Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 navi MK III dead - upgrade sw

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Milhaus_
Klubové ID: 1114

#1 Příspěvek od Milhaus_ »

To jsem si zase nabeh! Ze ja se vzdy pustim do takovych akci :-)

Stahnul jsem si novou verzi SW pro navi MK III. Vypalil jsem image na CD a postupoval podle navodu v http://x5world.com/pdf/v28.pdf
Zapnul jsem klicek do prvni polohy, vyndal z navi CD s mapou, vlozil tam CD se SW. Na monitoru (velka navi 16:9) se objevilo nejake cervene okenko - predpokladam ze to byla informace o nahravani noveho SW (zacatek 5. strany toho PDF) .. jenze nez jsem stacil cokoliv precist, stalo se co je popsano dale v Troubleshooting hints jako 4. bod: tedy obrazovka zustala cerna a konec, mechanika utichla, dioda na jednotce zhasnuta, CD neslo vytahnout. Porad hralo radio. Nechal jsem to takhle asi hodinu, mozna o chvilku dele, kdyz se porad nic nedelo tak jsem (a to byla mozna chyba - ale co jinyho v tu chvili delat? ;) ) vypnul klicek, jednotku jsem vytahnul, odpojil (tady jsem udelal urcite chybu protoze jsem si spatne precet postup - resp. jen jsem to prelit rychle ocima a odpojil jsem oba kabely - ne jen modrej napajeci), zpatky pripojil a zapnul klicek.
Obrazovka uz se rozsviti, ale ted v menu neni polozka GPS navi, na monitoru je vsechno velmi hrubym "kostrbatym" fontem.

Chtel jsem sice vymenit jednotku za MK 4, ale tahle doted fungovala, takze jsem myslel ze kdyby se rozchodila ze treba jeste nekomu poslouzi...

Tazke posledni co me napadlo je to co je popsany pod Navi computer replacement MK III: pres DIS vyvolat ten configuration signal, cimz by se mohla opet rozjet procedura nahrani SW.
Nemate nekdo kabel a soft pripadne nevite na koho se obratit? Mel jsem tedy na mysli neco vyrazne levnejsiho nez navstevu autorizovaneho servisu :-))
Pripadne neresil jste uz nekdo podobny problem?

diky moc
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#2 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Pokud není mechanika fyzicky poškozená - kabel k laseru nebo něco podobnýho, chová se celkem blbuvzdorně. Máš zřejmě blbě vypálený data na CD, sežeň si jinou, klidně starší verzi, třeba 25 nebo 26, protože pro MK III je poslední verze 3-1/63 a ta už je celkem historická. Nechej to znovu projet podle toho návodu a spraví se to samo.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Odpovědět