chci se zeptat jestli muze turbu vadit dynamizer na vyfukovem potrubí... ubývá mi olej, auto za studena kouri modre, nikde mi olej neuniká tak mám potuchy že mi turbo podává ruku že končí službu..taky mi připadá že auto má menší výkon, ale to možná, že jsem si ta už zvykl... motor má najeto kolem 150tisic... a dal jeste jestli nekdo neví kde by se dalo sehnat repasované turbo výměnným systémem že dám své stávající a dostanu nové plus doplatím. díky za odpovědi
Když by to bylo turbem,tak by jsi měl nashromažděnej olej v interkuleru a v sání by jsi měl nadbytek oleje.Jinak charakteristika turba lze změřit hadičkou ze sacího potrubí až do kabiny s manometrem,někde jsem tady četl,že plnící tlak bývá ve 3000ot/min kolem 1 baru i když jsem v knížce o BMW E34 četl tlak 0.8 baru.
tak ono to kouri za studena ale kdyz to ohreju tak uz je to ok.. akorat obcas cerne to zakouri...mozna to trosku prosakuju turbo..ale ze by toho oleje v intercooleru bylo nejak moc to ne... jen tak mastny to je... jenom me je divny kam mi zmizelo cca 7mm oleje na rysce za 160km..
smocek píše:tak ono to kouri za studena ale kdyz to ohreju tak uz je to ok.. akorat obcas cerne to zakouri...mozna to trosku prosakuju turbo..ale ze by toho oleje v intercooleru bylo nejak moc to ne... jen tak mastny to je... jenom me je divny kam mi zmizelo cca 7mm oleje na rysce za 160km..
Sakra 7mm, to je zhruba 7dcl, to je hodně... Normál bych viděl tak litr na 10000km, ale tohle je nějak moc...
mozna to 7mm neni...ale za dobu co auto mam mi zmizelo cca 7mm oleje za 3tisice km... ja dlouho na olej nekoukal..at tedka o vikendu mi kamos rekl ze to huli za studena ze mam asi ko turbo tak me to vylekalo..tak prave nevim co s tim
ja vim... tak zacal jsem kontrolova tedka:) a uvidim hlavne koupil aspon litr a doliju abych to mel nad ryskou.... ale tak koupil jsme si ho v sprnu odstrojil udelal nove prahy vyvaril kompletne udelal jsem nastrik podvozku dutin novy lak podvozek jsem dal do kupy na motoru je prebrousena klika novy panve rozvody.....tak nejak v tom zarvalo dost penez..a tedka s timdle me kamos vystrasil.... a tak proste by me nasralo ze zbavim se predchoziho auta...a tedka se mi zas zacne srat todle...by me z toho mrsklo... navic sem mu objednal novy filtry...a tak cekam prave:) kdyz bych daval i turbo tak bych pockal s vymenou filtru.
smocek píše:.. a dal jeste jestli nekdo neví kde by se dalo sehnat repasované turbo výměnným systémem že dám své stávající a dostanu nové plus doplatím. díky za odpovědi
já bych to zatím až tak černě neviděl, dolij na horní rysku a kontroluj, bmw uvádí (u benzinu) max spotřebu oleje 1L/1000km a u M70 až 1.5L/1000km. To že to hulí po startu může být jednak bohatší směsí která se nedokonale spálí a také to může být olejem který se procpe kolem ucpávek hřídele TD do sání nebo výfuku (vše za předpokladu že motor je OK), na mém autě je po startu tlak oleje na volnoběh cca 4-5bar a taky mě to zahulí (sice lehce ale olej cítím, u mě je to dáno ale tím že není žádný restriktor oleje v přívodu k TD, a při tomhle tlaku se prostě něco procpe zkrze TD ven) jak se olej ohřeje klesne tlak na cca 1bar a je to OK.
Tak pokud je kataliztor v tahu, tak to zaručeně snižuje výkon. Navíc tím neprojdeš emisema, lepší by tam bylo dát zpět katalizátor, nebo koupit sportovní.
ještě jednou si zjisti úbytek oleje nejlépe měřeno vždy na rovině a ráno když dojdeš k autu.jde motor po studeném startu pravidelně?mohli by to být i vstřiky.zhoď hadici od sání těsně před parohama a mrkni kolik je v sacím traktu oleje,jestli tam jsou loužičky nebo jen mastnota.potom zkus zhodit sací hadici těsně před turbem a sáhni prstem na osku turbíny a zakývej s ní.potom napiš co jsi zjistil.
tak pokud mi stoji auto v garazi tak nahodim motor a trosku se zaklepe ale otacky ma stejny a zachvilku se to srovna... ale pokud pekne promrzne tak bezi za studena cca na 1tis.otacek a klepou vstriky..