Ahoj, jaký má být olej do automatické převodovky u E39 1996 523i? Zajímá mě jaká specifikece toho oleje. Pokud by mi někdo nějaký doporučil, byl bych vděčný. Předem dík
Podivej se na spodni viko prevodovky. Je tam cislo, ktere kdyz reknes v BMW, daji Ti olej. A nebo Ti ho nedaji a prinuti Te, aby sis ho nechal vymenit u nich.
pysta píše:A viete mi povedat aky olej je 83220002121? Okrem toho ze asi Texaco ETL 7045 ktory neviem zohnat...
by som si zistil aku prevodovku mam v aute a podla toho vybral olej, ktory doporucuje vyrobca prevodovky...
Nevím nevím, ale tohle nebude asi to pravé, bo na E 39 výrobce žádný olej nedoporučuje a ani se něm nijak nezmiňuje. Kolonka olej do autom. převodovky je normálně proškrknutá a v kolonce frekvence výměny je napsáno, NEMĚNÍ SE ... nebo tak nějak. Nedávno jsem ze zajímavosti na to koukal v dílenské příručce. Tento fakt, ale neznamená, že se s ním ztotožňuji. Já jsem v automatu měnil olej v servise na automaty a dávali mi tam nějakej sakra drahej Shell. Výměnu mi napsali po 50.000 km. Možná bych ještě někde pohledal, jakej olej to byl.
Ten olej Texaco ETL 7045E je vlastně Texamatic 7045E. Zjišťoval jsem to přímo u Texaco.cz Kupoval jsem litrové balení za 155Kč. Už jsem ho v automatu po 99000km vyměnil. Jinak se podívej ještě na tento odkaz. Samozřejmě si to osobně prověř. http://bmw.autocats.ru/part-83220002121/
Turbo 9
Zespodu na vaně oleje převodovky máš štítek na kterém máš číslo pod kterým najdeš ten správný olej. Nemusíš ani sundat kryt u E39. Možná to budeš muset otřít benzínem, aby jsi to přečetl. Nebo zkus prohlédnout tento odkaz. Nevím jak hodně je spolehlivý. Ve spodní polovině je to co tě zajímá.