pomerne nedavno som zakupil 540iA e34 touring. odjazdil som cca 8000km vyplavalo na povrch par veci ktore ma trapia a neviem si rady. vystriedal som nejake e34ky predtym, ale nikdy to nebola V8, a tiez nikdy automat.
vzhladom na to, ze kara je krasna, nedotunena, velmi zachovala a do r.2006 pravidelne servisovana som bol rozhodnuty ze iba bmw servis. po navsteve 4 servisu som pochopil, ze co si nespravim sam to nemam. (ostatne tak to bolo aj s mojimi predchadzajucimi autami ale nepoucil som sa

1/kardan - uz som auto kupoval s tym, ze je zle lozisko (povodny majitel tam hodil lozisko z 1.8, ktore to nezvladalo - prosto nechcel kupovat nove). prejavovalo sa to tak, ze cca pri 20km/h pri prudsom zrychleni nachvilu prudko zavibroval kardan. pri vyssej rychlosti aj ked som to hodil na podlahu kardan ostal kludny. jasna vec. v servise bmw si mysleli to iste - vymenili lozisko. ok - nechal som tam 6000 (este mi menili brzdovku), pri 20km/h to uz nerobi. kardan od vtedy v priebehu 2 tyzdnov vibruje stale a stale sa mi zda intenzivnejsie (mozno zase placebo efekt), sice jemne, ale stale. vibracia jemne rastie s akceleraciou, nie vsak vyrazne ale je pritomna stale. pri 40km/h pri plnom plyne to prudko hadze kardanom podobne ako to robilo pri 20km/h pred vymenou loziska. dalsia navsteva servisu-nevedia -mate tam novu hardyspojku, nove lozisko --- no asi to bude zly kardan tak vam ho za 20000 vymenime --- no ja sa obavam, ze pricina bude niekde inde vzhladom na to ako sa to vyvyjalo -- nenapada vas nieco??? strasne ma to sere (sory).
2/motor - posledne dva tyzdne nieco nebolo ok, mal som pocit ze nejako jemne straca vykon (asi si zase namyslam), potom mi raz rano nenastartovalo na prvy pokus, potom o par dni nenastartovalo vobec, resp. to akoby nakopavalo a zdochynalo sucastne (prirovnal by som to ku prechlastanemu motoru) - za minutu zasa v pohode. potom zasa startovalo ok az do vcera. stavil som sa pred par dnami preistotu na diagnostiku - vybehlo im jedine to, ze lamda sonda vykazuje/nevykazuje nic - je mimo hodnot. takze som sa objednal na najdenie priciny, co podla ich slov malo suvisiet s problemami v startovani. vcera som to absolvoval - pekne som prisiel do servisu, do auta sadol mechanik a rovno mu to nechcelo nastartovat

3/toto ma trapi zatial len tak trochu - mozno to vypyva z mojej neskusenosti z automatom -- obcas sa mi stane pri kickdowne ze chvilu nechce podradit (asi sekundu - ked vsak oproti ide kamion tak subjektivne aj 5) a potom to tam nejako prudko zaradi az by som povedal ze to tam tu rychlost uplne vrazi s takym mierne tupym zvukom a autom to dost hodi - prosto postrada to tu obvyklu plynulost podradenia - je to take akoby prudko pustena spojka bez pridania plynu (teda keby to malo klasicku spojku)... je to normal? stane sa to tak raz z 5-10 cca rovnakych situaci. no mne to pride ze to tak nema isto byt. inak tato zavada sa casovo vyvija s tym kardanom, ak su tie vibracie vobec problem kardanu.... (mozno zase halucinujem - uz aj zle spavam)
prosto stve ma, ze veci nefunguju ako maju a aj ked navstivim ludi, ktori by tomu mali rozumiet nezavisle na 4 roznych miestach, necham im prachy a auto je stale horsie... (mozno neni ale ja som asi auto-hypochonder)
najtazsie je to, ze nemam s tymto autom skusenosti a nedokazem to porovnat s napr. 525i - tam som nejaku tu hardy spojku roztrhol aj lozisko som menil ale toto to nerobilo. tiez mi nestartovalo - velmi podobnym sposobom, bola to membrana tlaku paliva ci co- salo falosny vzduch... tu je zevraj obdobna membrana ok.
takze vas prosim o rady.\
kazda pomoc je mi velmi vzacna a velmi ocakavana.
dopredu VELMI dakujem. iste ste pochopili, ze tu karu mam moc rad.