Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E34 el. stahovani oken jde ztuha

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
cipis
Klubové ID: 1359

#1 Příspěvek od cipis »

Mam problem se stahovnaim el. okna na miste ridice. Jede dolu strasne pomalu a jde slyset jak ma motorek co delat, navic ze zacatku se skoro zastavi, od pulky uz se rozjede.
Chtel jsem sundat tapec dveri abych se podival jestli tam neco namazat, ale nevim jak na to, abych tam neco neulamal.
ZapBranigan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZapBranigan »

http://www.bmwe34.net/e34main/maintenan ... emoval.htm

Na tehle US strankach je to jeden z mnoha navodu... Nevim, co mas s tim motorkem, ktery to okno zveda, ale me kazdopadne jednou pouze blbnul kontakt na tlacitku na otvirani oken. Resim ted jiny problem. U ridice se mi nejak odchlipla a natrhla ta guma v ramu, co se v ni pohybuje sklo. Kdyz ted zatahuju okenko u ridice, tak se mi to treba kousne a okno mi zacne (nadzvednute tou zvejklou gumou) vyjizdet ven z dverniho ramu! Nekdy bych brecel... :)
jumbo

#3 Příspěvek od jumbo »

Čau, rozdělej tapec ve dveřích a promaž kolejničky ve kterých jezdí takové bílé kostky. (je to nůžkový systém). Taky mě to dělalo, tak jsem to mamazal a v pohodě, pokud to nebudeš řešit, může se stát, že ti praskne ta kostka a okno nëpůjde nahoru ani dolů. Když to budeš mít rozdělané, podívej se jestli nemají velkou vůli, přihnutí kolejničky a vymezení vůle tímto způsobemn nic neřeší, udělá to znovu, kup v BMW ty kostky nové, teď jsem je měnil i já, ks cca 56 kč

demontáž tapecu:
odšroubuj kolík zamykání
za klikou otevírání je záslepka, malým šroubovákem ji vypáčíš
vyšroubuje křížovým šroubovákem šroub,
šroubovákem vytáhneš ovládání zrcátek pokud nemáš tak záslepku, rozepneš konektor
je tam schovaný další šroub,pozor tady je torxní šroub hvězda, tady bude problém s jeho povolením bez nářadí, třeba půjde i křížovým, nevím
potom začneš vycvakávat tapec z uchytů, začni od levýho spodního rohu, tvoří "U" Nahoře kolem skla už nejsou, vytrhávej je s citem rády se lámou !!
jestli tam máš reprák rozpoj konektor
Jak budou vycvakaný, odehni spodní stranu a kolenem tlač směrem nahoru, ruky měj po obou stranách pod tapecem na horní straně a tlač směrem nahoru a k sobě zároveň, až se vycvaknou z kovových úchytů podél skla.
Už by měl být venku, jen vyháknout táhlo od kliky
ješte jeden problém, aby se tapec neprohýbal, je tam takovej plechovej držák (pod madlem) na kterým je černý plastový cosi, jak sundáš tapec, ještě před montáží ho dej do tapecu ne do dveří, Musí se na tapec nasunout ZESPODU,jsou tam na to drážky, jinak to pak už nerozděláš bez jeho zničení!
Tak teď si to můžeš máznout nebo rovnou vymněnit, systém je jednoduchý
Sjedeš si oknem aby jsi měl přístup k těm kostkám, vypáčíš pojistku a vycvakneš z mechanismu (vypadá to jak nůžky) Montáž kostky v opačném pořadí.
Montáž tapecu:
Zahákneš táhlo od kliky, prostrčíš táhlo kolíku dírou, musíš nasadit ten bazmek co jsi tam dal zespodu do tapecu a zaklapneš, je to slyšet. Vrchní část tapecu nacvakáš na kovové úchyty, ne dolů ani vodorovně- jsou zešikma a tak moc, až nebude vidět otlačení tapecu pod chromem, nějak se s tím poper. Zacvakáš bílé úchyty, tady kontroluj ať ti jdou přesně do děr nebo je zničíš a budeš to dělat znovu s novýma!! nebo ti to nebude držet.!! zašroubuješ křížovej a torxní . tady zase pozor, jak ti spadne dolů, víš co :D , No a skoro to je hotový, ještě nějaký ty záslepky a konektor od špíglů.
Třeba jsem to nespletl , ale teď zas můžeš stahovat okýnko :D :D

proč to vím?
dneska jsem to dělal :twisted:
není to nic těžkýho, držím palce
zdar
cipis

