Včera po vánocích si to takhle v dobré náladě frčím ráno do práce, přede mnou se objevil náklaďák, šlápl jsem na plyn, automat podřadil dva kvalty (kickdown) za burácení motoru ve vysokých otáčkách jsem ho předjel....
a pak šok !!!
chtěl jsem zvolnit, ale auto stále pod plným plynem zrychlovalo, nereagovalo na plyn a když jsem začal brzdit tak jenom natvrdo , auto stále zase prudce zrychlovalo.
Vše se odekrávalo mezi 90-130 km/h.
Naštěstí přede mnou nikdo nejel, rychle jsem kalkuloval co mám dělat.
Nakonec jsem se oběma nohama a vší silou opřel do brzd , podařilo se mi to dobrzdit na nějahých 70 km/h a pak jsem natvrdo navolil N , motor okamžitě šel do omezovače. Zastavil jsem , 10minut jsem to vydychával a pak jsem se jal hledat příčinu...a našel.
Jak jsem šlápl na plyn při předjíždění tak mi vyskočilo z táhla plynu ta štelovací bužírka lanka tempomatu ( takové plastové kurvítko se závitem a plastovou kontra matkou). Nastrčil jsem to zpátky sešteloval jsem ten závit na bužírce aby to zase nevyskočilo a už je všechno OK
Akorát asi dostal zabrat automat, po zastavení byla cítít jako spálená spojka a brzdové desky, ty jsou určitě poloviční

Ale jinak automat funguje normál.
Takže pokud máte na e34 tempomat raději zkontrolujte jestli máte správně seřízené lanko tempomatu (na tom táhle), seřízení je jednoduché, jako na horském kole seřízení lanka brzd.
Jsem rád že jsem to ve zdraví přežil K2