Nesetkal jste se někdo s tímto problémem?Na volnoběh je motor neklidnej,jakoby se to hádá a motor sebpu háže, i s celym autem a občas to chcípá,když to má svoji chvilku,tak to zdechává ob křižovatku...dal jsem tam nový origo bmw svíčky a klepe se to mín,ale furt nahovno,jakmile se jede v zátěži,tak ok,jede to jak čert.Jen když se točí do 1200rpm ,tak je to nahovno,předtim to jezdilo na dvojku bez plynu a ted to poskakuje a vypadám,jak autoškola
No_name píše:Nesetkal jste se někdo s tímto problémem?Na volnoběh je motor neklidnej,jakoby se to hádá a motor sebpu háže, i s celym autem a občas to chcípá,když to má svoji chvilku,tak to zdechává ob křižovatku...dal jsem tam nový origo bmw svíčky a klepe se to mín,ale furt nahovno,jakmile se jede v zátěži,tak ok,jede to jak čert.Jen když se točí do 1200rpm ,tak je to nahovno,předtim to jezdilo na dvojku bez plynu a ted to poskakuje a vypadám,jak autoškola
může to někde přisávat falešnej vzduch, zkontroloval bych všechny hadice. Nemáš tam LPG?
milonovo píše:To je jedno že to vypneš,pokud to přisává,tak i na benzín.
přesně tak
tipnul jsem si teda dobře . Moje rada je, udělej to jako kdysi já. Vykopat LPG ven. Koupit nový hadice, svíčky, kabely, nechat seřídit a budeš mít klid, jinak se s tím budeš trápit pořád
Povol vicko od oleje a pokud pujde tezko oddelat, tedy pokud tam bude silny podtlak, tak mas prasklou membranu na sani, nevim ted jak se to presne jmenuje.To co pises by tomu mohlo nasvedcovat.
Pokud zjistis co jsem napsal, tak neotalej s opravou (cca 3-4K) protoze muze dojit k zavaznejsimu poskozeni motoru.
Druha varianta je vadne cidlo na klice, motor jede na cidlo vacky, poznal bys to tak, ze by se mohlo stat, ze ti obcas vypl motor na volnobeh(dochazi k tomu, prave pri prehozeni ridici jednotky na cidlo vacky, pokud cidlo kliky vypina jen obcas, jakmile cidlo kliky odejde uplne , tak potom uz k vypinani motoru nedochazi),a taky delsi startovani, ale pokud to jede v vyssich otackach jak prase, tak tohle to nejspis nebude, protoze by to jelo na nouzovej rezim.Tohle s jistotou pozna diagnostika.Samozrejme Baxonova rada je spravna, jen doplnuji dalsi moznosti.
Zdravím všechny ,tento problém jsem měl také ale ne v takovém rozsahu jak uvádí No name.Taky se motor občas hádal - ne vždy.Auto jsem kupoval v německu a při prodeji mě řekli ,že je tam vadný čidlo otáček klik.hřídele,tak jsem ho prostě po 14 dnech seznamování s autem koupil a vyměnil.Nevím co se na tom může podělat,vypadá to jako kus plastu se železnou tyčkou.Stejně ale se občas stane ,teď po výměně,že po nastartování a zařazení R nebo D motor zhasne.Zhoupnou se otáčky a zhasne.Takovéto jakoby hádání zmizelo.Když jsem tento problém konzultoval s hochama z Inveltu tak mě také řekli,že to může dělat mimo jiné také membrána v sání jak uváděl Psena.Teď mám otázku pro Psenu.Jaká je s tím práce při kontrole této membrány,a na co tam vlastně je ?
PavelP píše:Stejně ale se občas stane ,teď po výměně,že po nastartování a zařazení R nebo D motor zhasne.
Toto mi robilo, ked som mal odpojenu vahu vzduchu. Pri preradzovani z P alebo z N na D alebo R mal motor tendenciu zdochnut, niekedy zdochol uplne a niekedy len taktak ze nezdochol....