Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Prosim o radu: bawo vypisuje WORGLUHEN
to mi je jasne...
tak som to nemyslel....je to uz moje 3 bawo....a toto co mam uz nejakych tych 60t km som najazdil...poznam ho uz lepsie ako svoju manzelku....nie som sice kutil co dokaze vsetko opravit...ale toto mi zacalo svietit iba pred par dnami...predtym nikdy...nazhavim..nastartujem a svieti to dalej na par sekund...
tak s tym asi nieco bude...
tak som to nemyslel....je to uz moje 3 bawo....a toto co mam uz nejakych tych 60t km som najazdil...poznam ho uz lepsie ako svoju manzelku....nie som sice kutil co dokaze vsetko opravit...ale toto mi zacalo svietit iba pred par dnami...predtym nikdy...nazhavim..nastartujem a svieti to dalej na par sekund...
tak s tym asi nieco bude...

-
mike666 píše:tak som zvedavy....mame aj ine e39 v rodine a vo firme a zatila toto je jedine co to robi...vlastne pise....
Ja teda nechcem byť sprostý, ale toto je prvý diesel čo máš alebo čo?

Pokiaľ siahajú moje skromné informácie žhavenie má každý diesel a každý jeden tiež vždy žhaví - tým starým atmosferickým to trvalo aj pekne dlho, nové často žhavia tak rýchlo, že to ani nepostrehneš. Bawo nie je žiadna výnimka, v tejto kose, najmä keď stojíš vonku, sa žhavenie (PRE-HEATING) môže rozvietiť na 3-5 sekúnd. Ja osobne si vždy pár sekúnd počkám (väčšinou to nie je viac ako 2-3s) a štarujem až to zhasne, myslím, že aj motoru to urobí lepšie...

Ak by Ti to svietilo podozrivo dlho (nad 5s) asi by som pátral po tom, či sú v poriadku všetky žhaviče. Možno niektorý nežhaví dostatočne a preto to svieti dlhšie. Ako Ti to štartuje? hladko, na prvý škrt?
vzhladom na to ze to je prost vec co som si teraz vsimol a doteraz nic take neukazovalo, patram po tom co to moze byt....
na otazku ci je toto moje prve bawo...nie...je to 3...
auto mi to doteraz neukazovalo...a to ani jendo co som mal....
mozno aj preto ze teraz po prvy krat som hoi nechal spat vonku
a vyhrievana garaz (7stupnova to teda neni)...to je asi jednine logicke vysvetlenie...a asiu to aj bude...ked sa nad tym zamyslam
na otazku ci je toto moje prve bawo...nie...je to 3...
auto mi to doteraz neukazovalo...a to ani jendo co som mal....
mozno aj preto ze teraz po prvy krat som hoi nechal spat vonku

a vyhrievana garaz (7stupnova to teda neni)...to je asi jednine logicke vysvetlenie...a asiu to aj bude...ked sa nad tym zamyslam