Ahoj lidičky. Udělal jsem si radost a k vánocům jsem si koupil krásné černé BMW 535i. Nestálo mnoho a zjevně se o něj někdo staral. Jedinnou vadu na kráse má lehce ťuklej nárazník. Ale k problemu. už když jsem si jej vezl domů tak se mě zdálo, že chvílema míń topí. Moje pozorování vyvrcholilo zjištěnim že topí podle stylu jízdy. Když jedu normálka pomalu 2000 otáček tak pohoda, topí krásně. Vzduch je úplně horkej. Jakmile mu pořádně dam (jednička 6000,dvojka 6000 otáček) tak okamžitě přestane topit. Začne foukat úplně studenej vzduch až do té doby co vypnu motor. Po nastartování začne jít opět úplně horkej až do doby dokud mu zase nedam:( Poraďte kde mam hledat závadu. Teplota vody se drží pořád uprostřed budíku. Voda viditelně neubejvá jen na víčku od expanzky je vidět nějakej mastnej šlem. Ve voleji nejsou známky po vodě. Když nastartuju studenej motor tak se normálka začne ohřívat, auto začne topit ale po nějaké chvíli zase přestane. Musim vypnout motor a zase nastartovat a takto to opakovat asi tak 3x než to začne topit normálně. i když nastavim maximální teplotu je to stejné.Zkoušel jsem i jízdu bez víčka ale je to stejné. Když sahnu na hadice jsou měké ale jakmile vemu za plyn a roztočim motor cca do 3000 začnou trochu tvrdnout. Ovšem žádnej extrem. Jen je to cítit na ruce. Podotýkam že je tam dvouzonová klima a ani nevím jestli chladí nebo ne. ono v tej zimě se to jaksi nepozná:))
Celej stav se řekl bych pomalu zhoršuje a obzvlášt na začátku jízdy již musim častěji zastavit aby auto začlo topit. Já to tipoval na těsnění pod hlavou že to asi někde maličko fouká a tim se zavzdušńuje topení tak jsem to včera dal kámošovi do servisu a ten říká že si neni jistej čim to je a že se mu to na těsnění nezdá.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Budu rád za každej názor.
na ventily to nevidim protože levá i pravá strana normálně reaguje jen to prostě přestává topit a to obě strany tak nějak současně.
"dej si hledat" no to je sice dobrá rada ale to už jsem včera dělal celé odpoledne a nic kludnýho co by vypadalo stejně jak tento problem nenašel
Ahoj. Mám asi měsíc taky e34 535i a stejnej problém.... Topí jen levá strana u spulujezdce ( a taky žádný zázrak) a nevím co s tím. Kamarád mi tam dal fungl termostat, vyfoukal pylový filtr, vyměnil ten "pičus" jak ti přehazuje klapky a pořád nic. K řidiči to fouká jenom studené ..... Tak čím to je ??? Díkes
patriot1 píše:Ahoj. Mám asi měsíc taky e34 535i a stejnej problém.... Topí jen levá strana u spulujezdce ( a taky žádný zázrak) a nevím co s tím. Kamarád mi tam dal fungl termostat, vyfoukal pylový filtr, vyměnil ten "pičus" jak ti přehazuje klapky a pořád nic. K řidiči to fouká jenom studené ..... Tak čím to je ??? Díkes
ahoj, no u tebe to budou nejspíš ty ventily co pouští horkou vodu do topení a pokud ne tak může bejt vada v té elektronice co to ovládá..... u mě je to trochu jiný. Mě topí buď obě strany nebo žádná.
odpojte od ventilů konektor a musí to topit naplno, a taky pokud jsou někde odvzdušnováky tak to případně odvzdušnit. A to že to topí nebo netopí jen u řidiče , bývá dost často KO mikrospínač pod otočným knoflíkem teploty pro levou stranu (pokud je ten panel stejnej jako pro e32).
