Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výměna budíků

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
LTmotorsport
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od LTmotorsport »

Zdravím všechny. Mám takový dotaz. Dají se vyměnit budíky s digi tachometrem do auta s mechanickým? Jedná se o E34 z ´90. Rozebíral jsem 525 s digi a začalo se mi to nějak líbit :lol:
Díky moc.
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pietro »

Bez problému... Několikrát jsem měnil budíky E34-E34, a vše fungovalo.. Jen by měl snad sedět počet válců, protože jinak ukazuje otáčkoměr kraviny (u BMW si nejsem jistý, kde bere hodnoty, ale třeba Scorpio kravlo..). P
LTmotorsport
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od LTmotorsport »

jo, model, typ vše sedí, pouze ty budíky, no...... :? Díky, zkusím je vyndat a uvidím....aby se to nelišili v konektorech nebo něco tak, no. :)
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pietro »

štekry maj skoro jistě stejný, ani prohodit se nedají, na obyč. verzi jsou dva... Jinak jsem se do 520i pokoušel kdysi nabastlit i budíky ze 750iL, po mírné úpravě seděli i štekry, ale a budících svítily jen 3 kontrolky (nesmyslně) a budíky nešly... Ale neboj se toho a zkus to, není tam de nejspíš co zklazit...
LTmotorsport
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od LTmotorsport »

Pietro píše:štekry maj skoro jistě stejný, ani prohodit se nedají, na obyč. verzi jsou dva... Jinak jsem se do 520i pokoušel kdysi nabastlit i budíky ze 750iL, po mírné úpravě seděli i štekry, ale a budících svítily jen 3 kontrolky (nesmyslně) a budíky nešly... Ale neboj se toho a zkus to, není tam de nejspíš co zklazit...

Tak jsem to rozhodil a jsem z toho tumpachovej. Na obyč. s mechan. počítadlem jsou dva štekry: žlutý a modrý. Na svazku a v budíkách s digi jsou čtyři:bílý, šedý, béžový a hnědý. Nevíš k čemu je jaký nebo nějaký jejich popis?
ajfel

#6 Příspěvek od ajfel »

neco mi porad unika ..jaky digi tachometr? jaky mechanicky?
myslis nahon? (to snad ne)
nebo ukazatel? LCD misto rucicek??

dik za popostrceni :)

petr
LTmotorsport
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od LTmotorsport »

Čau....myslíme tím ukazatel km .... 8)
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pietro »

Tak jsem to rozhodil a jsem z toho tumpachovej. Na obyč. s mechan. počítadlem jsou dva štekry: žlutý a modrý. Na svazku a v budíkách s digi jsou čtyři:bílý, šedý, béžový a hnědý. Nevíš k čemu je jaký nebo nějaký jejich popis?[/quote]

Nejsou ty budíky s digi km z auta s automatem? :wink: Myslím, že jeden z tech stekru navic je na signalizaci navoleneho kvaltu na automatu a druhy na CCM...
Jestli to dobře chápu, tak jsi vyndal ze svého vozu man. budíky se 2 zdířkama, a chceš tam dát digi se čtyřma.. Myslím, že každý ten štekr je jiný, takže to zapoj, co kam bude pasovat... P
ajfel

#9 Příspěvek od ajfel »

LTmotorsport píše:Čau....myslíme tím ukazatel km .... 8)

aha ... :oops:
nevedel jsem, ze tam byly jeste i mechanicke ...
LTmotorsport
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od LTmotorsport »

Pietro píše:Tak jsem to rozhodil a jsem z toho tumpachovej. Na obyč. s mechan. počítadlem jsou dva štekry: žlutý a modrý. Na svazku a v budíkách s digi jsou čtyři:bílý, šedý, béžový a hnědý. Nevíš k čemu je jaký nebo nějaký jejich popis?

Nejsou ty budíky s digi km z auta s automatem? :wink: Myslím, že jeden z tech stekru navic je na signalizaci navoleneho kvaltu na automatu a druhy na CCM...
Jestli to dobře chápu, tak jsi vyndal ze svého vozu man. budíky se 2 zdířkama, a chceš tam dát digi se čtyřma.. Myslím, že každý ten štekr je jiný, takže to zapoj, co kam bude pasovat... P[/quote]

Mno, obě auta byly manuály. Jak píšeš, každý štekr je jiný a žádný nepasuje nikam. To bych musel jedine ten svazek nějak rozkuchat a napojit, ale nevím co kam. Abych neudělal víc škody než užitku. S elektrikou nejsem nějak moc kamarád....
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Pietro »

Mno... když žádnej štekr nepasuje nikam, tak to asi neklapne... Jak už jsem psal, zkoušel jsem (naprostá prasárna, widle tuning... :D ) narvat do 520i budíky ze 750iA, taky nic nepasovalo, tak jsem po mírném laborování zjistil, že se dají sundat/prohodit ty barevné rámečky, co jsou zezadu budíků(ty vlastne rozhodují, jaký štekr tam vleze, a jaký nee..). Sice jsem to nejak pozapojoval, ale stále jen svítila kontrolka dálkovek (ač zhasnutých.. :lol: ) a jeste nejaky 2, už nevim...
Ale jinak mi to prijde divny, protoze jeste jsem zamenoval budiky
525i M20 1989/520i M50 1990/ 520i M50 1993, vždy chodilo vše...
Petr
LTmotorsport
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od LTmotorsport »

Nevím, no...každopádně mě to štve :cry: . Díky za rady.... :)
Odpovědět