Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 - pár problemov

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomh1

#1 Příspěvek od tomh1 »

Zdravim Vas. Potreboval by som poradit, lebo mam zopar problemov s mojou 523.

Je to automat a pri startovani a zaradenom P-cku, auto v poriadku nastartuje avsak pri zaradeni D-cka zdochne, ked je studeny, nerobi to zakazdym. Po znovu nastartovani ide auto v poriadku. Mam vybraty katalyzator, takze neviem ci to nesuvisi aj s tym. Robi to, ked je tak pod -5 stupnov.

Pri prechode zakrutami a jemne stlacenom plyne sa zozadu zacne ozyvat velmi neprijemny zvuk, take hucanie. Pri silnejsom zoslapnuti plynu to hucanie prestane, ako keby kardanove lozisko, alebo nieco s diferencialom, ci s tym nemate niekto skusenost.

Pri prudsom brzdeni z väčšej rychlosti sa roztrasie volant, kolesa su v poriadku, su vyvazene, aj geometria je v poriadku a idu velmi divne zvuky z predu auta.

Za Vaše cenne rady vam vopred dakujem.
rosi

#2 Příspěvek od rosi »

Pokud se ti třepe volant při brždění tak to je na výměnu předních kotoučů.
BAVORAK009

#3 Příspěvek od BAVORAK009 »

Ja mam 523i a katalizator mam vonku a v pohode cize ani katalizator nieje na vyne :roll:
Zaza
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zaza »

Při přeřazení na D by nemělo auto zdechnout.Je možné že když stojíš na brzdě je zapnutý podtlakový posilovač a klesají o něco otáčky .Nemáš nízkonastavené otáčky volnoběhu?Já mám na autě 650 1/min.
Co se týká hučení vzadu,tak pokud je to jen v zatáčce,tak bych typoval na ložisko kola.Skontroluj také nápln v kardanu.
Kmitání předku při brzdění dělají kotouče.Pokud to ale hází hodně,tak to múže byt i něco volného na nápravě.
Susi

#5 Příspěvek od Susi »

Taky mi volant kmitá při brždění, jen při vysokých rychlostech (130km/h a výš). Kotouče jsou nové. Přisuzuju jsem to špatně vyváženým diskům...
tomh1

#6 Příspěvek od tomh1 »

Takze dnes som bol u mechanika a zistil my ze mam na obidvoch stranách zlé priečne tiahlo riadenia díky za odpovede.
Ešte by som sa chcel opítať aké máte skúsenosti s univerzálnymi katalizátormi v E39 má to niekto je veľký problém s montážov poprípade aký presný typ by ste odporučili?
Odpovědět