Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kuze "zapach"

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Demostenes »

Po chvili sezeni na kozenych sedackach tim docela slusne nacuchne obleceni. Da se tim neco delat? Nejaka impregnace, nebo tak?
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RuDoSh »

fuj, staci ji obcas necim umyt a osetrit..... s tim, ze by nekde kuze smrdela jsem se jeste nesetkal.... :lol:
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Demostenes »

RuDoSh píše:fuj, staci ji obcas necim umyt a osetrit..... s tim, ze by nekde kuze smrdela jsem se jeste nesetkal.... :lol:
No, ja ji tak jednou za pul roku vycistim, proleju vcelim voskem a nastrikam impregnaci. Kuze jako takova nesmrdi, akorat od ni za chvili nacuchne obleceni, staci se trochu zapotit....
Maxiczech

#4 Příspěvek od Maxiczech »

A v tom je právě kůže úžasná.. :lol: Po 200 km jízdy se můžeš jít vyvonět někam do Arielu.. :D
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RuDoSh »

v kazdem aute co jsem mel jsem mel kuzi a tento problem jsem nikdy nemusel resit :-/
bergos
Klubové ID: 159

#6 Příspěvek od bergos »

Maxiczech píše:A v tom je právě kůže úžasná.. :lol: Po 200 km jízdy se můžeš jít vyvonět někam do Arielu.. :D
:roll: ty asi nemáš kůži v autě že? není nad nasáklé plátěné sedačky kdejakým sajrajtem(i potem)...
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
Slid
Klubové ID: 1699

#7 Příspěvek od Slid »

tak tohle jsem nidky neslyšel, že by někdo smrděl po kůži :D:D:D:D:D
Mě to nepodkalo za 3 roky a jezdím denně a věřím že nidky nepodká :D
Bych řekl zda to nebude v osobní hygieně :lol:
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matal Moderátor »

Slid píše:tak tohle jsem nidky neslyšel, že by někdo smrděl po kůži :D:D:D:D:D

Bych řekl zda to nebude v osobní hygieně :lol:
:lol: :lol:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Martinéz
Klubové ID: 356

#9 Příspěvek od Martinéz »

bergos píše:
Maxiczech píše:A v tom je právě kůže úžasná.. :lol: Po 200 km jízdy se můžeš jít vyvonět někam do Arielu.. :D
:roll: ty asi nemáš kůži v autě že? není nad nasáklé plátěné sedačky kdejakým sajrajtem(i potem)...
do socialnich verzi e39 se kuze nedavala..
Maxiczech

#10 Příspěvek od Maxiczech »

Pro někoho možná socka. Pro mě nejideálnější volba. Kůže sice působí luxusněji, ale je rozhodně nepraktická a nemyslím to jen v autech, ale jako čalounění vůbec. Ale to je věc názoru.. :)
Slid

#11 Příspěvek od Slid »

Maxiczech píše:Pro někoho možná socka. Pro mě nejideálnější volba. Kůže sice působí luxusněji, ale je rozhodně nepraktická a nemyslím to jen v autech, ale jako čalounění vůbec. Ale to je věc názoru.. :)
Prosím pouč? :wink: Hlavně o té nepraktičnosti se rozepiš, nemusíš psát jen v autě, ale třeba jako čalouvnění a můžeš zahrnout třeba jak poleješ sedačku vínem červeným a pak trávíš týden a čistíš a čisíš a nebo vezmeš jen hadřík a setřeš jako když máš kůži? :wink:
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od RuDoSh »

Slid píše:Bych řekl zda to nebude v osobní hygieně :lol:
to me taky hned napadlo, jen jsem to nechtel psat :lol: ;-)
Maxiczech

#13 Příspěvek od Maxiczech »

Z praxe jsem nikdy rád na kůži neseděl a rád nesedím. S tím čištěním po vylitém vinku a podobně je to určitě jednodužší. Je to na každém, pro co se kdo rozhodne. Já jsem určitě a výhradně pro textil. V autě se moc nestravujeme, a když, tak jen prckové vzadu :) a zatím jsem neřešil větší problém s odstraněním nečistot ze sedaček. A sedět na kožené sedačce v obýváku :savle: ... Dle mého názoru lze sedět na koženém čalounění pouze v případě, je-li osoba oblečena od vrchu po kotníky. V šortkách se nedá a stačí mít ruku položenou na opěradle a lepíš se. A ať mi nikdo netvrdí, že ne.. :roll: V tom případě to nejni člověk a pokožka mu nedýchá. A nejednou jsem viděl na kožených sedačkách a křeslech textilní přehoz a z důvodu ochrany, to nebylo.. :?
kavanda
Klubové ID: 1103

#14 Příspěvek od kavanda »

