Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nová E60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DenyKr

#1 Příspěvek od DenyKr »

Zdrawím lidi...ačkoli BMW vlastním už 5 let,dnes jsem tady poprvé,proto omluvte případné chybym,či nevědomost..ale k tématu..vlastním BMW e36 316i compact a plánuji koupit novou E60..zřejmě sáhnu po autorizovaném prodejci BMW,ale zvolím zřejmě ojetou variantu...první favorit je e60 se slušnou výbavou(xenonyPDC,navi.....) 2,0d,najeto kolem 180 000km..podvozek a vše je však v pořádku..co na něj říkáte?..je malá pravděpodobnost,že to vyjde,každopádně nevyjde-li to,rozhodně hledám dál a e60 chci!..proto mi prosím napište co nejvíce informaci,zkušeností,závad..atd..předem díky.. :)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

do e60ky 2,0d??? promiň ,ale nemyslím si že je to dobrá volba....no jako firemní auto na 3roky budiž...ale já osobně bych to nechtěl....motor 3,0d nemá chybu...jede 250 bere kolem 7l nafty :wink:
DenyKr

#3 Příspěvek od DenyKr »

no...dle toho,co jsem slyšel je ten motor dost pružný a dobrý..v nejhorším případě bych zvolil chip,ale myslím,že 177 koní stačí..3,0 už je jednak zbytečně moc a jednak za auto ve slušném stavu se pod meloun nedostanu.. :wink:
milonovo

#4 Příspěvek od milonovo »

Já myslím že pokud Ti do teď stačila 1,6,tak to asi nebude tak tragický.Já bych šel taky asi radši do silnějšího (kdybych měl v úmyslu si takhle drahý auto koupit :D ),ale pokud máš nějakej finanční limit,tak určitě radši co nejlepší 520d než horší 530d.Ale nejel jsem ani s jednou,takže rada čistě teoretická.
DenyKr

#5 Příspěvek od DenyKr »

jasně no..tak já vlastním i octavii combi 4x4,s výkonem rovněž kolem 170 koní...když vezmu v úvahu,že je to combi a 4x4,rozdíl váhy auta je minimální...limituje to trošku jen velikost auta,ale když vezmu v úvahu to,že bmw má cca. o 10 koní navíc a že je to prostě BMW,myslím,že by to výkonově mohlo být srovnatelné,ne-li lepší...a s octavií se mi jezdí opravdu dobře,natrhnu prakticky každého...teď mám v BMW 102 koní a na ten počet koní je výkon udivující..proto dle mého názoru a dle toho,co jsem četl by měl být ten 2,0 dobrou volbou,která auto slušně rozhýbe..abych si tuto teorii potvrdil,či vyvrátil,jsem tady.. :) :wink: ..PS: nějak zvlášť limitován nejsem,nic-méně byl bych rád,kdyby se cena auta pohybovala pod milion,podařilo-by se sehnat dobré auto dost levně,zbytek bych investoval do doplňků,jako jsou pořádná kola(např. z M-ka) a spol.. :wink:
hopiondra
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od hopiondra »

doporucuju projet se v 520d a projet se v 530d a pak se rozhodni v 520d sem nejel ,ale ctyrvalec do 5ky no!zas to prej,ale ma lepsi jiz.vlastnosti-lehci motor,jinak 530d jezdi fakt paradne a k charakteru auta super motor
DenyKr

#7 Příspěvek od DenyKr »

3,0 rozhodně nechci...když tak 525,nebo 520i ,ale 530 ne...poviné ručení a pojištění srahé,jak sviňa..auto v pěkném stavu pod meloun asi nedostanu..a pro mě je to až moc brutální výkon...zrychlení z0-100 za 8,5 sekundy je značně nadprůměrné,stíhalo by tak možná 1 auto z 20..a max. rychlost 230 a né 250 stejně nevyužiju při našem bodovém systému :roll: ...čili myslím,že jsem pro 2,0(maximálně 2,5) rozhodnut..já bych chtěl raději znát vaše všeobecné názory na auto-kvality,nedostatky,přednosti....a názor na mnou zmíněný počet kilometrů-zda s něčím podobným máte zkušenosti,či nikoli a nevadí-li tento počet,když je jinak auto(podvozek a spol.) v pořádku..jak jsem psal-mnou zmíněné auto je jen pouhou variantou,které moc nevěřím...vyšla-by však,rozhodně bych bral a byla by to ta 520d že.... :wink:
Martinéz

#8 Příspěvek od Martinéz »

on ten 2,0d i pojede slusne (papirovy hodnoty ma jak prvni 530ky), ale spis pokud tvoje srdce bije aspon trochu v duchu veci, charakteristiky dieselovyho ctyrvalu te u takovyho auta nikdy nenadchnou..
prase007

#9 Příspěvek od prase007 »

