Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nová E60
Zdrawím lidi...ačkoli BMW vlastním už 5 let,dnes jsem tady poprvé,proto omluvte případné chybym,či nevědomost..ale k tématu..vlastním BMW e36 316i compact a plánuji koupit novou E60..zřejmě sáhnu po autorizovaném prodejci BMW,ale zvolím zřejmě ojetou variantu...první favorit je e60 se slušnou výbavou(xenonyPDC,navi.....) 2,0d,najeto kolem 180 000km..podvozek a vše je však v pořádku..co na něj říkáte?..je malá pravděpodobnost,že to vyjde,každopádně nevyjde-li to,rozhodně hledám dál a e60 chci!..proto mi prosím napište co nejvíce informaci,zkušeností,závad..atd..předem díky.. 

Já myslím že pokud Ti do teď stačila 1,6,tak to asi nebude tak tragický.Já bych šel taky asi radši do silnějšího (kdybych měl v úmyslu si takhle drahý auto koupit
),ale pokud máš nějakej finanční limit,tak určitě radši co nejlepší 520d než horší 530d.Ale nejel jsem ani s jednou,takže rada čistě teoretická.

jasně no..tak já vlastním i octavii combi 4x4,s výkonem rovněž kolem 170 koní...když vezmu v úvahu,že je to combi a 4x4,rozdíl váhy auta je minimální...limituje to trošku jen velikost auta,ale když vezmu v úvahu to,že bmw má cca. o 10 koní navíc a že je to prostě BMW,myslím,že by to výkonově mohlo být srovnatelné,ne-li lepší...a s octavií se mi jezdí opravdu dobře,natrhnu prakticky každého...teď mám v BMW 102 koní a na ten počet koní je výkon udivující..proto dle mého názoru a dle toho,co jsem četl by měl být ten 2,0 dobrou volbou,která auto slušně rozhýbe..abych si tuto teorii potvrdil,či vyvrátil,jsem tady..
..PS: nějak zvlášť limitován nejsem,nic-méně byl bych rád,kdyby se cena auta pohybovala pod milion,podařilo-by se sehnat dobré auto dost levně,zbytek bych investoval do doplňků,jako jsou pořádná kola(např. z M-ka) a spol.. 

3,0 rozhodně nechci...když tak 525,nebo 520i ,ale 530 ne...poviné ručení a pojištění srahé,jak sviňa..auto v pěkném stavu pod meloun asi nedostanu..a pro mě je to až moc brutální výkon...zrychlení z0-100 za 8,5 sekundy je značně nadprůměrné,stíhalo by tak možná 1 auto z 20..a max. rychlost 230 a né 250 stejně nevyužiju při našem bodovém systému
...čili myslím,že jsem pro 2,0(maximálně 2,5) rozhodnut..já bych chtěl raději znát vaše všeobecné názory na auto-kvality,nedostatky,přednosti....a názor na mnou zmíněný počet kilometrů-zda s něčím podobným máte zkušenosti,či nikoli a nevadí-li tento počet,když je jinak auto(podvozek a spol.) v pořádku..jak jsem psal-mnou zmíněné auto je jen pouhou variantou,které moc nevěřím...vyšla-by však,rozhodně bych bral a byla by to ta 520d že.... 

no pocitej, ze je to uz spotrebni auto, plasty v interieru zadna slava (u nekterych se v kratkem case oloupe svrchni vrstva jako treba u VW koncernu)..
s kilometry je to jak rikal m3maniac.. mohlo s tim jezdit cune, ktery litalo jen prahu za studena na naftu z JZD nebo manazirek, kterej brazdil za firemni naklady dalnice Evropy. Rozdil mas sanci poznat jen osobne..
Ja stravil 5500km dovolenou v zari s 530d e61 a uchvacen sem nebyl, proste kvalitni moderni a pohodlny auto.. cosi mu chybi na dusi. To, ze auto, ktery ma najeto 70.000km obcas padne na dalnici do nouzovyho rezimu a clovek je rad, ze dopredjel tu fabii kterou chtel, mi trosku hlava nebere..
jo a nevim jak u sportovnich sedacek, ale u tech normalnich muze bocni vedeni tise zavidet sedadlum v tramvaji..
s kilometry je to jak rikal m3maniac.. mohlo s tim jezdit cune, ktery litalo jen prahu za studena na naftu z JZD nebo manazirek, kterej brazdil za firemni naklady dalnice Evropy. Rozdil mas sanci poznat jen osobne..
Ja stravil 5500km dovolenou v zari s 530d e61 a uchvacen sem nebyl, proste kvalitni moderni a pohodlny auto.. cosi mu chybi na dusi. To, ze auto, ktery ma najeto 70.000km obcas padne na dalnici do nouzovyho rezimu a clovek je rad, ze dopredjel tu fabii kterou chtel, mi trosku hlava nebere..
jo a nevim jak u sportovnich sedacek, ale u tech normalnich muze bocni vedeni tise zavidet sedadlum v tramvaji..

děkuju za názor,jsi konečně první,kdo mi odpovídá na to,co chci skutečně vědět..
samozřejmostí je,že když mám na podobné auto,nebudu ho mít věčně a maximálně po 6-ti letech bych měnil znovu...dle tvé reakce jsem ale pochopil,že má sice nedostatky,ale hlavním jeho nedostatkem dle tebe je přebytek luxusu a málo té sportovní zábavy bmw...já ten luxus hledám..

DenyKr píše:děkuju za názor,jsi konečně první,kdo mi odpovídá na to,co chci skutečně vědět..samozřejmostí je,že když mám na podobné auto,nebudu ho mít věčně a maximálně po 6-ti letech bych měnil znovu...dle tvé reakce jsem ale pochopil,že má sice nedostatky,ale hlavním jeho nedostatkem dle tebe je přebytek luxusu a málo té sportovní zábavy bmw...já ten luxus hledám..
![]()
no prebytkem luxusu bych to nenazyval.. ani e65 mi neprijde extra luxus (oproti treba vybaveny stary dobry MB masarce).. ale pokud sezenes vybavenej kousek v pekny barevny kombinaci, bude to urcite mit nadech luxusu. Prijde mi to luxusni asi jako vila VyVolenych, takovy jakoze pozlatko