Maxiczech píše:Z praxe jsem nikdy rád na kůži neseděl a rád nesedím. S tím čištěním po vylitém vinku a podobně je to určitě jednodužší. Je to na každém, pro co se kdo rozhodne. Já jsem určitě a výhradně pro textil. V autě se moc nestravujeme, a když, tak jen prckové vzadu :) a zatím jsem neřešil větší problém s odstraněním nečistot ze sedaček. A sedět na kožené sedačce v obýváku :savle: ... Dle mého názoru lze sedět na koženém čalounění pouze v případě, je-li osoba oblečena od vrchu po kotníky. V šortkách se nedá a stačí mít ruku položenou na opěradle a lepíš se. A ať mi nikdo netvrdí, že ne.. :roll: V tom případě to nejni člověk a pokožka mu nedýchá. A nejednou jsem viděl na kožených sedačkách a křeslech textilní přehoz a z důvodu ochrany, to nebylo.. :?

S tou nepraktičností s Tebou nemohu zcela souhlasit.Kůže má sice své proti,ale co se týče čistoty ... vede na plné čáře.
Jednak když je na tom nějaký bordel (i prach) tak to jde vidět a hned to
uklidíš,ale v textilní sedačce se Ti usazuje kde co a pachy z kůže a textilu se taky nedaj rovnat.Kůže prostě voní (ošetřovaná).
S tím lepení to není taky tak horký.Pokud ji pravidelně udržuješ jak máš,tak nelepí. :wink:
A taky vypadá líp ....... a skončil jsem,sakra
Maxiczech

#15 Příspěvek od Maxiczech »

Dyk já tě chápu.. sakra.. :))) Já mít Bawko v kůži, tak budu taky oponovat. Ale nasere to, co? :lol: :lol: :lol: A konec.. :wink:
ras11

#16 Příspěvek od ras11 »

mal som dost vela aut a pravdupovediac som do koze moc ist nikdy nechcel vdaka vseobecnemu nazoru ze "koza hreje, moc sa potis, smrdi v aute, v zime strasne studena a podobne"...
Potom som ju v jednom aute mal zhodou nahod - kupoval som vonku, nemala tam byt ale bola- majitel sa zabudol o nej zmienit...
ODVTEDY NIC INE NECHCEM, nepoti sa na nej o nic viac (mozno zavisi od druhu koze, mal som len 3 auta v kozi), nedrzi sa v nej prach (velmi dolezite a nedocenene, obvzlast pre alergikov), lahsie sa cisti, vyliate tekutiny netreba tepovat - staci jednoducho umyt a osetrit, a v tej zime maju tie sedadla ohrev, kedze mam ciernu kozu tak folie su velmi vhodne aby slnko sedadla nerozpalovalo (horsie je vysvetlit ucel folii na bocnych sklach vpredu - mam tam sice svetle ale je to aj tak nezakonne a viem ze mi to mozu dat kedykolvek zlupat pri kontrole)
8)
ras11

#17 Příspěvek od ras11 »

este k tym sedackam v obyvaku, vela zavisi od tej koze - guma nieje koza, a vecsina beznych "kozenych" sedaciek ma blizsie ku gume ako ku kozi...
Slid

#18 Příspěvek od Slid »

prostě je to tak jak píšou kluci, nemůžu než souhlasit, tyhle názory o lepení a špatné udržbě je většinou od lidí, co s kůží přišli do styk max. jednou a udrželi si svůj názor a dále to pak předávaj a to tak, že bylo vedro venku 30 °C spocený jak prasata sedli k někomu na koženou sedačku a řekli ,, ty woe ta kůže je pěkně na pí*u ty woe se lepím jak prase a prdel celou zapařenou, kůže to je strašnej hnus bych to nidky nechtěl........ ''Většinou humus je obyč látka,ta saje neustále a pořád a jen a jen se to do ní zažírá zní bych se bál že něco chytnu kort pokud jde o auto a kupuješ ho z několikáté ruky.
Jinak je pro malé info teď sedím pouze v trenclích na kožené sedačce a dokoce jsem i opřenej a hovno nelepím se :D
martin33
Klubové ID: 1171
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od martin33 »

no vždycky jí napustím dětským olejíčkem krásně pak zvláční :lol: :lol: ale ted mám hadr :cry: :cry: co se dá dělat. Na druhou stranu jí pes nezlikviduje jako tu minulou.
marfy

#20 Příspěvek od marfy »

Zdarec,také mě spoustu "chytrých hlav" přesvědčovalo že je kůže nepraktická,v zimě studí v létě pálí, že se na ní potíš atd. je to vše volovina ,kdo nevěří tak at si ji pořídí a potom může diskutovat.Jinak s tím smradem jsem se nesetkal,tak k tomu nemám co říct. :mad:
Odpovědět