#4 Příspěvek od cipis »

diky za rady, zkusim to rozdelat a uvidim co uvidim.
Pavel H
Klubové ID: 98

#5 Příspěvek od Pavel H »

to cipis:
rozeber tapec dveri a podivej se jestli neni vytrzeny motorek z drzaku. Mel jsem to taky a chovalo se to stejne. Cely ten mechanismus je prinytovany, takze odvrtat, dat tam sroubky. Ale musis sehnat jiny motorek, protoze to vytrzene z te umele hmoty se po oprave stejne za chvili vytrhne znova.
Checker
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Checker »

jumbo píše:Čau, rozdělej tapec ve dveřích a promaž kolejničky ve kterých jezdí takové bílé kostky. (je to nůžkový systém). Taky mě to dělalo, tak jsem to mamazal a v pohodě, pokud to nebudeš řešit, může se stát, že ti praskne ta kostka a okno nëpůjde nahoru ani dolů. Když to budeš mít rozdělané, podívej se jestli nemají velkou vůli, přihnutí kolejničky a vymezení vůle tímto způsobemn nic neřeší, udělá to znovu, kup v BMW ty kostky nové, teď jsem je měnil i já, ks cca 56 kč

demontáž tapecu:
odšroubuj kolík zamykání
za klikou otevírání je záslepka, malým šroubovákem ji vypáčíš
vyšroubuje křížovým šroubovákem šroub,
šroubovákem vytáhneš ovládání zrcátek pokud nemáš tak záslepku, rozepneš konektor
je tam schovaný další šroub,pozor tady je torxní šroub hvězda, tady bude problém s jeho povolením bez nářadí, třeba půjde i křížovým, nevím
potom začneš vycvakávat tapec z uchytů, začni od levýho spodního rohu, tvoří "U" Nahoře kolem skla už nejsou, vytrhávej je s citem rády se lámou !!
jestli tam máš reprák rozpoj konektor
Jak budou vycvakaný, odehni spodní stranu a kolenem tlač směrem nahoru, ruky měj po obou stranách pod tapecem na horní straně a tlač směrem nahoru a k sobě zároveň, až se vycvaknou z kovových úchytů podél skla.
Už by měl být venku, jen vyháknout táhlo od kliky
ješte jeden problém, aby se tapec neprohýbal, je tam takovej plechovej držák (pod madlem) na kterým je černý plastový cosi, jak sundáš tapec, ještě před montáží ho dej do tapecu ne do dveří, Musí se na tapec nasunout ZESPODU,jsou tam na to drážky, jinak to pak už nerozděláš bez jeho zničení!
Tak teď si to můžeš máznout nebo rovnou vymněnit, systém je jednoduchý
Sjedeš si oknem aby jsi měl přístup k těm kostkám, vypáčíš pojistku a vycvakneš z mechanismu (vypadá to jak nůžky) Montáž kostky v opačném pořadí.
Montáž tapecu:
Zahákneš táhlo od kliky, prostrčíš táhlo kolíku dírou, musíš nasadit ten bazmek co jsi tam dal zespodu do tapecu a zaklapneš, je to slyšet. Vrchní část tapecu nacvakáš na kovové úchyty, ne dolů ani vodorovně- jsou zešikma a tak moc, až nebude vidět otlačení tapecu pod chromem, nějak se s tím poper. Zacvakáš bílé úchyty, tady kontroluj ať ti jdou přesně do děr nebo je zničíš a budeš to dělat znovu s novýma!! nebo ti to nebude držet.!! zašroubuješ křížovej a torxní . tady zase pozor, jak ti spadne dolů, víš co :D , No a skoro to je hotový, ještě nějaký ty záslepky a konektor od špíglů.
Třeba jsem to nespletl , ale teď zas můžeš stahovat okýnko :D :D

proč to vím?
dneska jsem to dělal :twisted:
není to nic těžkýho, držím palce
zdar
Slušný návod :D Trochu laicky: Čím nejlépe to namazat??
jumbo

#7 Příspěvek od jumbo »

mazal jsem to normální vazelínou, mají tím z výroby mazaných spoustu věcí, klikama počínaje...... Myslím, že tím zkazit nemůžeš nic :wink:
cipis

#8 Příspěvek od cipis »

jumbo píše:Čau, rozdělej tapec ve dveřích a promaž kolejničky ve kterých jezdí takové bílé kostky. (je to nůžkový systém). Taky mě to dělalo, tak jsem to mamazal a v pohodě, pokud to nebudeš řešit, může se stát, že ti praskne ta kostka a okno nëpůjde nahoru ani dolů. Když to budeš mít rozdělané, podívej se jestli nemají velkou vůli, přihnutí kolejničky a vymezení vůle tímto způsobemn nic neřeší, udělá to znovu, kup v BMW ty kostky nové, teď jsem je měnil i já, ks cca 56 kč.
Takze jsem se k tomu po delsi dobe dostal a vynikem jsou nejspis prave ty bile plastove kostky co jezdi po tech kolejnickach. Jedna je skoro rozsypana, takze koupim nove a uvidime.
BTW: "kup v BMW" znamena treba v Renocaru, nebo kde?
jumbo

#9 Příspěvek od jumbo »

přesně tak , stejně díly podobného typu a nové nikde jinde nekoupíš :)
dexter

#10 Příspěvek od dexter »

kdyby ti nepomohli předešlé rady,tak se mrkni na tesníci gumu kolem okna.Mohl bys ji mít někde špatně přeloženou,nebo tak něco a tá by brzdila chod okna.
Odpovědět