě dost věcí doladit,mně to dělá u e34 a tam s ničím nehnu :(
Susi

#3 Příspěvek od Susi »

Kail píše:Určitě začni geometrií,bude to na zadní nápravě...A e39 má výhodu v tom že se dá na zadní nápravě dost věcí doladit,mně to dělá u e34 a tam s ničím nehnu :(
Ok, díky za radu.
Neměl bych ještě před geometrií zkontrolovat podvozek - vůle? Mohlo by tohle "táhnutí" být způsobený nějakým volným čepem, silentblokem, tyčkou stabilizátoru...???
Sorry, možná se ptám blbě, ale Bávo mám chvilku a chci si být jistej... :? (podvozek je na něm dost složitej, i když myslím, že zrovna ten můj je v pohodě - žádný vůle necítím!)

Pokud se zadní náprava na E34 nedá nastavit, jak je možný, že se "rozhodí"? Podle mě to musí znamenat nějakou vadnou součást, kterou vyměníš a bude to OK.
Kail
Klubové ID: 1612

#4 Příspěvek od Kail »

Moje e34 byla řachlá na zadek a je to mírně rozhozený,jen na dlouhé rovince je znát že se mírně stáčí doprava,zkoušel jsem dělat geometrii a bez hrubé síly s tím nejde nic dělat :? ...

Je samozřejmostí že před každou geometrií by ti měli vůle na čepech atd. zkontrolovat,jak je tam něco volnýho,nemá cenu geometrii ani dělat,tak to můžeš samozřejmně skouknout sám,pokud máš k dispozici zdviž...
Susi

#5 Příspěvek od Susi »

Z předchozích aut jsem zvyklej, že když je některá součást volná, dává o sobě vědět.
No nic, zajedu na technickou a nechám si to předtím zkontrolovat.

Díkas..
Odpovědět