Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

CD changer pripojenie pomoc!

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
airbone
Klubové ID: 1836

#1 Příspěvek od airbone »

Zdravicko,

pred nedavnom som objednal BMW cd changer a mal by mi prist co nevidiet... Problem je v tom, ze ked som vzadu v kufri otvoril nalavo tu schranku, nevidim tam ziadne kable pre pripojenie. Auto bolo v serii s NAVI 16:9, v priehradke sa nachadza navigacny komputer a mechanika pre DVD, ale nejak nemozem najst tie kable pre pripojenie changeru... :?
Myslel som, ze zvazky su nainstalovane uz seriovo.... :roll: Je to BMW5 530d 11/2002. Tak vie niekto, ci su tie kable natiahnute uz v serii alebo nie??? Asi to bude "pain in the ass" ho tam natiahnut vsak? :cry: Alebo je len niekde schovany pod tapacirungom.???
P-J

#2 Příspěvek od P-J »

V sérii kabely nikdy nebyly. Musíš mít přípravu na CD měnič. Pokud máš ale všechno vzadu (což při navi máš), tak ještě dokoupíš krátký káblík a připojíš do rádia.

Pokud máš DSP, tak tam příprava je, aniž by byla uvedena v seznamu výbavy.
airbone

#3 Příspěvek od airbone »

P-J píše:V sérii kabely nikdy nebyly. Musíš mít přípravu na CD měnič. Pokud máš ale všechno vzadu (což při navi máš), tak ještě dokoupíš krátký káblík a připojíš do rádia.

Pokud máš DSP, tak tam příprava je, aniž by byla uvedena v seznamu výbavy.
Pockat, teraz trochu nerozumiem, mam tomu chapat akoze radio sa nachadza vzadu??? Vpredu mam navi 16:9, vzadu pod deklikom mechaniku na DVD a este jednu krabicku velkosti asi normalneho autoradia, myslel som, ze to je navigacny computer. Skusim teda zajtra vyfotit.... Neviem co je DSP, ale myslim ze to nemam, lebo na bordkomputeri mi to nezobrazuje, v manuale to je.... Ale kazdopadne ta navi 16:9 tam je origo od kupy.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#4 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Právě ta DVD jednotka je computer navigace. Ta plechová krabička napříč je rádio.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
P-J

#5 Příspěvek od P-J »

Navigační počítač je součástí mechaniky. To druhé je rádio. V předu máš jenom displej s kazťákem.
airbone

#6 Příspěvek od airbone »

8) Tak dik za rady, uz som sa bal, ze budem musiet tahat kable cez cele auto....... Nemal by niekto link na ten kablik s ktorym sa to pripoji k tomu radiu vzadu? Potrebujem ho kazdopadne co najskor objednat. Este dnes skusim najst tie pripojky, kde presne by sa to malo k tomu radiu zapojit.
airbone

#7 Příspěvek od airbone »

Chlapi, tak mam ten cd changer ale dalej neviem nic.... Vzadu v kufri mam to radio, co patri k tej navi ako ste hovorili, ale kam to do neho pripojit a hlavne s cim??? Nemohol by niekto hodit foto, ako to tam ma pripojene? A co za kablik tam treba dokupit? Tak isto neviem ako tam umiestnit ten changer, pravdupovediac, bude nato treba nejaku konzolu a tu som uz aj nasiel na ebay, ale najprv musim to pripojit.... Tak pomozte sakra niekto, nech uz nepocuvam stale to radio...... Diiik.
airbone

#8 Příspěvek od airbone »

tak chlapi, nikto z vas nema navi a cd changer aby mi helfol?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Kabel napájení by měl být 61129405522 a kabel signálový 61120140718
airbone

#10 Příspěvek od airbone »

Kabel signalovy som nasiel - http://bmwfans.info/original/E39/Lim/53 ... l-65_1147/

Ten druhy nie, vidim tam len tu poziciu 3 - nejaky kabel, je to on? Neni tam vobec popisany... neni nahodou ten kabel v pozicii 2 vlastne uz spolocny pre signal a napajanie? teda s dvoma zasuvkami na kazdej strane. Podla obrazku vedie k tomu radiu vzadu, ale ten kabel v pozicii 2 vedie niekde boh vie kde........ Co je to??? Chlapi najlepsie by ste mi pomohli, keby ste kukli ako to mate pripojene vy...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Kabel č. 3 to určitě není. To je koax, pokud máš DSP. Napájení je zvlášť.
airbone

#12 Příspěvek od airbone »

Vlasta píše:Kabel č. 3 to určitě není. To je koax, pokud máš DSP. Napájení je zvlášť.
Hm, ten kablik pre napajanie sa pripaja tiez k radiu vzadu???
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

airbone píše:
Vlasta píše:Kabel č. 3 to určitě není. To je koax, pokud máš DSP. Napájení je zvlášť.
Ne, ten se připojuje na konektor X322 pin 1 a 4 a na kostru.
airbone

#14 Příspěvek od airbone »

Vlasta píše:
airbone píše:
Ne, ten se připojuje na konektor X322 pin 1 a 4 a na kostru.
8O
Tak dik a este raz dik ak mi napises aj to kde je ten konektor, teda kde presne. Tu kostru uz nejak pohladam. Kua, myslel som ze ked som kupil changer za 140EUR, ze ho pripojim raz dva a bude po problemoch, ale neni tomu tak a ja musim furt pocuvat radio. Zajtra pobeham nemecko a kuknem sa po tych kablikoch, ak nic, tak skocim do BMW. Navyse potrebujem tie dve konzoly na upevnenie.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Nejdřív se koukni, jestli tam ten napájecí kabel už nemáš, některý auta s bord monitorem ho měly. Jinak je ten konektor taky v LZ blatníku, ale kde přesně nevím, já tam měl changer origo a navi mám dodělávanou takže to mám tažený zepředu. Jinak, kromě té konzole, co se skládá ze 3 dílů budeš zřejmě potřebovat ještě tapec, aby se tam měnič vešel.
airbone

