At delam co delam, BC mi neustale ukazuje spotrebu verb1/verb2 +- 16 (at uz mesto, nebo dalnice). Pritom jedu po dalnici, tempomat 130, aktualni spotreba (pod budikama) je porad na +-10 (presne tak to ma byt). Lambda nova, vahu jsem zkousel jinou, vstriky po repasi. Motor zni uplne libove, prevodovka radi jak nova. Nejak uz mi dochazi napady, co by to mohlo byt :/
Je moznost, ze BC meri blbe, ale to se mi nezda, protoze opravdu nadrz mizi vyrazne rychleji, nez by odpovidalo kombinovane spotrebe rekneme 12 (po meste skoro nejezdim).
Nedavno jsem menil lambdu, protoze motor na volnobeh kouril a byla citit bohata smes, coz po vymene ihned prestalo, nicmene na spotrebe dle BC (i meho odhadu) se to absolutne neprojevilo.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zase ta spotreba
-
- Kontaktovat uživatele:
Demostenes píše:At delam co delam, BC mi neustale ukazuje spotrebu verb1/verb2 +- 16 (at uz mesto, nebo dalnice). Pritom jedu po dalnici, tempomat 130, aktualni spotreba (pod budikama) je porad na +-10 (presne tak to ma byt). Lambda nova, vahu jsem zkousel jinou, vstriky po repasi. Motor zni uplne libove, prevodovka radi jak nova. Nejak uz mi dochazi napady, co by to mohlo byt :/
Je moznost, ze BC meri blbe, ale to se mi nezda, protoze opravdu nadrz mizi vyrazne rychleji, nez by odpovidalo kombinovane spotrebe rekneme 12 (po meste skoro nejezdim).
Nedavno jsem menil lambdu, protoze motor na volnobeh kouril a byla citit bohata smes, coz po vymene ihned prestalo, nicmene na spotrebe dle BC (i meho odhadu) se to absolutne neprojevilo.
Tehle problem by me taky trochu stval kdybych mel VELKE BC!
ale ja mam male!
Kazdopadne bych zavolal do BMW a tam bych se zeptal,
nebo bych jim rovnou rekl at to seridi nebo tak neco.
-
- Kontaktovat uživatele:
fotobobo píše:Kazdopadne bych zavolal do BMW a tam bych se zeptal,
nebo bych jim rovnou rekl at to seridi nebo tak neco.

Jo, tam prijdu, reknu dobry den a uz jen za to si reknou 2000,- podivaji se na auto a reknou ze je to jasny, ze bude stacit vymenit pouze motor, prevodovku a karoserii.
Ja moc dobre vim jak tam pracujou, to nejsou opravari, ale menici dilu, kteri meni dily, ktere by to asi mohly zapricinit, dokud se netrefi. A dost casto se netrefi ani po vymene pulky auta a nakonec pak clovek sam zjisti, ze to byla praskla hadicka za 50,-
Nastesti e34 je jeste auto, ktere si clovek muze opravovat sam a zaplat panbuh za to.
Demostenes píše:At delam co delam, BC mi neustale ukazuje spotrebu verb1/verb2 +- 16 (at uz mesto, nebo dalnice). Pritom jedu po dalnici, tempomat 130, aktualni spotreba (pod budikama) je porad na +-10 (presne tak to ma byt). Lambda nova, vahu jsem zkousel jinou, vstriky po repasi. Motor zni uplne libove, prevodovka radi jak nova. Nejak uz mi dochazi napady, co by to mohlo byt :/
hele na velkem BC tuším tlačítkem v levo nahoře se da přepínat mezi L/100Km a Galony/100 myslím, nebo tak něco, když si to zmáčkneš po tom co dáš Verb, tak se ti to změni na nižší skutečné čisla