Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Pořád foukající větrák u E39 530d

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefCB

#1 Příspěvek od JosefCB »

Prosím o radu - stalo se mi, že mi dnes nešel zeslabit ani zesílit manuálně větrák a i při vypnutí motoru neustále foukal naplno do spodní polohy, tj. na nohy (zapnutá nebo vypnutá klima na to neměla vliv) a asi za 2 hoďky to samo přešlo ... ale občas jako foukne mimo nastavenou rychlost, takže tam něco nebude OK. Prostě zjednodušeně řečeno foukal furt na plný pecky, ač jsem se mu pokoušel změnit rychlost. Neměl jste někdo už podobnou závadu? Předem díky :D
Birkoff

#2 Příspěvek od Birkoff »

Tak to bude ježek. Jmenuje se to final stage unit a když budeš hledat, je tu kolem celá diskuze i s linky, jak to vyměnit.
JosefCB

#3 Příspěvek od JosefCB »

Tak jsem hledal a hledal a dle diskutujících je to zřejmě ten ježek, nebo špatné uhlíky ... nevíte někdo na které straně toho ježoura hledat, abych měl trochu usnadněnej začátek? A dají se v případě špatných uhlíků na motorku vyměnit, nebo se musí koupit celý motorek?
Birkoff

#4 Příspěvek od Birkoff »

JosefCB píše:Tak jsem hledal a hledal a dle diskutujících je to zřejmě ten ježek, nebo špatné uhlíky ... nevíte někdo na které straně toho ježoura hledat, abych měl trochu usnadněnej začátek? A dají se v případě špatných uhlíků na motorku vyměnit, nebo se musí koupit celý motorek?

Něco málo k "ježkovi":
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=143393
http://www.540i6.com/finalstagereplacement.html
roan
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od roan »

JosefCB píše:Tak jsem hledal a hledal a dle diskutujících je to zřejmě ten ježek, nebo špatné uhlíky ... nevíte někdo na které straně toho ježoura hledat, abych měl trochu usnadněnej začátek? A dají se v případě špatných uhlíků na motorku vyměnit, nebo se musí koupit celý motorek?

sundej kryt na tunelu u topeni ze strany spolujezdce a tam to uvidis, vede tam do topeni asi 4 nebo pet dratu a to uz je zasuvka toho jezka
JosefCB

#6 Příspěvek od JosefCB »

Zatím všem díky, zítra se na něj podívám, na šmejda :) A svede to klasický autoelektrikář proměřit, jestli je fakty KO ... abych věděl, jestli je to trefa do černého, nebo je závada na jiném místě? :)
JosefCB

#7 Příspěvek od JosefCB »

Ježek vyměněn ... takže topení fouká, klima chladí, oboje se dá regulovat, dokonce i vypnout ... krátce řečeno spokojenost :P
Díky všem za příspěvky :wink:
Odpovědět