[quote="Toydolls"][quote="Maxiczech"]Mno, nikomu to nenutím. Já mám zkušenost následující.. : když je jemně zaprášená optická čočka, začíná odmítat číst různá media (kopie) bez ohledu na značku. Spíš je to vypalovačkou, než médiem. Pokud o tom někdo něco málo ví, tak každá vypalovačka má své specifické vlastnosti úhlu vypalování laseru. I ten se dá poladit, ale do toho bych se nehrabal. Je jedno zda-li jde o datové, hudební nebo filmová CD (DVD). Pokud se sníží citlivost čtení, tak prvně odmítá kopie a origo normálně přehraješ. A pokud nejsi nepříčetnej nebo lama, tak si tu čočku normálně vyčistíš sám. Já osobně používám 80% líh. A potom to ještě poladim bavlněným hadříkem. V mém případě byla vždy 100% úspěšnost. Spíš je časově náročnější rádio s auta vyndat a rozmontovat, než samotné čištění. To je během minutky hotové. Jen pozor na tu čočku, je v takovém pohybovém lůžku. Ale říkám, to bys musel být negramot, abys to zničil. S citem to v pohodě zvládne i deseti leté dítě.

[/quote]
S tou zaprasenou cockou souhlasim,ale jinak jsou to "nesmysli". Jako [i]Pokud o tom někdo něco málo ví, tak každá vypalovačka má své specifické vlastnosti úhlu vypalování laseru. I ten se dá poladit, ale do toho bych se nehrabal.[/i] - bych te chtel videt jak to poladis ? Max rozladis to se v praxi vubec nedela kor v dnesnich cenach a domacich podminkach ani nahodou!!
Vypalka neni VEZ - vez bere pouze Audio-CD a 1 session - to vypalka umi krapet vic = hrabnes do toho a rozhodis to cele
Ten LIH je samozhrejme nesmysl!!!! - uz sem videl par borcu, ktery to tim delali a vyslo jim to,taky ale dost borcu, kterym uz se to nerozbehlo - je to snad logicky ne ?
Jak kdybych na LCD montak pouzival cokoliv agresivniho na cisteni s tim,ze cocka laseru je nohev vice nachylna/citliva[/quote]
1. Nastavení úhlu laseru jsem měl namysli u přehrávače, nikoliv u vypalovačky. 2. Jsem to nikomu nedoporučoval a souhlasím s tím, že vzhledem ke dnešním cenám se to už nedělá. Jinak krátce po revoluci jsem to ladil kde komu, protože CD playery na tržnicích šli na dračku a s těma noname se nikdo moc právě ve výrobě neprděl. Samozřejmě to ta mechanika musela podporovat, a JDE TO!
3. Tehdá se to dělalo často taktéž na PlayStationu 1. Mnohé nečetli právě kopie a tento zákrok byl na 90% úspěšný.
4. Pokud tu čočku v tom lihu neutopíš a pouze jemně setřeš prach, tak se nemůže naprosto nic stát!
5. Každá vypalovačka vypaluje s určitou odchylkou, jak jsem již psal, proto se může stát a také se stává, že na jedné mechanice CD ani nenačte a na jiné ano. To není médiem, to je právě tím úhlem vypalování a čtení..
6. A problém, co se tady řeší, se dá jednoduše odstranit právě jednoduchým vyčištěním čočky. To jsou mé zkušenosti a nikomu nic necpu.