Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

CD Bussines přehrává pouze origo CéDé

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Panaque
Klubové ID: 1062
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Panaque »

Maxiczech píše:Mno, nikomu to nenutím. Já mám zkušenost následující.. : když je jemně zaprášená optická čočka, začíná odmítat číst různá media (kopie) bez ohledu na značku. Spíš je to vypalovačkou, než médiem. Pokud o tom někdo něco málo ví, tak každá vypalovačka má své specifické vlastnosti úhlu vypalování laseru. I ten se dá poladit, ale do toho bych se nehrabal. Je jedno zda-li jde o datové, hudební nebo filmová CD (DVD). Pokud se sníží citlivost čtení, tak prvně odmítá kopie a origo normálně přehraješ. A pokud nejsi nepříčetnej nebo lama, tak si tu čočku normálně vyčistíš sám. Já osobně používám 80% líh. A potom to ještě poladim bavlněným hadříkem. V mém případě byla vždy 100% úspěšnost. Spíš je časově náročnější rádio s auta vyndat a rozmontovat, než samotné čištění. To je během minutky hotové. Jen pozor na tu čočku, je v takovém pohybovém lůžku. Ale říkám, to bys musel být negramot, abys to zničil. S citem to v pohodě zvládne i deseti leté dítě. :wink:
Jsem už tak zoufalý že do troho asi skočím. Nechtělo se mi prostě měnit čtečku CD. Ale u rádia mám rozsypaný display takže do toho zahučim asi celý na novo.

Nejdříve to zkusím vyčistit a pak kdyžtak výměna. Ale to bych opravdu nerad.

Jinak díky za tipy... :wink:
airbone
Klubové ID: 1836

#22 Příspěvek od airbone »

Odporucam sa pozriet aj na CD-R media od vyrobcu HI SPACE
Toydolls

#23 Příspěvek od Toydolls »

Maxiczech píše:Mno, nikomu to nenutím. Já mám zkušenost následující.. : když je jemně zaprášená optická čočka, začíná odmítat číst různá media (kopie) bez ohledu na značku. Spíš je to vypalovačkou, než médiem. Pokud o tom někdo něco málo ví, tak každá vypalovačka má své specifické vlastnosti úhlu vypalování laseru. I ten se dá poladit, ale do toho bych se nehrabal. Je jedno zda-li jde o datové, hudební nebo filmová CD (DVD). Pokud se sníží citlivost čtení, tak prvně odmítá kopie a origo normálně přehraješ. A pokud nejsi nepříčetnej nebo lama, tak si tu čočku normálně vyčistíš sám. Já osobně používám 80% líh. A potom to ještě poladim bavlněným hadříkem. V mém případě byla vždy 100% úspěšnost. Spíš je časově náročnější rádio s auta vyndat a rozmontovat, než samotné čištění. To je během minutky hotové. Jen pozor na tu čočku, je v takovém pohybovém lůžku. Ale říkám, to bys musel být negramot, abys to zničil. S citem to v pohodě zvládne i deseti leté dítě. :wink:
S tou zaprasenou cockou souhlasim,ale jinak jsou to "nesmysli". Jako Pokud o tom někdo něco málo ví, tak každá vypalovačka má své specifické vlastnosti úhlu vypalování laseru. I ten se dá poladit, ale do toho bych se nehrabal. - bych te chtel videt jak to poladis ? Max rozladis to se v praxi vubec nedela kor v dnesnich cenach a domacich podminkach ani nahodou!!
Vypalka neni VEZ - vez bere pouze Audio-CD a 1 session - to vypalka umi krapet vic = hrabnes do toho a rozhodis to cele

Ten LIH je samozhrejme nesmysl!!!! - uz sem videl par borcu, ktery to tim delali a vyslo jim to,taky ale dost borcu, kterym uz se to nerozbehlo - je to snad logicky ne ?
Jak kdybych na LCD montak pouzival cokoliv agresivniho na cisteni s tim,ze cocka laseru je nohev vice nachylna/citliva
Toydolls

#24 Příspěvek od Toydolls »

Panaque píše:Pokus číslo 3:

CD Verbatim Pastel, nejnižší možná vypalovací rychlost, pojmenován disc včetně autora atd.

Přehrála se mi pouze první skladba a na další to hází Error a vyplivuje cédlo.

