Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

CD Bussines přehrává pouze origo CéDé

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Panaque
Klubové ID: 1062
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Panaque »

Prosím, neví někdo jak to obejít??? Nero 7 to neumí očůrat...

E39 530d 3l 6ti vál
d.aemon
Klubové ID: 1028

#2 Příspěvek od d.aemon »

Může to být jen kombinací barvev laseru a disku. Zkus nějaké stříbrné médium, nebo takové, co je barvě orig. disku co nejbližší...
Pochybuju, že to mají ošetřený schválně.
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Panaque »

d.aemon píše:Může to být jen kombinací barvev laseru a disku. Zkus nějaké stříbrné médium, nebo takové, co je barvě orig. disku co nejbližší...
Pochybuju, že to mají ošetřený schválně.
Díky, zkusím, stále s sebou tahám case s 60 origo CD a kdyby mi to někdo vyčóroval tak se asi...

V každém případě zkusím ještě Alcohol 120% a jinou barvu, ať je to sichr.

Dam vědět... Díky
Maxiczech

#4 Příspěvek od Maxiczech »

Mě to nečte pouze CD-RW. Jináč poho.. 8)
major
Klubové ID: 677

#5 Příspěvek od major »

Mě to zatím čte zcela vše. Vypaluju Nerem a používám CD Verbatim a Memorex.
Toydolls

#6 Příspěvek od Toydolls »

Jes.

Takze obecne plati na to co ti to dela:
- vypalovacim softem to z 99% neni - takze ten Alcohol ani nepoustej

Info "Může to být jen kombinací barvev laseru a disku" - je totalni nesmysl - nebudu resit vice, trebas jen tak,ze Laser ma jednu barvu:o) Blue-Ray pak ma jinou

- napis pouzivam CD Verbatim, Memorex je nic nerikajici! ....Proc? Inu proto, ze to je ZNACKA,ale ne vyrobce!!
Pr. Verbatim vyrabi u CD-R - vyrobce CMC Magnetics Corp. (desna kvalita), Mitsubishi Chemicals Corp. (dobra kvalita), Taiyo Yuden Company Ltd. (BEST kvalita)
Poznat se to da ve vypalce (trebas CD-Speed o tom informuje) a dale zkusene oko i po pouhem schlednuti - barviva se totiz lisi, cili za sebou

- vybledla "zelena" mozna "zluta"
- tmave modra (AZO vrstva) - horsi na audio, je odolnejsi na poskozeni
- jasne zelena
===

No a jak to teda zkusit vypalit,aby to chodilo
- Sehnat media TY (u Verbatim jsou to s oznacenim Pastel).
- musis napsat jakou mas mechaniku, ne kazda je dobra a to ze to nekde vpohode hraje neznamena,ze to je perfekt vypalene
- rychlost vypalu MAX 8x

Az to zkusis pak se prihlas.
Jinak existuji jeste 2 druhy velmi kvalitnich medii na audio
1. Zlata media (ty sou vubec BEST) ovsem ty sou prakticky nesehnatelne a kdyz tak neumerne drahe - v zacatcich CD-R se prodavali pod oznacenim Traxdata (nez ta firma upadla), dale pak a snad dodnes dela firma Kodak

2. Media s Cernou vrstvou. Ty se prodavaly pod oznacenim Samsung (black) a vyrobcem byl Prodisc Technology Inc.

V neposledni rade by mozna chtelo vycistit tu cteci mechaniku-prehravac (respektive jeji optiku). Ovsem v zadnem pripade ne cisticim CD,ale pekne ruco, coz je otazka 5min.
Maxiczech

#7 Příspěvek od Maxiczech »

To, aby se prodejce CD disků pěkně nechal vyškolit. Většina neumí ani poradit, který z nich je v čem kvalitnější nebo horší. Natož si neumim představit z něj dostat výrobce. :wink: Stejně ti většinou řeknou, že je to totéž. :) Se najíš přece hliníkovým příborem stejně, jako nerezovým.. :lol: Já bych to řešil jednoduše. Změnit médium a pokusit to vysmahnout na jiné mechanice :idea: Každá mechanika čte majinko jinak..
major
Klubové ID: 677

#8 Příspěvek od major »

Dobrý info Toy, díky za osvětu. :wink:
Deli
Klubové ID: 914

#9 Příspěvek od Deli »

Se přiznam, že jsem ještě ani vypálená CD nezkoušel :)
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Panaque »

Mehaniku mám od ASUS teď co vyšla, DVD ram atp. Ostatní CD mi to čte v poho a ani když jedu přes kočičí hlavy neskáče. Vypaluji 4x pro jistotu!