#16 Příspěvek od airbone »

Vlasta píše:Nejdřív se koukni, jestli tam ten napájecí kabel už nemáš, některý auta s bord monitorem ho měly. Jinak je ten konektor taky v LZ blatníku, ale kde přesně nevím, já tam měl changer origo a navi mám dodělávanou takže to mám tažený zepředu. Jinak, kromě té konzole, co se skládá ze 3 dílů budeš zřejmě potřebovat ještě tapec, aby se tam měnič vešel.
Akurat som sa vratil z DE kde som bol v jedom nemeckom podzemnom bunkri kde bolo par chlapkov a mali tam spustu dielov na BMW 5. Tie konzoly mali, kratky kablik nie... Ale kukali sme tam nato 15 minut jak tupci a nemali sme sajnu ako tam ma ten cd menic byt, na sirku tam nevojde, pretoze tam zavadza to radio, na vysku zas asi nie.... Ak by mi nekto hodil foto, co mam origo navi a cd changer, ako to tam ma napratane, tak by mi moc pomohol. S tych konzol mi chyba len jedna, ta predna, ale nebral som ju, lebo keby sa tam namontovala, tak tam cd menic jednoducho pozdlzne nevojde. O tu zadnu konzolu je namontovane aj to radio. Jedine zeby cd menic mal ist trochu vedla toho, tam by bolo treba asi iny ten cely kryt, ale ako ho tam prychitit tak to netusim, lebo tie konzoly sa daju namontovat len tam kde maju byt a nie vedla... Tak som z toho jelen a idem akurat priamo do BMW servisu co mi nato povedia oni...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#17 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Bez toho novýho vypouklýho tapecu (bez háčku) to tam s origo držákem nedostaneš. Obrázek.
Tady je to sice s DSP, ale postavení changeru je stejné.
airbone

#18 Příspěvek od airbone »

Tak som sa vratil z BMW, objednal som tie obidva kable, lebo ich nemali priamo na sklade. (Za obe dokopy chcu rovnych 42EUR 8O :? ) Dali mi aj postup montaze, ale je to v holandcine, takze tomu nerozumie ani diva svina, akurat su tam nejake obrazky, tak aspon nieco. Teda uz viem ako to tam ma byt. Tapec mam vypukly a je tam miesto na CD changer, takze ho menit nemusim, aspon nato mysleli soudruzi z NDR.... Tu zadnu konzolu, ktora je na tvojom obrazku vlavo tam tiez mam, musim akurat kupit este tie dve sruby co drzia menic aj tie male medzikusy. Z obrazku nevidno, drzi to nieco aj zpredu (zlava). Ten diel nemam a budem ho musiet tiez doobjednat. Uz len dufat, ze tam najdem tu zasuvku X322. Je vela miest, kde sa moze skryvat.... Tak buduci tyzden sa do toho pustim a dufam ze uz bude :Kapela: . Tak zatial mooooc dik za foto a za rady. Dam potom vediet co a ako, kazdopadne musim pockat na tie kable najprv... budu az v utorok.
airbone

#19 Příspěvek od airbone »

Vlasta tak dik, ten navod mi dosiel. Je to to iste co som mal v NL, akurat je to v DE.

Moje perepetie vsak pokracuju dalej. Dnes som bol u BMW pre tie kabliky a pytal som sa nech mi ukazu kde je X322. Nakoniec sa nasiel, teda zrejme to je on, da sa nahmatat len rukou, nakolko je za tym plechom a pripevneny niecim o neho, takze som sa zmieril s tym, ze budem to tam musiet "trochu" porozoberat kym sa k nemu dostatnem. Dalsia sranda je, ze kabel co spaja radio (teda novy) ma na jednej strane zastrcku do cd changera a na opacnej len 3 kabliky ukoncene pinmi, k tomu je maly terminal do ktoreho sa maju pichnut a ten terminal sa zalozi do tej malej bielej zasuvky, co ide do radia. Teda zasuvku si musim "poskladat" sam Ta mala zasuvka ma 12 pinov ale do ktorych maju ist tie tri kabliky to teda netusi ani srnka. Navod o tom nepojednava ani slovo. Tie tri kabliky su modry, cerveny a hnedy (teda su to len take pruzky, inac su vsetky biele). Dalsim prekvapenim je, ze v radiu v zadu uz jedna taka zasuvka strcena je! kabel od nej vedie do izolovaneho zvazku a kam to vedie, alebo co to je nevedno..... Pouziva sa ta zasuvka aj na nieco ine??? Myslim ze asi ano ak ma 12 pinov a cd changer potrebuje len 3.... Tak som to teda aj tak pochopil, ze sluzi na viac veci a preto bola dodana osobitne oddelena a rozlozena pri kabli. Chlapi, tak zas vas prosim o pomoc, lebo uz ma z toho jebne........
airbone

#20 Příspěvek od airbone »

Tak chlapi, kto ma bordmonitor 16:9 a cd menic v kufri, velmi by ste mi pomohli ak by ste kukli na tu zasuvku co ide z cd menica do radia, na strane radia, tri kabliky... do ktorych pinov su zapojene presne???
Odpovědět