o víkendu jsem si dovezl ze záp. Německa BMW 523i (r.v.1998). Jsem ve Vašich řadách novopečeným členem, můžu ale říct, že už teď to auto prostě miluju!!!
Tak, to bychom měli úvod a nyní k dotazu.
Pochopitelně, chystám výměnu oleje. Jistě zůstanu u Castrolu. Předpokládám, že polosyntetický olej je nesmysl, poradíte mi tedy, který syntetický? Postačí Magnantec 5w-40, nebo lepší?? ...který??
(na motoru není štítek o poslední výměně, ale OILSERVICE nesvítí)
Samozřejmě ideální by bylo zjistit, co tam kdo lil před Tebou, ale pokud tato možnost není, nebál bych se tam dát přesně jak jsi napsal Magnatec 5w-40. Podle mého ideál.
Ale počkej ještě na další reakce, at si uděláš větší obrázek.... P
Pietro píše:Samozřejmě ideální by bylo zjistit, co tam kdo lil před Tebou, ale pokud tato možnost není, nebál bych se tam dát přesně jak jsi napsal Magnatec 5w-40. Podle mého ideál.
Ale počkej ještě na další reakce, at si uděláš větší obrázek.... P
Díky za rychlou odpověď.
Počkám ještě na někoho a jdu objednávat...
Proč tam chcete lít Castrol? To je do sekaček ...
Sice jsem u nové pětky viděl na krytu motoru, že to tam má přímo vyznačené "lejte kastról", ale nevím.. Podle mě je lepší Shell se samočistící fcí ... Nebo co tu lijí uživatelé? Proběhla někdy třeba anketa na toto téma? Změnu oleje také chystám, takže bych si to rád ujasnil... ale zatím jsem plánoval koupit polosyntetiku, najet s tím cca 1000km, aby se vše pěkně uvyčistilo, odusadilo a pak dát novou výměnu za full syntetiku...
Black-Light píše:Proč tam chcete lít Castrol? To je do sekaček ...
Sice jsem u nové pětky viděl na krytu motoru, že to tam má přímo vyznačené "lejte kastról", ale nevím.. Podle mě je lepší Shell se samočistící fcí ... Nebo co tu lijí uživatelé? Proběhla někdy třeba anketa na toto téma? Změnu oleje také chystám, takže bych si to rád ujasnil... ale zatím jsem plánoval koupit polosyntetiku, najet s tím cca 1000km, aby se vše pěkně uvyčistilo, odusadilo a pak dát novou výměnu za full syntetiku...
Jak říkám, BMW vlastním pár dnů. Pokud mi výrobce doporučuje používat Castrol, budu ho zřejmě používat. Chápu, že je v tom taky určitá obchodní strategie a že ostatní oleje nejsou nekvalitní, bohužel ale nejsem odborník a poslední co chci je moje nový autíčko nejak pochroumat...
Opravdu by mě zajímaly další názory. Já osobně jsem pro Castrol.
Takže pro úplnost, včera jsem byl na inspekční prohlídce v BMW (1.000Kč), kde mi dvěapůl hodiny "prozkoumávali" auto. Dopadlo to celkem dobře, uff... )
Co se týče oleje, mechanik mi říkal, že pro tenhle typ motoru nejlépe 5w-40, jakejkoli.
Magnatec mi vřele doporučil.
Takže jsme měli aci všichni pravdu...
Ja davam divinol 5w40, je levnej, splnuje i normu BMW longlife a vsechny ostatni a nevyhazuju penize za "znacku". Mam najety 3 kila a jezdim a startuju a jezdim a startuju