Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zamykání přes dálkové ovládání

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Black-Light
Klubové ID: 1356

#1 Příspěvek od Black-Light »

Ahoj všem.
Mám takový zvlášní problém, který se vyskytuje dost nepravidelně, a to zamykání auta přes dálkové ovládání... Povede se to tak v 50% pokusů (nemyslím každé 2. zmáčknutí úspěšně zamče auto, prostě každé druhé vystoupení z auta). Buď se to zamče hned a nebo můžu mačkat jak zběsilej, pod různejma úhlama, i různě vzdálenej od auta.. prostě vše zbytečné :). Poslední dobou nabývám pocit, že auto jde spíš zamčít, když přijedu z nějaké delší štreky a tudíž to, že je klíček nabitý(?) i autobaterie je zrovna našťavená by mohlo o něčem napovědět. Ale není to tak vždy, už párkrát se tahle hypotéza nepotvrdila, ale u toho teplého auta s dobitou baterií se zamyká snáze... Takle to vypadá možná na špatnej klíček, jenže sranda je, že odemknout auto přes klíček a nebo pouze jeho kufr jde vždy! :) Takže fakt nevím.. U Bohma tohle samozřejmě přešli :D :mad: a pro další odbornou radu jsem si zatím nikam nešel... Nějaké nápady, co by tuhle anomálii mohlo způsobovat?
Birkoff
Klubové ID: 989

#2 Příspěvek od Birkoff »

No a co začít třeba výměnou baterií v klíčku. Pak uvidíš dál. Na nabíjení klíčku jízdou zapomeň=je to nesmysl.
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matal Moderátor »

Birkoff píše:No a co začít třeba výměnou baterií v klíčku. Pak uvidíš dál. Na nabíjení klíčku jízdou zapomeň=je to nesmysl.
Samozřejmě to nesmysl není,neboď novější klíče jsou bezbateriové a dobíjí se v zapalovací skříňce.. :wink:

Black-light: Napiš jaký máš typ klíče, zkus používat náhradní klíč jestli bude závada stejná.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
zyx66

#4 Příspěvek od zyx66 »

mam presne ten isty problem, kufor aj auto otvorim ale vystupim z auta a nejde zamknut dialkovym ovladanim. Ja som skusal otvorit kluce a spoj pod tlacitkami ocistit liehom. Potom to 4 dni fungovalo a potom zase prestalo. Teraz mi jeden kluc funguje uplne a druhy len otvara, ale nezavre. Neviem cim to moze byt, baterky su OK.
zet
Klubové ID: 878

#5 Příspěvek od zet »

Samozřejmě to nesmysl není,neboď novější klíče jsou bezbateriové a dobíjí se v zapalovací skříňce.. :wink: a že su tak smělý,co se dobíjí v "bezbateriovém"klíči,nejspíš je to opravdu baterie - vlasní zkušenost
Black-Light

#6 Příspěvek od Black-Light »

Ahoj.
Dík za nějaké postřehy, netvrdím, že můj klíč je dobíjecí, proto jsem také v úvodu za tuhle zmínku uvedl otazník, ale někde jsem tohle četl a zaujalo mě to, vážně netuším, jestli můj klíč takový je, nebo ne. Zkusím ho tedy rozdělat a přijít tomu na kobylku... Jaká baterie se tam dyžtak dává? Mají to hodináři nebo je to nějaký spešl BMW manufacturer?
S druhým klíčem to nevyzkouším, protože ten má ještě kdesi ztracenej předchozí majitel a asi ho už nikdy nenajde :? :lol: Typ klíče to je takovej ten obdélníkovej, celej gumovej jakovy, uprostřed reliefovej znak BMW (zamykání) a nad tím 2 čtverečky odemknout / kufr. U samotného "železa" je vlevo červená diodka, tolik asi k popisu klíče :)
Birkoff
Klubové ID: 989

#7 Příspěvek od Birkoff »

@zet: :D :D :D

Čekal jsem přesně tyhle reakce. Takže moje klíče jsou od E39, půlměsíc 433MHz s malou Ledkou (bo co to je), která blikne při odeslání signálu rádiem v klíči. A teď to důležité: po vyndání krytky jsou vidět dva šroubky, po odšroubování a rozebrání klíče jsou uvnitř 2x baterie CR1220 (knoflík), který jdou koupit kdekoliv v elektru (cca 100Kč za obě). Výměnu je potřeba uskutečnit do 1min beze stisku jakéhokoliv tlačítka (píše se v manuálu) jinak se musí (asi) klíč přihlásit k jednotce dálkového ovládání (je na to procedura).

A k tomu dobíjení: opravdu tam (ve skříňce a na tělu klíče) máte kontakty pro dobíjení, nebo se jedná o bezdrátový přenos nabíjecí energie :?:
Peter
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Peter »

Mal som rovnaký problém, auto na DO odomknúť išlo ale zamknuť nie. Kúpil som aj novú baterku tuším mám CR2016 a stále rovnako. Až mi raz kamarát povedal že menil baterku 4-krát kým nenatrafil na dobrú. Že ono dosť často predávajú "vyšťavené". Tak som kúpil znovu a tá diodka hned aj jasnejšie zasvietila na DO pri stlačení a auto už išlo pekne zamknúť. :wink:
mengi

#9 Příspěvek od mengi »

Birkoff píše:@zet: :D :D :D
A k tomu dobíjení: opravdu tam (ve skříňce a na tělu klíče) máte kontakty pro dobíjení, nebo se jedná o bezdrátový přenos nabíjecí energie :?:
Jestli jsi nekdy videl transformator, tak to je presne ono... kolem zamku je civka pod proudem, ta podle principu elektromagneticke indukce vytvari magneticke pole. Kdyz do tohoto pole umistis jinou civku (ktera je v klici), na ni se vybudi proud, ktery dobiji akumulator (neboli nespravne baterii). Tak, a mas to...
mengi