Tak nevím, asi mám nějakou začarovanou mehaniku...
No psal jsem to jiz predtim, pokud nic nezabere budes muset cistit. Cili moznosti:

- rozebrat a trebas pres ty vaticky do usi - opatrne pretrit cocku Laseru,ale POZOR! Ta cocka je citliva, takze ZADNY LIH!! ale bud Destilka a nebo jeste lepe pripravky na bryle neboli IZOPropylalkohol (snad to pisu spravne ten nazev)
- nechat zaschnout a je to

Dalsi moznost je cistici CD (NEDOPORUCUJI). Jsou dva druhy:
- stetecky zespoda CD a za sucha to otira (to je spatny)
- takovy jakoby hadrik, na to se kapne spesl vodicka a za mokra to pretre cocku (lepsi,ale na rucni cisteni to nema)

==
Pro jistotu by jsi jeste mohl zkusit, pokud to bude umet vypalka pustit soft Kprobe, vlozit tebou vypalene CD-R a zjistit pocet C1 a C2 "chyb" - dle toho zjistime jak kvalitne mas vypaleno a mimojine vyloucime problem vypalky!!

A proc to Lisovane bere a CD-R ne? Iu zalezi kdy ten prehravac byl vyroben,ale v te dobe mozna jeste nebylo tak masove rozbehnuto pouzivani CD-R a navic LISOVANE CD ma jine barvivo atd. (proto je zespodu stribrne) a kazde CD-R ma tzv. ATIP coz je reknu informace, ktera znaci, ze medium je vypalovaci
U DVD+-R je uveden ADIP - u lisovanych DVD ne a pouziva se to trebas u ochran her ci u PSX - jednoduche - je ADIP (nespust hru je to vypalene)/ neni ADIP je to lisovane - Alcohol, Cloe v PC pak tyto informace dokaze skryt
U DVD filmu se pak pouziva vypaleni s Booktype coz je vpodstate to, ze medium se v prehravaci pak tvari jako ORIGO DVD-ROM a prehravac se snazi ho mnohem lepe cist (umi to jen nektere mechaniky a jde to jen na DVD+R pripadne DVD+-R9)
Toydolls

#25 Příspěvek od Toydolls »

Jeste dodam. Kdyby ostatni nepsali,ze jim ty CD-R hrajou normalne az bych zacinal verit tomu,ze proste ten prehravac (Laser) neumi CD-R media

Drive to nebylo nic neobvykleho stejne jako prvni mechaniky napr. neumeli cist CD-RW
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Panaque »

Díky moc za další nápady. Zítra VH takže toho asi moc nestihnu ale neděle to tvrdí.

1) Softík(http://www.cdr.cz/a/10990)
2) Vyčištění

100% dám vědět jestli jsem se pohnul a přehraje mi to aspoň dvě skladby ne jak zatím jednu. Ale je znát pokrok!!! Tak díky moc za pomoc při záchraně mého CD, dle jiných už bych kupoval jiné a za zbytečnou roládu.

:Poklona: :respect: :Poklona: :respect: :Poklona:
Maxiczech

#27 Příspěvek od Maxiczech »

[quote="Toydolls"][quote="Maxiczech"]Mno, nikomu to nenutím. Já mám zkušenost následující.. : když je jemně zaprášená optická čočka, začíná odmítat číst různá media (kopie) bez ohledu na značku. Spíš je to vypalovačkou, než médiem. Pokud o tom někdo něco málo ví, tak každá vypalovačka má své specifické vlastnosti úhlu vypalování laseru. I ten se dá poladit, ale do toho bych se nehrabal. Je jedno zda-li jde o datové, hudební nebo filmová CD (DVD). Pokud se sníží citlivost čtení, tak prvně odmítá kopie a origo normálně přehraješ. A pokud nejsi nepříčetnej nebo lama, tak si tu čočku normálně vyčistíš sám. Já osobně používám 80% líh. A potom to ještě poladim bavlněným hadříkem. V mém případě byla vždy 100% úspěšnost. Spíš je časově náročnější rádio s auta vyndat a rozmontovat, než samotné čištění. To je během minutky hotové. Jen pozor na tu čočku, je v takovém pohybovém lůžku. Ale říkám, to bys musel být negramot, abys to zničil. S citem to v pohodě zvládne i deseti leté dítě. :wink:[/quote]

S tou zaprasenou cockou souhlasim,ale jinak jsou to "nesmysli". Jako [i]Pokud o tom někdo něco málo ví, tak každá vypalovačka má své specifické vlastnosti úhlu vypalování laseru. I ten se dá poladit, ale do toho bych se nehrabal.[/i] - bych te chtel videt jak to poladis ? Max rozladis to se v praxi vubec nedela kor v dnesnich cenach a domacich podminkach ani nahodou!!
Vypalka neni VEZ - vez bere pouze Audio-CD a 1 session - to vypalka umi krapet vic = hrabnes do toho a rozhodis to cele

Ten LIH je samozhrejme nesmysl!!!! - uz sem videl par borcu, ktery to tim delali a vyslo jim to,taky ale dost borcu, kterym uz se to nerozbehlo - je to snad logicky ne ?
Jak kdybych na LCD montak pouzival cokoliv agresivniho na cisteni s tim,ze cocka laseru je nohev vice nachylna/citliva[/quote]