No doporučim ti opravdu 520 nebrat a jestli nemáš na 530ku tak prostě udělej kompromis a jdi do 525 - stojí o hodně míň než 530 ale už je to šestiválec a to prostě u 5ky musí bejt. Osobně budu kupovat během 2 měsíců a vybral jsem 530ku, taky nějakou předváděčku nebo roční auto.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Já to myslel tak,že pokud chceš pěkný auto co fakt pěkně jede a má hodně slušné jízdní výkony tak jedině 530d....pokud ti stačí něco slabšího tak ano OK kup si 525d ( Hanz tady jednu hodně pěknou v M-paketu nabízí v sekci prodej a myslím,že za dobrou cenovku),ale 520d :? moje rada zní nee....
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od miloshm »

Mám e34 525i a možná su jen příliš náročnej, ale neumím si představit, že bych měl řídit něco slabšího, takže moje rada zní: minimálně 525i neboj ještě lépe 530i. Btw, trošku nechápu, proč řešíš pojištění, když chceš dát za auto skoro meloun :wink:
rosi

#12 Příspěvek od rosi »

mám 530d a za pojištění platím 6448 kč za rok u generalli,na třílitra to není tak vysoký měl jsem dvoulitr u české a platil jsem 8 litříků za rok.
DenyKr

#13 Příspěvek od DenyKr »

dobrá,dobrá..popřemýšlím and tím ještě.. :lol: já se ale už několikrát ptal na 5,jako samotnou,klady,zápory+do kolika tis. kilometrů je to dobrá volba a od kolika už ne.. :wink:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#14 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

DenyKr píše:dobrá,dobrá..popřemýšlím and tím ještě.. :lol: já se ale už několikrát ptal na 5,jako samotnou,klady,zápory+do kolika tis. kilometrů je to dobrá volba a od kolika už ne.. :wink:

nejde o kilometry,ale o skutečný stav auta...
DenyKr

#15 Příspěvek od DenyKr »

to není pravda..-kdyby to byla pravda,neptal bych se..ale pro informaci podvozek,i vše kolem toho je jako nové.. :wink:
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od patras Čestný člen »

dvoulitr do petky ? ... to tomu auto seberes to co dela bmw bmw .. uvedom si kolik to auto vazi ... :) ..
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
DenyKr

#17 Příspěvek od DenyKr »

proboha..pořád dokola-hledně váhy/výkonu jsem psal dříve.....chipy při nejhorším také existují...lidi...já se už o motorech bavit nechci!...jde mi o to,na co se ptám asi po 30..všeobecné zkušenosti s autem,názory na stav vs. počet kilometrů,barvv,výbavy..atd,atd...jen už né motory... :cry:
Martinéz

#18 Příspěvek od Martinéz »

no pocitej, ze je to uz spotrebni auto, plasty v interieru zadna slava (u nekterych se v kratkem case oloupe svrchni vrstva jako treba u VW koncernu)..

s kilometry je to jak rikal m3maniac.. mohlo s tim jezdit cune, ktery litalo jen prahu za studena na naftu z JZD nebo manazirek, kterej brazdil za firemni naklady dalnice Evropy. Rozdil mas sanci poznat jen osobne..

Ja stravil 5500km dovolenou v zari s 530d e61 a uchvacen sem nebyl, proste kvalitni moderni a pohodlny auto.. cosi mu chybi na dusi. To, ze auto, ktery ma najeto 70.000km obcas padne na dalnici do nouzovyho rezimu a clovek je rad, ze dopredjel tu fabii kterou chtel, mi trosku hlava nebere..

jo a nevim jak u sportovnich sedacek, ale u tech normalnich muze bocni vedeni tise zavidet sedadlum v tramvaji.. :roll:
DenyKr

#19 Příspěvek od DenyKr »

děkuju za názor,jsi konečně první,kdo mi odpovídá na to,co chci skutečně vědět.. :wink: samozřejmostí je,že když mám na podobné auto,nebudu ho mít věčně a maximálně po 6-ti letech bych měnil znovu...dle tvé reakce jsem ale pochopil,že má sice nedostatky,ale hlavním jeho nedostatkem dle tebe je přebytek luxusu a málo té sportovní zábavy bmw...já ten luxus hledám.. :wink: :)
Martinéz

#20 Příspěvek od Martinéz »

DenyKr píše:děkuju za názor,jsi konečně první,kdo mi odpovídá na to,co chci skutečně vědět.. :wink: samozřejmostí je,že když mám na podobné auto,nebudu ho mít věčně a maximálně po 6-ti letech bych měnil znovu...dle tvé reakce jsem ale pochopil,že má sice nedostatky,ale hlavním jeho nedostatkem dle tebe je přebytek luxusu a málo té sportovní zábavy bmw...já ten luxus hledám.. :wink: :)

no prebytkem luxusu bych to nenazyval.. ani e65 mi neprijde extra luxus (oproti treba vybaveny stary dobry MB masarce).. ale pokud sezenes vybavenej kousek v pekny barevny kombinaci, bude to urcite mit nadech luxusu. Prijde mi to luxusni asi jako vila VyVolenych, takovy jakoze pozlatko :lol:
Odpovědět