chtel bych se zeptat jaky olej nejlepe do 525TDS tedka jezdim na Castrol TXT Softec 5W-40 nebo tento olej vyhovuje?
MOD:
Pred svym dotazem pouzij tlacitko Hledat. Zde http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... pic&t=8945 najdes odpoved na svuj dotaz, pripadne se muzes zeptat na upresneni.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Olej v 525TDS
-
- Klubové ID: 687
Může být... Jinak http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ak%FD+olej
-
- Kontaktovat uživatele:
Přešel jsem z 5W na 40. Teď dávám 10W na 40 na obalu vše odpovídající BMW 98 long. Auto při hustějším oleji je o něco tišší, o to horší jízdní vlastnosti především zima.
V jednom nejmenovaném servisu (neautorizovaným) jsem se chtěl domluvit na malém množství odběru, ale když jsem zjistil druh a viděl barel oleje, co tam obyčejně lijí při výměně, zděsil jsem se a odešel.
Pokud cena vyjde překvapivě levněji než samotný olej, pak je jasný, že olej, kterým chce dotyčný auto vymazlit tam nejspíš nebude. Servis si prakticky vše účtuje za tržní cenu, včetně práce.
TDSo je na olej citlivé, neboť zdvihátka ventilů a také rozvody díky napínáku jsou tlačeny olejem.
V jednom nejmenovaném servisu (neautorizovaným) jsem se chtěl domluvit na malém množství odběru, ale když jsem zjistil druh a viděl barel oleje, co tam obyčejně lijí při výměně, zděsil jsem se a odešel.
Pokud cena vyjde překvapivě levněji než samotný olej, pak je jasný, že olej, kterým chce dotyčný auto vymazlit tam nejspíš nebude. Servis si prakticky vše účtuje za tržní cenu, včetně práce.
TDSo je na olej citlivé, neboť zdvihátka ventilů a také rozvody díky napínáku jsou tlačeny olejem.
-
- Klubové ID: 1176
- Kontaktovat uživatele:
BMW pro tento motor doporučuje Tebou zmíněný TXT 5W-40, tak asi směle do něj. Já jsem doteď lil Magnatec 5W-40, ale když to doporučují, tak ho při další výměně dám, myslím ten Softec. Už ho mám nachystaný v Horimexu ve Vysokém Mýtě za nějakých 261,- Kč/litr.smocek píše:chtel bych se zeptat jaky olej nejlepe do 525TDS tedka jezdim na Castrol TXT Softec 5W-40 nebo tento olej vyhovuje?