1. Nastavení úhlu laseru jsem měl namysli u přehrávače, nikoliv u vypalovačky. 2. Jsem to nikomu nedoporučoval a souhlasím s tím, že vzhledem ke dnešním cenám se to už nedělá. Jinak krátce po revoluci jsem to ladil kde komu, protože CD playery na tržnicích šli na dračku a s těma noname se nikdo moc právě ve výrobě neprděl. Samozřejmě to ta mechanika musela podporovat, a JDE TO!
3. Tehdá se to dělalo často taktéž na PlayStationu 1. Mnohé nečetli právě kopie a tento zákrok byl na 90% úspěšný.
4. Pokud tu čočku v tom lihu neutopíš a pouze jemně setřeš prach, tak se nemůže naprosto nic stát!
5. Každá vypalovačka vypaluje s určitou odchylkou, jak jsem již psal, proto se může stát a také se stává, že na jedné mechanice CD ani nenačte a na jiné ano. To není médiem, to je právě tím úhlem vypalování a čtení..
6. A problém, co se tady řeší, se dá jednoduše odstranit právě jednoduchým vyčištěním čočky. To jsou mé zkušenosti a nikomu nic necpu. :wink:
Kail
Klubové ID: 1612

#28 Příspěvek od Kail »

Jako s tím lihem opravdu opatrně,už je to docela dlouho,ale čistil jsem Blaupunkta lihem a je total KO,už si neškrtá vůbec,ten líh naleptal povrch čočky a konec...Njn,když je někdo blbej tak je blbej...Každopádně jsem se poučil a můžu doporučit třeba obyč okenu,s tou jsem nikdy problém neměl a 100% úspěšnost... :wink:
Maxiczech

#29 Příspěvek od Maxiczech »

8O mno to snad ne? 8O Líh ti naleptal čočku? :lol: Tak to jsi měl éther... Líh bvysouší, ale v žádném případě neleptá.., kdo ví, cos na to vylil,,, :x když kapesníkem nebo vatou navlhčenou, ne namočenou přejedeš přes čočku a jak jsem psal posléze suchym, nic se nemůže stát. Hotovo. Opraveno. Jako nové :P
Kail

#30 Příspěvek od Kail »

Víš co ty mi můžeš...
Maxiczech

#31 Příspěvek od Maxiczech »

he? 8O Jak to tak čtu, tak asi to, co ty mě musíš.. :lol:
Kail

#32 Příspěvek od Kail »

...
Elektro

#33 Příspěvek od Elektro »

Panaque píše:
d.aemon píše:Může to být jen kombinací barvev laseru a disku. Zkus nějaké stříbrné médium, nebo takové, co je barvě orig. disku co nejbližší...
Pochybuju, že to mají ošetřený schválně.
Díky, zkusím, stále s sebou tahám case s 60 origo CD a kdyby mi to někdo vyčóroval tak se asi...

V každém případě zkusím ještě Alcohol 120% a jinou barvu, ať je to sichr.

Dam vědět... Díky
Ahoj,nechci radit,ale osobně si myslím,že budeš mít problém s laserem u toho changeru,takže bud si ho nechat vyměnit a nebo vyměnit celý changer.Pouze můj názor,takže mě prosím nezabíjej.Raději bych se zabíval changrem než barvou média... 8)
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Panaque »

Díky všem za přínosné podněty a připomínky!!!

Přehrává už to vše, krom nových médií. Takže se vracím do prehistorie a pálím na staré šunky...

jinak ještě jednou díky za zájem a rady...
voitano

#35 Příspěvek od voitano »

Měl jsem podobný problém, médium bylo DYSAN, jedno cd jelo celé v pohodě vypáleno na starší mechanice, druhé páleno na novější mechanice, nejdřív tak 5 skladeb a pak už nic. Pravděpodobně způsobeno nověší mechanikou. Při vypálení na staré mechanice jako to první cd vše ok :D
honzicek69

#36 Příspěvek od honzicek69 »

Me taky pomohlo experimentovat s ruznymi druhy CD a rozhodne to palit co nejmensi rychlosti. Mel sem charger sony a proste se mu nejake media nelibili.Chvilku to trva nez najdes to spravne ale i tak se to myslim vyplati nechavat v aute jenom "kopie" nez originaly (nebo se snima tahat porad domu). Rozhodne si nemyslim ze by byla nejaka chyba v chargeru, proste to necte nejake media (kdyz to nejni rovnou vyrobene pro CDR). Dela mi to treba i domaci stereo a v tom myslim ze chyba rozhodne nebude.
Odpovědět