Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Pořádné svíčky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Black-Light
Klubové ID: 1356

#1 Příspěvek od Black-Light »

Zdravím.
Máte někdo zkušenosti s Denso Iridium Power?
A nepište sem prosím příspěvky typu, "mám NGK a spokojenost" v případě, že jsou NGK jediné, které jste tam kdy měli.. Nejde mi ani tak o to, že jsou o něco dražší, ale hlavně jestli se hodí do mého motoru BMW 528i M52 a také jestli má s nimi motor třeba lepší chod nebo tak.. Vím, že NGK a Bosh jsou doporučené, ale mohlo BMW před 10 lety doporučovat Denso Iridium, když třeba ještě ani neexistovalo? Někde jsem tu ale snad četl, že tyhle svíčky s jednou zemnící elektrodou mají problémy v zimě atd... Také v netovém šopu, kde je mají píší, že pro můj motor se má nastavit odthr 0.9mm... je to důležité? Není tam už defaultně tento odtrh? Sám si to určitě správně nenastavím, klepnu do toho kladívkem a budu mít -1mm :)
Prostě pokud o nich někdo něco ví jiného stylu než "vyhozeny peníze" nebo "mám bosh a maximální spokojenost", tak to sem prosím napište. Díky moc
Butch5
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Butch5 »

Nikdo tady nema doma statni zkusebnu a nechapu, jak muzete hodnotit svicky ? :( Svicka bud pali nebo nepali .... Vysvetlete mi, jak muzete rict, ze je treba rozdil mezi denso nebo bosh ?
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od patras Čestný člen »

nekde jsem videl testy kde je zkouseli na dynamu na nejaky honde a rozdily (nepatrny) tam byly :) .. najdi si ten test a je to :)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#4 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Měl jsem v 328i M52 motoru Denso Iridium a výkonově jsem to moc nepoznal oproti originálu NGK BKR6EK. Ani spotřeba nebyla lepší. Jenom stály 2x tolik :-)
Black-Light

#5 Příspěvek od Black-Light »

Mno dražší sou.. Nemusí se to projevit na výkonu.. jak chceš poznat na 100 - 200 koních např +1 kůň? Ale kdyby to snížilo o něco spotřebu, tak jdu do nich :).. Ale názory tu jsou na to prostě takové různé.. Někdo říká, že je to zbytčny, někdo že dokonce brzo odejdou.. mě v servisu říkali, že se pro ten motor nehodí tak fakt nevím :).
A když jste je tam někdo měl, nastavovali jste odtrh? Prodejce píše nastavit si odtrh 0.9mm... ale na to nemám doma inštrumenty, ale třeba to mají ty svíčky už defaultně, ne?
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#6 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

chtel jsem napsat nekolik radek, ze to nema cenu, ale evidentne stejne chces slyset, ze jsou dobry :-) Kup si je a pak uvidis sam, jeslit to jsou vyhozeny prachy nebo ne ;-)
Black-Light

#7 Příspěvek od Black-Light »

:))
Tos klidně mohl :D
Ale teď jsem dostal SZ od uživatele, který svíčky má a zase si je pochvaluje.. (lepší volnoběh a malinko nižší spotřeba)..
Asi je zkusím, aspoň nebudu muset pořád přemýšlet, jestli náhodou nemůžu z toho motoru dostat víc, když tam dám lepší svíčky :D... takto budu mít jedny z nejlepších běžně dostupných a basta :D
Odpovědět