Tak nevím, každopádně díky za přehledný popis médií zkusím PASTEL a dám pak vědět...

Díky
Toydolls

#11 Příspěvek od Toydolls »

Panaque píše:Mehaniku mám od ASUS teď co vyšla, DVD ram atp. Ostatní CD mi to čte v poho a ani když jedu přes kočičí hlavy neskáče. Vypaluji 4x pro jistotu!

Tak nevím, každopádně díky za přehledný popis médií zkusím PASTEL a dám pak vědět...

Díky
No Asus ted ponovu ma konecne Chipset Mediatek - vypal z nej by nemel byt problem.

Jinak ty media Pastel jsou nekde oznacovany jako Colours, cert. 48x ci 52x a byvaji v Slimu. Je dobry koupit jich par, zjistit zda jsou to opravdu od TY a az pak nakoupit ve vetsim

Pokud by jsi nahodu mel Pretaktovany PC tak to dej docasne na Default a pal radeji primo z WAV ne z MP3 (nektere verze 7 Nera mela s tim problemy)

==
Pak dej vedet,kdyztak jeste neco vymyslime moznosti sou

Jinak na salamu 50ks - tuty TY
http://www.cdrmarket.cz/detail-zbozi/12 ... el-spindl/
nebo
http://www.dvdedice.cz/media//?&page=3
Buri
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Buri »

Já hraju jenom vypálené CD a doposud jsem neřešil jakou ryhlost vypalování, jaký soft a ani jakou značku CD použít. Prostě mi tam doposud hrálo všechno, co jsem tam strčil. Mechaniku mám LG - DVD RW.
Toydolls

#13 Příspěvek od Toydolls »

Buri píše:Já hraju jenom vypálené CD a doposud jsem neřešil jakou ryhlost vypalování, jaký soft a ani jakou značku CD použít. Prostě mi tam doposud hrálo všechno, co jsem tam strčil. Mechaniku mám LG - DVD RW.
Jiste, to jsi ty + dalsich XY lidi. Ale pak se najdou ti, kteri maji problemy a pak resi to co ty neresis, chapes ? :wink:
Buri
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Buri »

Toydolls píše:
Buri píše:Já hraju jenom vypálené CD a doposud jsem neřešil jakou ryhlost vypalování, jaký soft a ani jakou značku CD použít. Prostě mi tam doposud hrálo všechno, co jsem tam strčil. Mechaniku mám LG - DVD RW.
Jiste, to jsi ty + dalsich XY lidi. Ale pak se najdou ti, kteri maji problemy a pak resi to co ty neresis, chapes ? :wink:
No možná se budeš divit, ale chápu. Chápu to, že pokud má někdo problém, tak se ho snaží řešit. Co však nechápu je to, že sériově výráběný značkový BMW CD měnič u někoho hraje všechno a jiný musí vybírat různě barevné, různě rychlostní a kdoví jaké ještě zvláštní CD nosiče. Nezlob se na mě, ale než dělat takový anabáze, tak bych raděj takovej měnič hodil do škarpy a poohlédl se po jiném. Určitě by to bylo jednodušší a možná, že dokonce i levnější, než-li kupování origo CD, speciálních softů, určitých vypalovacích médií, mechanik a pod. :cool2:
Toydolls

#15 Příspěvek od Toydolls »

