Může oranžová kontrolka znamenat ještě něco jiného než opotřebení destiček? (v návodu se o ničem jiném nepíše)
Kolik km se s tím dá bezpečně najet? Za předpokladu že budu brzdy šetřit.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e39 - kontrolka opotřebení brzdových destiček
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
je to čidlo opotřebení..nové stojí 400,- zůstalo tam cca 2,5mm obložení takže je to opravdu jen na pár km (2-3tis).. nicméně od této hranice začne být riziko odlepení od kovové části vlivem přehřátí... takže doporučuji neodkládat výměnu a hlavně nedávat brzdám záhul.adam píše:Může oranžová kontrolka znamenat ještě něco jiného než opotřebení destiček? (v návodu se o ničem jiném nepíše)

Fajn, to jsi mě potěšil. Potřebuju s tím ještě týden jezdit a pak dojet domů (to jest 1500km).Huska píše:je to čidlo opotřebení..nové stojí 400,- zůstalo tam cca 2,5mm obložení takže je to opravdu jen na pár km (2-3tis).. nicméně od této hranice začne být riziko odlepení od kovové části vlivem přehřátí... takže doporučuji neodkládat výměnu a hlavně nedávat brzdám záhul.adam píše:Může oranžová kontrolka znamenat ještě něco jiného než opotřebení destiček? (v návodu se o ničem jiném nepíše)
Záleží taky, jak razantně jezdíš. Další věc je ta, že u BMW je na každý nápravě čidlo jenom na jednom kole a už několikrát se mně stalo, že na tom, kde čidlo není, byly desky v podstatně horší kondici, než na tom s čidlem. Já bych s tím víc jak 500 km neriskoval.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Klubové ID: 989
To máš pravdu a ještě nenapsal které čidlo to hlásí přední/zadní to je taky důležitá informace. Každopádně bych pro jistotu brzdy skouknul, i když je to práce navíc a výměnu určitě neoddaloval.Vlasta píše:Záleží taky, jak razantně jezdíš. Další věc je ta, že u BMW je na každý nápravě čidlo jenom na jednom kole a už několikrát se mně stalo, že na tom, kde čidlo není, byly desky v podstatně horší kondici, než na tom s čidlem. Já bych s tím víc jak 500 km neriskoval.
Osobně si myslím,že to bude přední čidlo.V každým případě s tím mužeš jezdit klidně i 5000km,ale už nepočítej jenom s destičkama,ale i s kotoučema.Ty desky tolik nestojí.Nehoří to,ale skus si je vyměnit co v nejkratší době.Přecejenom jsou to brzdy.Pokavaď neslišíš jasně kov o kov,tak s toho nedělej tragédií,ale nejlepší to nebude.