jak pise fugo odpojit ventily = tepla voda od motoru ma zelenou
pak je hodne dulezita vec zda je OK cerpadlo pod ventilama, to kdyz nefunguje tak se nedostane do vymeniku skoro zadna tepla voda nebo jen hodne pozvolna, poznat to lze lehce ze si hned po zahrati vody v okruhu motoru sahne na hadice za cerpadlem, kdyz je vlazna nebo skoro studena tak je to jasne
pokud je i cerpadlo dobre tak potom uz zbyva jedina moznost a to podelane motorky na ovladani klapek (predpokladam ze 535 apod ma automat dvouzon klimu s el klapkama) jsou proste zasekle v poloze pro studeny vzduch nebo klimu ... ovladani klimy je stejne E32/E34 ale taky jsem mel v ruce nekolik typu hodne podobnych, ale spis nez posrane ovladani klimy bude zasekla nejaka klapka, ty el motorky vydrzi hodne. Uz jsem nejakou tuhle klimu vykuchal a vetsinou je problem ze to po letech nedoleha a ta klapka se sekne natvrdo a motorek se tim spali ... znamena to vyhodit komplet palubku vsechno ven pak se dak tomu dostat ... viz moje oprava topeni v sekci 7er nedavno aj s fotkama
ventily i klapky fungují znamenitě!!!! vsázim na těsnění pod hlavou. Už je skoro dole tak zejtra ji snad nějak sundáme a uvidí se jestli je to na tom těsnění vidět. musí tam někde utíkat bublinky z válce jink to neni možný. Sice mam BMW puze 14 dní a nikdy předtim, ale takové věci mě docela dobře dochází. Já totiž kdybych to topení nějak odvzdušnil což neni třeva protože to se odvzdušní samo protože je těsně pod expanzkou tak párkrát přidam plyn a ten vzduch tam bude zase. Dneska jsem to ještě celé zkoumal a fakt to nemůže být ničim jinym než těsněnim..... jakmile se vypne motor tak bublinky vyprchají a po nastartování auto začne opět skvěle topit..... klidně s nim můžete ject 200 km a bude topi pořád dokud ten motor pořádně nevytoříte aspon do 5000 otáček a je po teplíčku a z topení během pár sekund začne foukat ledovej vzduch z venku. Topení bude plný nespálený směsi z válce a nezačne voda skrz něj proudit dokud ne motor nevypne a nezastaví se oběh vody aby bubliny mohli volně vyprchat.
kuci tak koukam ze asi to topeni taky nemam v poradku vpredu mi to topi jen na ridicove strane a vzadu jen studeny vzduch jinak se mi zda ze mi to topi u studeneho auta nejak pomalu az tak po 5km jde teplo mam E39 523i 97 auto klima
protože je fouknutý těsnění pod hlavou a tlak co je ve válci se zkrz těsnění dostává do okruhu chlazení takže i do topení a zavzdušní postupně celé topení. Jestli se pletu to poznáme za pár dnů. Ale lidičky!!!! já čekal že se mnou někdo bude souhlasit a ne že budete všichni radit ventily na topení. Copak ventily nějak reagují na přidání plynu? Prosím vysvětlení proč by to měly být ventily. thx
tak takovou zavadu jsem jeste neslysel, kdyz ti prdne tesneni tak se dostane driv nebo pozdejc voda do valcu = voda zmizi, bude to kourit jak parnik bilou paru, samo kdyz sundas hlavu uvidis sam ale taky nic videt nemusis okem
pokud to je jak rikas tak by se ten okruh musel sakra zavzdusnit aby to prestalo jakkoliv topit a foukalo ledovy vzduch ... to bys hned uvaril motor
ventily ti kazdy radi protoze je to klasika a taky to cerpadlo, nevim jak jsi mohl poznat ze mas vsechny klapky OK ja to teda krom toho ze sundam palubku nevidim a nepoznam ale mozna jsi telepat
no uvidíme:) klapky poznáš dobře že fungujou při přepínání to krásně přepíná vzduch kam je třeba tak jak má. A když píšu že je ve mastnej šlem v expanzce a že se nafukujou hadice tak to sotva bude něco jinýho než těsnění:) samozřejmě, že kdybych to těsnění neměnil a jezdil dál tak to dojde až tak daleko že začne protékat voda do válce a tlakovat tak že se to uvaří,ale když je to těsnění founutý jen maličko tak se to začne projevovat jen takto lehce na topení.
elektrik píše:protože je fouknutý těsnění pod hlavou a tlak co je ve válci se zkrz těsnění dostává do okruhu chlazení takže i do topení a zavzdušní postupně celé topení. Jestli se pletu to poznáme za pár dnů. Ale lidičky!!!! já čekal že se mnou někdo bude souhlasit a ne že budete všichni radit ventily na topení. Copak ventily nějak reagují na přidání plynu? Prosím vysvětlení proč by to měly být ventily. thx
je to možné taky jsem to měl na jednom autě. Moje odpovědi patřilu tomu druhýmu co se ptal, u tebe to bylo teměř jasný přímo tvou diagnostikou
no sláva!! konečně se tu budou objevovat odpovědi přiklánějící se k těsnění. tatro ty si přečti nejdřív všechen text než načneš na něco odpovídat:))) jinak to nemá smysl dík
mimochodem jsem s tím ujel ještě cca 1200km s vozejkem, v létě po německu, bylo to na renaultu Espace v6 kde je to téměř běžná závada po tom co se motor uvaří.
kluci tak ted sem z toho zmatenej ptal sem se na tu E39 ze divne topi odpovidal nekdo na moji otazku nebo ne nejak nerozumim kdo komu odpovida dekuji...sem v praci takze se nezlobte ze mi to pomalu mysli!!
dafson píše:kluci tak ted sem z toho zmatenej ptal sem se na tu E39 ze divne topi odpovidal nekdo na moji otazku nebo ne nejak nerozumim kdo komu odpovida dekuji...sem v praci takze se nezlobte ze mi to pomalu mysli!!
pro tebe platí odpoj ventily a pokud to začne topit všude tak bude problém v elektronice která ti zavře jeden ventil, pokud to bude stejně jen topit na jednu stranu, může to být také elektronika nebo klapky v topení.