Buri píše: No možná se budeš divit, ale chápu. Chápu to, že pokud má někdo problém, tak se ho snaží řešit. Co však nechápu je to, že sériově výráběný značkový BMW CD měnič u někoho hraje všechno a jiný musí vybírat různě barevné, různě rychlostní a kdoví jaké ještě zvláštní CD nosiče. Nezlob se na mě, ale než dělat takový anabáze, tak bych raděj takovej měnič hodil do škarpy a poohlédl se po jiném. Určitě by to bylo jednodušší a možná, že dokonce i levnější, než-li kupování origo CD, speciálních softů, určitých vypalovacích médií, mechanik a pod. :cool2:
Kazdy ma na to svuj nazor, pro me trebas to neni zadna anabaze. Ten clovek muze preci jen neco delat spatne (samo muze byt problem ve vypalce nebo Prehravaci (changeru) - pak by byla vymena, pokud nebude chtit se matlat s cistenim), ale jinak je to preci naprosto jednoduche.

- Nero
- rychlost max 8x (proste tak,aby mechanika palila CLV)
- dobry media (Verbatim Pastel 7Kc - vyrobce TY)

A nemas problem, pokud to zabere bude to ten dotycny delat porad uz tak, nevyhodi Changer a hlavne prasule:D
Samo pokud na to clovek ma, neresi to A meni bud Changer (prehravac) a nebo si kupuje Origa.

==

Navic pokud by jen neco delal spatne, nebo narazil na vadnou varku Medii (lisi se to i tim v jake fabrice je to vyrabeno) tvym zpusobem by vyhodil trebas Changer zbytecne. NOvy v origo bude slusne drahy a starsi muze delat to co ten jeho puvodni (optika uz muze byt spatna)
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Panaque »

Pokus číslo 3:

CD Verbatim Pastel, nejnižší možná vypalovací rychlost, pojmenován disc včetně autora atd.

Přehrála se mi pouze první skladba a na další to hází Error a vyplivuje cédlo.

Tak nevím, asi mám nějakou začarovanou mehaniku...
Maxiczech

#17 Příspěvek od Maxiczech »

:idea: vyčistit mechaniku :idea: nic víc.. , máš zaprášenou čočku laseru.. : :wink:
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Panaque »

Maxiczech píše::idea: vyčistit mechaniku :idea: nic víc.. , máš zaprášenou čočku laseru.. : :wink:
Tak proč mi to přehrává všechny ostatní origo CD bez chyby za jakýchkoli okolností???

Někdo tu zmiňoval že nečistit čistícím CD...

Jaký je tedy postup při manuálním čištění???
Buri
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Buri »

Panaque píše:
Maxiczech píše::idea: vyčistit mechaniku :idea: nic víc.. , máš zaprášenou čočku laseru.. : :wink:
Tak proč mi to přehrává všechny ostatní origo CD bez chyby za jakýchkoli okolností???

Někdo tu zmiňoval že nečistit čistícím CD...

Jaký je tedy postup při manuálním čištění???
postup je takovej, že tomu můžeš ublížit ještě víc, takže ti to nebude přehrávat ani ty originální céďa :wink:
Maxiczech

#20 Příspěvek od Maxiczech »

Mno, nikomu to nenutím. Já mám zkušenost následující.. : když je jemně zaprášená optická čočka, začíná odmítat číst různá media (kopie) bez ohledu na značku. Spíš je to vypalovačkou, než médiem. Pokud o tom někdo něco málo ví, tak každá vypalovačka má své specifické vlastnosti úhlu vypalování laseru. I ten se dá poladit, ale do toho bych se nehrabal. Je jedno zda-li jde o datové, hudební nebo filmová CD (DVD). Pokud se sníží citlivost čtení, tak prvně odmítá kopie a origo normálně přehraješ. A pokud nejsi nepříčetnej nebo lama, tak si tu čočku normálně vyčistíš sám. Já osobně používám 80% líh. A potom to ještě poladim bavlněným hadříkem. V mém případě byla vždy 100% úspěšnost. Spíš je časově náročnější rádio s auta vyndat a rozmontovat, než samotné čištění. To je během minutky hotové. Jen pozor na tu čočku, je v takovém pohybovém lůžku. Ale říkám, to bys musel být negramot, abys to zničil. S citem to v pohodě zvládne i deseti leté dítě. :wink:
Odpovědět