#10 Příspěvek od mengi »

...takze Matal mel v podstate pravdu, nebot v ''bezbateriovem'' klici neni baterie, ale akumulator :D

Tyto klice jsou delany jako nerozebiratelne, jsou to ty s barevnym logem uprostred.

http://cgi.ebay.co.uk/BMW-3-Function-Re ... dZViewItem
Black-Light

#11 Příspěvek od Black-Light »

to mengi: na to že se ti v profilu mlátí pokemoni dost dobrá odpověď :lol: 8)
a k té proceduře výměny baterky, jak někdo psal: do 1 minuty? Proč? :) Já teda ten klíč měl dnes rozebranej a tak jsem ho asi hodinku čistil od těch zapadanejch srajd ve spárách a byl bez baterky :D.. vlastně byla baterka venku 3 hodiny, páč jsem si to proložil filmem.. mno a klíč normálně odemyká / občas zamyká, takže nevím, co by se mělo dít.. akorát jsem to ještě nezkoušel nastartovat 8O :D
Black-Light

#12 Příspěvek od Black-Light »

mengi píše:...takze Matal mel v podstate pravdu, nebot v ''bezbateriovem'' klici neni baterie, ale akumulator :D

Tyto klice jsou delany jako nerozebiratelne, jsou to ty s barevnym logem uprostred.

http://cgi.ebay.co.uk/BMW-3-Function-Re ... dZViewItem
Ten ebay je zajímavý. To jde koupit "nějaký" klíč, a pak ti funguje v autě? Mno pochopil bych, že jej přeprogramuješ, aby ním šlo auto startova atd., ale co "hardware"? Každý klíč nemá snad nějaký unikátní relief na tom železe? Nebo musíš pak měnit zámky?
mengi

#13 Příspěvek od mengi »

Black-Light píše:Ten ebay je zajímavý. To jde koupit "nějaký" klíč, a pak ti funguje v autě? Mno pochopil bych, že jej přeprogramuješ, aby ním šlo auto startova atd., ale co "hardware"? Každý klíč nemá snad nějaký unikátní relief na tom železe? Nebo musíš pak měnit zámky?
...na eBay koupis i pouzite ponozky...
Jinak daji se tam za par drobnejch koupit nove klice bez vyfrezovaneho profilu a bez ekektroniky, jeste nezalepene. Takze koupit oba dva, stary rozloupnout, elektroniku predelat.

http://cgi.ebay.co.uk/REMOTE-KEY-CASE-f ... dZViewItem
KALDA
Klubové ID: 1805

#14 Příspěvek od KALDA »

Hola,tak ja mam klic tvaru jaoky kosoctverec,uprostred barevne tlacitkos logem kterym zamykam. Nad tim je tlacitko s sipkou na odemknuti a pod strednim barevnym tlacitkem je dalsi ne kterem je vyobrazeno otvirani kufru. Vse funguje ok,ale jen z metru,nekdy musim klic prilepit az na sklo. Ma tenhle klic bateriji? Nebo jak to funguje,popripade jak se baterie meni... Dik :idea:
zet
Klubové ID: 878

#15 Příspěvek od zet »

KALDA

#16 Příspěvek od KALDA »

no,mam ten uplne v pravo....
KALDA

#17 Příspěvek od KALDA »

Nikdo nevi cim to muze byt ze musim mit klic prilepeny az u okna abych mohl zamknout,odemknout? sere me to jak cip.
Serifus

#18 Příspěvek od Serifus »

Mám u E34 stejnej problém. Odemykat to jde zpravidla bez problémů. Někdy si to pozlobí, ale rozhodně ne jako při zamykání. To je někdy horor. Děje se to nepravidelně. Baterie v klíčku jsou nový a měřil jsem je, takže jsou i dost nabitý. Ptal jsem se jednoho známýho, co má E34 a nějak se v tom vyzná. Říkal, že mu to dělá taky a že to chtěl řešit. Bohužel se dověděl, že tuhle chybu dělá řídící jednotka zamykání/odemykání na dálku... Takže pochybuju, že řešení je schůdné. Pokud někdo ví, radu uvítám :roll:
Maxiczech

#19 Příspěvek od Maxiczech »

Klíč od e-39 se dobíjí indukcí. Jde o bezdrátové indukční dobíjení. Někdo říká, že se akumulátor v klíči vyměnit nedá, někdo, že ano, v BMW tvrdí, že je tam doživotní akumulátor, který se právě dobíjí indukcí ve spínací skřínce.
To, že funguje odemykání kufru a auta v pohodě, bych viděl spíš na špatné tlačítko zamykání..
KALDA

#20 Příspěvek od KALDA »

Maxiczech píše:Klíč od e-39 se dobíjí indukcí. Jde o bezdrátové indukční dobíjení. Někdo říká, že se akumulátor v klíči vyměnit nedá, někdo, že ano, v BMW tvrdí, že je tam doživotní akumulátor, který se právě dobíjí indukcí ve spínací skřínce.
To, že funguje odemykání kufru a auta v pohodě, bych viděl spíš na špatné tlačítko zamykání..
No v tlacitku asi problem nebude,odemka a zamyka naprosto v pohode,ale jenom s kratke vzdalenosti. Musim mit klic prilepeny az na skle aby to odemklo,zamklo. Chtel bych vedet kde je problem a vyresit ho. Je to na pikacu kdyz nekdy porad krouzim klicem u okna jako blbec....
Odpovědět