Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

vstřikovací čerpadla

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od gyrous »

Jaké jsou rozdíly vstřikovacích čerpadel TD,TDSa BMW,či OPEL.
Jedná se o typy s čísly podle katalogu elit.
0986440515
0986440516
0986440517
Dají se zaměnit?
Předem díky...
pepus

#2 Příspěvek od pepus »

myslim ze ne, z dob kdy jsem si shanel cerpadlo ja si pamatuju, ze od rv 93 tam byla nejaka zmena (aspon to psali nemci na aukcich kde sem se taky pokukoval)
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od gyrous »

Při bližším infu jsem zjistil, že ten prostřední je nejnovější typ. Používal se také do Oplů a tam s tím prý takové problémy nebyly. Přece by se to mohlo dát nějak vyměnit, 40 tisíc taky neroste na stromech.
V elitu jsem byl upozorněn, že se nejedná o nový díl, ale prodejce má na skladě za tuhle cenu už repasovaný díl dovezen z němec a se zárukou, nový stojí kolem 80t. To snad není ani možný!!! :?
pepus

#4 Příspěvek od pepus »

ale blbost, novy u bmw stalo 1050 euro aspon pred dvema lety

tobe to kleklo uplne? repase vyjde tusim cca na 15, kdyby ti chybel nejaky dil tak vrsek od toho mojeu stareho cerpadla tady mam ve skrini, klidne ti ho dam
tds

#5 Příspěvek od tds »

podívej se po inzerátech, pumpa se dá pořídit nová do 15 tis.
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od gyrous »

pepus píše:ale blbost, novy u bmw stalo 1050 euro aspon pred dvema lety

tobe to kleklo uplne? repase vyjde tusim cca na 15, kdyby ti chybel nejaky dil tak vrsek od toho mojeu stareho cerpadla tady mam ve skrini, klidne ti ho dam
Mě to kleklo tak, že nafta propouští úplně všude i do té elektrické části a nemá smysl to čerpadlo, které tam je, repasovat. Takhle mi to bylo řečeno v bosh servise. Nabídli mi čerpadlo z Elitu, dle ceníku.
pepus

#7 Příspěvek od pepus »

tak v tom pripade bych zkusil neco najit jak rika tds, nebo za par korun zkusit ebay - http://search.ebay.de/search/search.dll ... category0=

ten elit bych nebral
Kaspi
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kaspi »

gyrous
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od gyrous »

pepus píše:tak v tom pripade bych zkusil neco najit jak rika tds, nebo za par korun zkusit ebay - http://search.ebay.de/search/search.dll ... category0=

ten elit bych nebral
neumím německy, ale s někým to pořeším dík...
Kaspi píše:Na E30 foru je nekdo prodava.
http://forum.e30.cz/vstrikovaci-cerpadl ... 36290.html
Asi jsem byl vyjímka, komu to neprodal. Taky jsem s tím počítal, že seženu nové za 15t a s klidem v duši jsem to dal do servisu a doufal, že zaplatím tak 25t a se zárukou.
Na ceník boshe jsem ani nekoukal, ale až pak v servise mě zarazili, že za repas chtěji tolik a tolik. Nebo bez faktury to bude za lepší peníz, jak zde uvádíte těch pěkných 15t, nezbývá nic jiného a pak se modlit. :?
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od lenoch »

gyrous píše:
pepus píše:ale blbost, novy u bmw stalo 1050 euro aspon pred dvema lety

Mě to kleklo tak, že nafta propouští úplně všude i do té elektrické části a nemá smysl to čerpadlo, které tam je, repasovat. Takhle mi to bylo řečeno v bosh servise. Nabídli mi čerpadlo z Elitu, dle ceníku.
A jinak to čerpadlo funguje? Jede to jak má??
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od gyrous »

Nevím, prostě to teče, nemá vůbec tlak. Nateklo i do té elektroniky a nevím asi se to spálilo nebo nevím co se stane, když se dostane nafta i do té elektrické části.
Legend1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Legend1 »

Jestli myslíš řídící hlavu čerpadla, tak tam nafta normálně má být. Tady http://www.luja.cz prodávají kompletní sadu těsnění za necelých 200kč a klidně by v tvém případě mohlo stačit udělat přetěsnění.
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od gyrous »

To jsem si myslel taky. Auto je nepojízdné. Nereaguje na plyn jak má, vadná regulace počátku vstřiku. A nafta teče víc ven než dovnitř. Teď je čerpadlo dole a čeká se na nové. Já jsem odmítl cenu 37t za repas, servisák se mnou má strpení, dal mi čas sehnat něco lepšího.Příští týden rezignuju. Chci záruku, když už to převyšuje 15t. Copak jsem náročný? :?
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od lenoch »

gyrous píše:To jsem si myslel taky. Auto je nepojízdné. Nereaguje na plyn jak má, vadná regulace počátku vstřiku. A nafta teče víc ven než dovnitř. Teď je čerpadlo dole a čeká se na nové. Já jsem odmítl cenu 37t za repas, servisák se mnou má strpení, dal mi čas sehnat něco lepšího.Příští týden rezignuju. Chci záruku, když už to převyšuje 15t. Copak jsem náročný? :?
Náročnej nejsi vůbec!!! Jen... vadná regulace počátku vstřiku...má tohle něco dočinění se vstřikovacím čerpadlem?? Počátek vstřiku by měl řídit řídící vstřik ne?? Po zapnutí klíčku a zažhavení, zhasne ti kontrolka vstřiků??
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od gyrous »

No tak snad v bosh diesel servisu vědí na co sáhnout
Já chci jen pořešit náhradu čerpadla, protože ten můj typ snad neseženu. Kdybych mohl koupit jakýkoliv z těch tří typů, tak už nic neřeším, ale takhle musím za hranice. :?
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od lenoch »

gyrous píše:No tak snad v bosh diesel servisu vědí na co sáhnout
Já chci jen pořešit náhradu čerpadla, protože ten můj typ snad neseženu. Kdybych mohl koupit jakýkoliv z těch tří typů, tak už nic neřeším, ale takhle musím za hranice. :?
Heled a Omega má stejný čerpadlo?? Teď nějakej týpek rozprodává věci z TDS Omegy...
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od gyrous »

No to nevím co je k tomu třeba, aby se mohlo zaměnit čerpadlo za jiný typ. Jestli stačí vyměnit asi programovací jednotku, podle kódu či něco složitějšího...
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od gyrous »

[quote="pepus"]ale blbost, novy u bmw stalo 1050 euro aspon pred dvema lety

Nevím jak to bylo před dvěma lety. Ale tahle cena je za REPAS. Ptal jsem se přímo u BMW výrobce.
524td

#19 Příspěvek od 524td »

gyrous píše:Jaké jsou rozdíly vstřikovacích čerpadel TD,TDSa BMW,či OPEL.
Jedná se o typy s čísly podle katalogu elit.
0986440515
0986440516
0986440517
Dají se zaměnit?
Předem díky...
Myslím, že TDS mělo od roku 93 větší průměr osazení, které se strká do bloku motoru. Kamarád nedávno sehnal na svoje TDS z 92" čerpadlo z auta z 95" a bylo naprosto stejné až na ten průměr osazení.
Odpovědět